reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

asiowo a puchniesz czy nie???????ja bym nie czekała ani dnia dłużej ......i zgłosła sie gdziesz do lekarza lub do szpitala na kompleksowe badania.wiem co było u mnie ..wszystko było oki a dwa dni później urodziłam oliwie w 33 tyg

hej FAMME FATAL a jak wy sie czujecie???????????

reklama
oliwka_11 - no my póki co się obżeramy no ale niedługo trzeba wstać :-) siostra ze szwagrem przyjadą i pewnie będzie dzień pełen atrakcji znając tych wariatów :-) szwagier kupił sobie coś takiego Super Samuraj, off-road 4x4 , inst. LPG, idealny!! (365998977) - Aukcje internetowe Allegro więc trzeba będzie wypróbować ;-)

Ps. wiecie może co zrobić z rują u kotki ?! bo już szału dostaje ! :-p chodzi po domu i mruczy i miałczy i wszystko na raz i sie łasi i chodzi za 2 kotem ( kocur ale wykastrowany ) a on się tylko na nią patrzy jak na ufoludka jakiegoś :-p

No więc w pierwszą ciąże zaszłam mając 18 lat...pamiętam że Daniel był wtedy w wojsku i bardzo chcieliśmy mieć dziecko ,niestety we wrześniu w 8 tyg poroniłam.....W 2 ciąże zaszłam w lipcu mając 19 lat ,wtedy już mieszkałam z Danielem u jego rodziców.Moja mama na początku była zdziwiona ale powiedziała że to mj wybór ale szkoły po żadnym pozorem mam nie zawalić.Daniela rodzicom nie powiedzieliśmy o ciązy bo nie chciałam ślubu z przymusu,pewnie podejrzewali że będzie maleństwo ale tak na serio to dowiedzieli się jak byłam w końcu 8 mc gdy już było ze mną żle i jechałam do wawy do kliniki położnictwa i ginekologi na Karowej.Miałam malutki brzuch dopoiero w 6 m,c zaczeło być widać że nosze maleństwo.Pamietam wtedy jak Daniela Bratowa wróciła z pracy i się zapytała gdzie ja jestem ???na to teściowa że pojechałam do szpitala,to bratowa się zapytała że co już pojechałam rodzić???wtedy teściowa z zaskoczeniem że gdzie jak ja w 4 mc jestem!!!!!Trafiłam do szpitala a dwa dni póżniej Oliwka w 33tyg się urodziła!!!teraz ma 14 mc i jest zdrową wesoła dziewczynką.Kiedy miała 4 mc to okazało sie że znów jestem w ciązy ,byłam załamana chciałam wziąść proszki wczesno poronne ale było za póżno i lekarz nie chciał ryzykować,,,i nie załuje bo jest Bartus bez którego nie wyobrażam sobie życia.Jestr ciężko czasem sił i nerw mi brak ale te uśmiechy dzieci wynagradzają mi wszystko.!!
Z Danielem bywa różnie....czasem się kłócimy ale to normalne bo kto się w związku nie kłóci,on pracuje i nie narzekam bo naprawde jest super ojcem, nigdzie nie łażi ,tylko siedzi z nami w domku!!!!!Można powiedzieć że mi sie udało życie ułóżyć.TEGO SAMEGO ŻYCZE WAM WSZYSTKIM ...A PAMIĘTAJCIE ŻE DZIECKO NADAJE SENS ŻYCIA !!!!!

UUUUUUUUUU to twój szwagier zaszalał...tylko nie forsuj się za bardzo!nie mam pojecia co można zrobić z rują u kotki!!!A wracając do ruchów to pewnie poczujesz je tak 18-20 tydz.więc jeszcze trochę i będzie maleństwo dawało znać o sobie !!!! a widać już coś po tobie że nosisz maleństwo???

