reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam:)

Ale wiadomość! SNOOPKU, GRATULACJE CÓRECZKI!!!:) Wracaj do nas szybciutko:):)
Kasia CZekamy na wiecej wiadomości:)

Galarecia nie przejmuj sie brakiem ruchów. Ja od 20-30 tyg czułam tylko gdy szłam spac.:) Dopiero po 30 czuje ruchy przez dzien:)

Ania szok:szok: Ale mu dałas wiazanke. A jego odp szkoda słów:baffled:

femma ale fura wow:):)

Jak wam dzień mija??

reklama
angel501 pomyliłaś osoby bo ja nie pisałam nic takiego że nie czuję ruchów malucha. wręcz przeciwnie pisałam że "mały kopie ile tylko może, no a ja się z tego cieszę, bo to takie słodkie"

Angel to ja pisałam że mało kopie, zawsze brykało i w dzień i w nocy ale wczoraj byłam troche zabiegana więc może nie czułam, wieczorkiem jak sie położyłam to tak nieśmiało dwa razy kopneło i od tamtej pory cisza... Zaraz pojde poleżeć to zobaczymy...

Snoopy nic nie pisała ale wie że czekamy cierpliwie na wieści od niej a ja co chwilka zerkam na telefon...

Aniu czyli że Hania jak dorośnie to sama zdecyduje a do tej pory on nie ma obowiązku sie z nią widywać... Oj powiedziałabym brzydko no ale nie będe... Dobrze że dziadkowie chociaż sie nią interesują :-)

Ja byłam sobie na procesji ale po chwili zrezygnowaliśmy bo mi sie słabo zaczęło robić i poszliśmy na spacer, pospacerowaliśmy jakąś godzinke a ja już padam z nóg... A jeszcze miesiąc temu tyle kilometrów mogłam robić ale brzuszek już duży, wczoraj sie widziałam z moją ciotką która jest w 30tyg ciąży to ona ma mniejszy brzuch ode mnie no ale u niej to nie było widać że w ciąży jest jak była w 6miesiącu... Dziecko to tam nawet nie miało za bardzo jak pobrykać pewnie i mówi że jeść nie może bo jej żołądek ciśnie...
Dziewczyny jakie kremy na rozstępy można stosować? Jeszcze sie nie pojawiają ale lepiej zaczne stosować...

Galarecia przepraszam, mała pomyłka:tak: ciesze sie ze dzidzius tak daje o sobie znac:) Moj tez niezle sie rozpycha:)

kasia najlepiej sie polozyc i odpoczac, napewno zaraz do o sobie znac:) I Ty tez daj znac jak Snoopy cos napisze:):) ale jej zazdroszcze, eh:)
Ja tez mam na posladkach duzo rozstepów, ale jakos z nimi nie walcze, nie chce mi sie nawet i uzywałam takie kremu ale nic nie pomagalo i sobie odpusciłam. mam jeszcze tylko nadzieje ze samo zejdzie...

:)buska

KasiaF87 - ja już od ponad dwóch tygodni stosuje fissan lepiej wcześniej zacząć bo jak już się pojawią to po sprawie nic nie zdziałasz ja moją skórę już przygotowuje bo to kwestia nawilżenia itp. żeby była podatna na rozciąganie a na to też trzeba trochę czasu z dnia na dzień taka się nie zrobi :-) wiec szybko szybko leć po jakiś kremik zanim będzie za późno :-) a ten mój polecam cały dzień jestem mega nawilżona drogi też nie jest :-)

Famme Fatal ślicznie Ci brzuszek rośnie... Mój to w 2miesiącu wyglądał tak jakbym przytyła i w sumie było tak do tej pory teraz zaczął sie układać taki dzidziusiowy... Jutro idziemy z M. kupic lodówke i może aparacik też weźmiemy to w końcu wam troszke swoich zdjęć prześle :-)

Moja mama po 2 ciążach nie miała rozstępów, dopiero później jak sama w sobie przytyła to jej sie porobiły więc i mi może przez ciąże sie nie zrobią... Pisałyście o szybkich porodach... Moja mama miała trzy skurcze i dosłownie wypłynęłam więc też raptem 30min na porodówce była, no ale z moją siostroą to sie namęczyła...

Angel wiem wiem że sie niecierpliwicie ale nie martw sie ja wieści o snoopy nie będe trzymała dla siebie... Zaraz zajże na czerwcówki, może im coś pisała... No ale w sumie to sie jej nie dziewie że nie pisze... Ja też pewnie bym nie pisała, tylko odpoczywała i zachwycała sie malutką...
A co do ruchów to zawsze kopało jak siedziałam przy kompie ale moj chłopak sie smieje że leniuszek rośnie po mamusi... Oj chyba sie własnie wierci... Niekiedy miałam tak że jak zaczęłam sie martwić że nie kopie to odrazu zaczynało boksować...

reklama
Do góry