reklama
Kachna321bum
Fanka BB :)
Ja Janka urodziłam 23 lutego, a 11 maja skończyłam 20 lat. Po skończonym liceum i zdanej maturze załapałam się jeszcze na semestr ogrodnictwa. Gdybym chciała to kontynuować nikt nie robił mi problemów z urlopem wychowawczym, zwolnieniem z chemii itp, ale uznałam, że to nie dla mnie. Na studia się wybieram od przyszłego roku, bo mój synek nie tyka butli No i wtedy będzie starszy i chcę na dzienne iść .
Pozdrowienia dla młodych mamusiek
Pozdrowienia dla młodych mamusiek
matitka
pół żartem/pół serio:
1.Daję małemu mleko na wodzie "kranówka" ale przegotowuje 5 minut.
2.Dopajam małego herbatka z kopru wloskiego.
karmie malego sztucznie, na piersi byl tylko tydzien, gdy lezelismy w szpitalu
i to tez z cycka bylo tylko dojadanie.
3. Zageszczam juz malemu mleko kaszka, kleikiem ryzowym.
4. Daje deserki i to nie wprowadzane stopniowo. Jak pierwszego dnia nic mu nie
jest to drugiego dostaje reszte.
5. Piore w proszku "Bobas" ale gdy sie skonczy przejde na Persil Sensitive. Nie
prasuje ubranek.
6. Daje malemu troszke jogurtu i smietanki z loda do polizania.
to ja wyrodna matka... (a czuję się tak sporadycznie) jak mi się coś
przypomni to dopiszę
Serdecznie pozdrawiam!!
1.Daję małemu mleko na wodzie "kranówka" ale przegotowuje 5 minut.
2.Dopajam małego herbatka z kopru wloskiego.
karmie malego sztucznie, na piersi byl tylko tydzien, gdy lezelismy w szpitalu
i to tez z cycka bylo tylko dojadanie.
3. Zageszczam juz malemu mleko kaszka, kleikiem ryzowym.
4. Daje deserki i to nie wprowadzane stopniowo. Jak pierwszego dnia nic mu nie
jest to drugiego dostaje reszte.
5. Piore w proszku "Bobas" ale gdy sie skonczy przejde na Persil Sensitive. Nie
prasuje ubranek.
6. Daje malemu troszke jogurtu i smietanki z loda do polizania.
to ja wyrodna matka... (a czuję się tak sporadycznie) jak mi się coś
przypomni to dopiszę
Serdecznie pozdrawiam!!
Kachna321bum
mój też dostaje do spróbowania wszystkiego włącznie z kiełbaską z grilla (do polizania), cytryną i ogórkiem małosolnym, ale nawet jak wtrąbi miskę kaszki, albo deserek ze słoika to i tak musi cycem doprawić nie ma siły.
witajcie. mam 19 lat jestem w 8 tygodniu ciazy i jestem z tego cholernie dumna. w kwietniu wychodze za maz wiec jest kolejny powod do radosci. rodzice sa wspaniali bo widze ze naprawde sie ciesza mimo iz na poczatku jak sie dowiedzieli to sie troche zmartwili tym jak pogodze prace nauke i dzidziusia. ale ja jaestem dobrej mysli a moj przyszly maz na pewno okaze sie podpora w trudnych chwilach.... juz teraz widze jak sie cieszy kiedy glaszcze mnie po brzuszku. urodze w wieku 20 lat i wcale nie uwazam ze to jest za wczesnie mlode mamy gora !!! :-) damy sobie rade !!!!!!!! :-)
Wyszlam za maz w pazdzierniku 2005 majac 20lat i w grudniu zaszlam w ciaze. Oliwka urodzila sie 20 wrzesnia tego roku i jest calym naszym szczesciem. Mimo ze rodzina martwila sie ze troche wczesnie to wszyscy nas wspierali i pomagali. Nieprzyjemnie bylo tylko ze znajomymi ktorzy mowili ze mam cos z glowa ze w tym wieku slub i jeszcze dziecko itp. Nikt mnie nie zrozumial. Zaczelam sie udzielac na tym forum i dzieki temu zrozumialam ze to nie ja mam z glowa tylko oni ;-) Poznalam tu wiele wspanialych dziewvczyn ktore mnie wspieraly w trudnych chwilach. A mojego MAlego Szczescia nie zamienilybym na nic innego. Gdybym miala wybor urodzilabym JA jeszcze raz A nie bylo lekko. I oczywiscie caly czas studiuje-jestem na drugim roku resocjalizacji :-) Pozdrawiam goraco.