Heeeeeejjjaaaaaaaaa:-D.
Jestem, a myślałam, że nie będę mogła pisać, bo mi się klawiatura w laptopie zepsuła. A dziś działa:szok:, w końcu święto hehe:-D:-D. Jakaś magia czy co:-p.
Jak sie cieszę, że Snoopy urodziła zdrową silna dziewczynkę:tak:(dzięki Kasia;-)). Mam nadzieję, że napisze nam coś więcej dzisiaj:-).
Ja napisałam dziś maila do Hani taty (już 4 dni w Polsce i nic się nie odzywa). Napisałam mu, co o nim myślę, że ojcostwo nie kończy się na płaceniu alimentów itp.:-D.
Miłego dnia wszystkim, u nas pogoda do bani:angry:.

Hej Ania :-) ja na Twoim miejscu bym odpuściła niech płaci i tyle lepiej chyba żeby wcale nie odwiedzał małej niż raz na rok ... czy coś w tym stylu ;-/ Bo jak ma takie podejście to chyba lepiej żeby mała się nie przyzwyczajała bo będzie jeszcze bardziej cierpieć ... takie moje zdanie :-)

ja to cię ANIA podziwiam naprawde....dajesz sobie rade w życiu ,twarda sztuka z ciebie.

NETGIRL to super że mała ci tak śpi!!!!!

Cześć!
Wprawdzie Twój polski numer telefonu jest nieaktywny, ale słyszałam od swoich znajomych, że już od kilku dni urzędujesz w Inowrocławiu.. Dobrze wiesz, że mi nie zależy na widywaniu Ciebie, Hani pewnie też nie, bo nie wie kim jesteś, ale myślałam, że Tobie zależy na spotkaniu z córką i żeby znała ona ojca... No cóż pewnie masz ważniejsze sprawy.. A skoro uważasz, że rola ojca kończy się na płaceniu alimentów, na dodatek przez Twoja mamę, to Twoje myślenie pozostawia wiele do życzenia. A więc kontynuując temat pieniędzy to Hania ma 3 lipca czwarte szczepienie przeciw pneumokokom i HiB. Trzy pierwsze szczepionki kupowałam ja, z własnych pieniędzy, straciłam na to 1200zł, bo jedna dawka kosztuje ok400zł. Biorąc pod uwagę to, że pracujesz za granicą i dobrze Ci się powodzi, uważam za Twój obowiązek dbanie o zdrowie swojej córki. Także miło by było gdybyś tą ostatnią dawkę Ty jej zapewnił. Bo jak pamiętasz alimenty sa na życie, a szczepionka to jest dodatkowa inwestycja w Hani zdrowie, na której o ile dobrze pamiętam Tobie również kiedyś zależało..
A co do kontaktów z Hanią.. Dobrze się zastanów, bo dla dziecka ojcem jest ten, który wychowuje i się nią zajmuje, a nie ten, kto tylko spłodził i w ogóle się nią nie interesuje.
Ps. Dobrze, że chociaż Hania ma dobry kontakt z dziadkami, babcie bardzo lubi a dziadka wręcz uwielbia i bardzo lubi się z nim bawić.. Dziecku nie trzeba nic mówić, ono samo wyczuwa, kto tak naprawdę je kocha!!!!

Hey no jasne ze zaplace za ta sczepionke
a co do reszty to jak zwykle przesadzasz wiesz te twoje maile wogole mnie nie ruszaja wrecz sa smieszne nastepnym razem pomysl jak cos napiszesz za kogo wogole ty sie uwazasz troche szacunku a hania jak dorosnie sama zdecyduje czy chce mnie znac czy nie takze spasuj troche a ty jak bedziesz chciala pokazac mi corke to to zrobisz jak nie to nie chcialbym was zaprosic gdzies na obiad porozmawiac gdzies w spokoju ale i tak pewnie sie nie zgodzisz zycze milego dniaÂ

reklama
:| ja nie rozumiem ... po prostu nie rozumiem tego co ci faceci mają w tych głowach... ty jesteś śmieszna ?! boże pomóż... to jest jakieś chore nie porozumienie.

Do góry