reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Jeśli chodzi o panią kurator to powiem tylko tyle że kuratorzy powinni miec umiejetnosc dochodzenia do kompromisow... Tak wiec współczuje bo praca, paną Maryle raczej meczy

Snoopy sie nie odzywała ale ja jej nie bede teraz burzyć spokoju... Niech odpoczywa sobie, i cieszy sie że ma już wszystko za sobą... A jak już wypocznie to napewno bedzie o nas pamiętać... Zastanawiam sie tylko czy czerwcówki cos wiedzą czy do nich zaklikać...

Ja jestem objedzona jak cholerka... Najpier duuuży obiadek potem w podróży hot-dog i później pizza... A teraz jeszcze zastanawiam sie nad gołąbkami... Dawno takiego apetytu nie miałam :)

reklama
Kasia ja wlasnie z tym problemem bylam wczoraj u lekarza i to jest calkiem normalne , mowil ze dziecko woli sie poruszac jak my spimy bo ma spokoj :) a jesli nie zrobi zadnego ruchu w ciagu 24 godzin to wtedy trzeba sie martwic :) Wiec badz spokojna ja sobie teraz zapisuje godzine o ktorej kopie tak porzadnie :) ,i jestem wtedy pefna na 100 % ze wszystko jest ok)

Moj lekarz jest niestety na urlopie i nie bardzo mam gdzie teraz pójść... Dzisiaj miałam jakby takie niesmiałe kopniaki ale wydaje mi sie że to mogło być moje trawienie... Martwie sie ale zaraz sie położe spać to zobaczymy...

No to pora na moja hstorie :)
Ja zaszlam w ciaze majac 18 lat :) Rodzicom balam sie powiedziec , chociaz bylam z chlopakiem ( ale nie chcial napoczatku dziecka , ateraz jest najlepszym tatusiem na swiecie :) ! A rodzice byli zli matka to wogole ( a teraz babcia jak talala szkoda ze tylko an odleglosc ) a tatus moj nic nie powiedzial ale ma wszystko w nosie !
I w ciazy wyjechalam do Usa do ojca , chcialam tu urodzic zeby dziecko mialo obywatelstwo moj chlopak dostal wize i tesh dolecial po 2 miechach :) 3 Dni przed moimi 19-stymi urodzinami wyklul sie Filipek :) ( teraz ma ponad 2 latka )
A obecnie mam 21 ,lat i za niedlugo urodze moja mala krolewne :D
Wczesne4 macierzynstwo jest bardzo trudne ale dzieci wynagradzaja wszystko :) Pozdrawiam wszystkie mlode mamuski :)

Mój maluszek tez cos czasem nie kopie całymi godzinami, gdzie normalnie szaleje całymi dniami... :) Wczoraj od rana do wieczora! W ogole sie ciesze ze mala daje mi w nocy spać, budzi sie i zaczyna sie wiercic (bo kopaniem juz nie mozna tego nazwac) jak jej rano reke na brzuszku połoze:) Kochana jest;)
Poza tym dalej sie tak kiepsko czuje, cisnienie mimo tabletek nie spada, skoki wysokie sie zdarzają, ale jeszcze tydzien czekam... Wkurza mnie, ze kazda czynnosc stala sie dla mnie udręką... Mój mężulek nawet skarpetki mi zakłada, bo ja nie umiem sie nachylić (brzusio mnie tak boli i w ogole sie ostatnio bardzo obnizył)... heh, wytrzymamy to jakos:) Dzis jedziemy na obiadek do rodzicow wiec dobrze, ze chociaz gotowac nie musze:) Milego dzionka!

hej kobietki co tam u was????????ja dziś w miare wyspana bo mały wstawał o 24 i 4 a od 6.40 nie spi do chwili obecnej...........
Ciekawe jak tam snoopy???????oj nie mogę sie juz doczekać fotki malutkiej.

ASIOWO to normalne że brzunio ci się obniża,już niedługo i ty bedziesz miala swoje maleństwo obok siebie>

KASIA i jak tak dzidzia czrsciej sie rusza????powiem ci ze jak chodzimy to dziecko mniej sie rusza bo jest bujane i spi a zaczyna wariowac jak odpoczywamy ,dlatego czasem jak masz watpliwosci czy jest oki to poprostu sie połóż i wycisz zeby poczuc jaj malenstwo wierci sie.

reklama
Ja tu jestem chyba jedna z młodszych mam :-)
Mam 18 lat urodzę w wieku 19 ... pod koniec października mam urodziny a termin na początek listopada więc w sumie też nie wiadomo :-p
Dziecko mam ze swoją 1 miłością moim jedynym do tej pory chłopakiem byliśmy z sobą 3 lata no ale niestety okazał się kompletnym dupkiem który od dawna wykorzystywał moją miłość tylko że teraz pokazał to już dobitnie zostawiając mnie z brzuchem ...
No więc będę samotną szczęśliwą mamusią :-) przynajmniej na początku później mam zamiar znaleźć księcia z bajki :-p
Co do rodziców to mama najbardziej się przeraziła że to akurat z tym chłopakiem... jak to mama już od dawna wiedziała co to za ziółko ale teraz mieszkam u niej (wcześniej mieszkałam z nim...) i pomaga mi i robi wszystko żebym była dobrej myśli :-) no i jeszcze mam wspaniałą siostrę i szwagra którzy nie pozwalają mi się smucić wariaci :-p
Ogólnie to patrząc na top wszystko dzisiaj cieszę się że będę miała mały skarb dla którego będę żyć :-) i razem z moim maleństwem zacznę życie od nowa :-)

Do góry