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Hej!!!
Mam 25lat (aż mi wstyd się przyznać, strasznie staro sie czuję) i spodziewam się drugiej dzidzi. Pierwsze dziecko urodziłam mając 19lat. Nie było ono planowane, ale bardzo kochane. Muszę wam powiedzieć jedną rzecz. Ciąża w tym wieku to bajka ;-), wtedy mi po prostu brzuch rósł, a teraz ciągle coś boli, gdzieś dusi. Naprawdę 19 lat to najlepszy wiek na rodzenie dzieci.
Jeśli chodzi o szkołę, to wcale nie trzeba z niej rezygnować. Ja urodziłam na drugim roku studiów i byłam tak uparta, że skończyłam studia bez żadnych opóźnień. Fakt, ciężko czasami było. Nieraz musiałam zabierać synka ze sobą na uczelnię i koleżanki zajmowały się nim na korytarzu, a ja w przerwach karmiłam. Finansowo też nie było lekko, mąż akurat nie miał pracy. Ale teraz wszystko nadganiamy. Oboje pracujemy, wybudowaliśmy dom, a nasz syn jest jednym z grzeczniejszych i inteligentniejszych dzieci w przedszkolu i to nie tylko ja tak twierdzę :-)
Mam 25lat (aż mi wstyd się przyznać, strasznie staro sie czuję) i spodziewam się drugiej dzidzi. Pierwsze dziecko urodziłam mając 19lat. Nie było ono planowane, ale bardzo kochane. Muszę wam powiedzieć jedną rzecz. Ciąża w tym wieku to bajka ;-), wtedy mi po prostu brzuch rósł, a teraz ciągle coś boli, gdzieś dusi. Naprawdę 19 lat to najlepszy wiek na rodzenie dzieci.
Jeśli chodzi o szkołę, to wcale nie trzeba z niej rezygnować. Ja urodziłam na drugim roku studiów i byłam tak uparta, że skończyłam studia bez żadnych opóźnień. Fakt, ciężko czasami było. Nieraz musiałam zabierać synka ze sobą na uczelnię i koleżanki zajmowały się nim na korytarzu, a ja w przerwach karmiłam. Finansowo też nie było lekko, mąż akurat nie miał pracy. Ale teraz wszystko nadganiamy. Oboje pracujemy, wybudowaliśmy dom, a nasz syn jest jednym z grzeczniejszych i inteligentniejszych dzieci w przedszkolu i to nie tylko ja tak twierdzę :-)
reklama
H
Harsharani
Gość
mysle ze mozna podrzucic ten watek... bo ostatnio troszke mlodych mam sie pojawilo.
Powiedzmy ze sie mieszcze do przedzialu jesli bardzo mocno sie scisne. Zartuje..mam minimalnie wiecej, ale rowniez jestem dosc mloda..
Szczerze mowiac jestem lekko przerazona ale wierze ze bedzie tak jak niekore z Was pisza Czyli fajnie, zeby nie bylo watpliwosci
Powiedzmy ze sie mieszcze do przedzialu jesli bardzo mocno sie scisne. Zartuje..mam minimalnie wiecej, ale rowniez jestem dosc mloda..
Szczerze mowiac jestem lekko przerazona ale wierze ze bedzie tak jak niekore z Was pisza Czyli fajnie, zeby nie bylo watpliwosci