reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

no mu juz wstalismy o 8 nie wiem co tak wczesnie:-p Mikego juz ubralam a ja nadal w pizamie i mi sie niechce nic zorbic:zawstydzona/y:;-) no i mysle nad sniadaniem Mikiego dzisaj chyba dostanie jajecznice bo aj tez bym sobie zjadla:-)

polna hym tez bym zjadla takie domowe zapiekaneczki nei pamietm kiedy ostatni raz jadlam:blink:

niunia no niestety ci nie pomoge bo nigdy nie mialam.

anetka no ja sie wlasnie zastzanawiam caly czas nad tym czy zrobic cos i jak tak to co. No jak narazie moge dac cos jutro mojemu tacie a reszta na weekend zostaje.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny:-)

Polna Ty kusicielko:-psmaka mi robisz, a nie ma szans, zebym dzis zjadla cos tak ciezkostrawnego;-)

Anetka moi rodzice nie dostli prezentow:zawstydzona/y: Lenka zlozyla zyczenia babci i zaspiewala piosenke:tak::-)
A co do drzemek to Lena miala jedna w wieku Zuzi:tak:wlasnie miedzy ta 10-12 i potem szla spac na noc o 19:tak::-)a ja nawet znalazlam sposob na Lene, zeby spala dluzej to z lozeczka przenosilam ja na kanape i spala kolo mnie:tak:i wlasnie potrafila tak z 2 godziny.. co sie przebudzala to ja glaskalam i spala.. Trzeba bylo jakis sposob na nia znalezc i ten okazal sie najlepszy:tak:

Kolia a Mikołaj lubi jajecznice?? Moja Lena nie znosi jajek:baffled::sorry2:nie wiem czemu.. nawet jak jej przemyce to i tak wypluwa:sorry2:
A Ty masz ferie??:-)

Witam. Co Wy dziewczyny?! Nie macie co robić tylko na BB siedzieć? :-). Nie no żartuje. Naprawdę ciężko Was nadrobic.
DZIECIACZKI śliczne.
POLNA Ala to zmieniła się między drugim a trzecim zdjęciem. Te ostatnie jest naprawdę super.
UMI Mi zawsze podobał się kolor włosów Kacperka. Lubię takie rude dzieci :-)
NIUNIA Ja to nie mogę Ci pomóc. Ale pewnie operacja będzie potrzebna. Ale to pewnie byłby mały zabieg zszyćia powłok i nie wiąże się z długim pobytem w szpitalu.
CLIO Gratulacje. Oby Twoje pragnienie córki sie spełniło. Będziemy czekać na wiadomość o płci dzidzi :-)
ZASKOCZONA Witaj.
No i więcej nie pamiętam.

EDIT
BAŚKA Wiesz moja też nie lubiła jajek. Tylko poczuła w buzi to wypluwała ale jak zobaczyła że Mareczek wcina ze smakiem to sama sim przekonała. A teraz bez jajka żyć nie może.

Ostatnia edycja:
kolia ja tam też nic spacjalnego nie szykuję, kupiłam kartki i po czekoladce, myślę, że wystarczy :-p

baska życzenia i piosenka to pewnie dla babci lepszy prezent niż jakikolwiek,no niestety Zuzka jeszcze nie umie :-p
kurcze 1 drzemke? :shocked2: Zuza ma z 4-5 :dry: więc nie dziwne, że w nocy nie śpi, no ale co jak tatuś mówi, że jak jest śpiąca to niech śpi :-p nie wiem co robić z tą małą marudą

A ja sie dzis wyspałam ani razu nie wstawałam tylko dałam mu jeść jak zwykle o 5:tak:

Clio
Gratulacje i basia ma racje ja byłam na 99% pewna ze to chłopiec:-D no i jest.
Ewi:dry: ja sie cała ciąże modliłam żeby miał czarne włosy po T. i brązowe oczy no i karnacje T. bo on jest blady, ale nie tak jak ja:-D. A tu: oczy niebieskie, włosy rude, a do tego karnacja po mnie czyli jak mąka:dry: eh... no ale i tak go uwielbiam:-p;-)
Sylcia Miałam raz takie włoski, ale to był efekt nieudanej próby fryzjera:-D:-p ale do mnie tak krótkie włosy nie pasuja bo mam gruga twarz tobie jest fajnie
Polna Ala na twarzy sie wcale nie zmieniła urosła to fakt i włosków ma wiecej wydaje mi sie ze podobna do Ciebie:tak:
femme Pierwsze i ostatnie zdjęcie Ninki mega różnica a z tymi po srodku to juz pomału robiła sie podobna do siebie teraz cudna jest.

Ewi ale Lena widzi, ze my jemy ale jej to nie przekonuje:baffled:czasami przemycam zoltko chociaz;-)

Anetka ja bym na Twoim miejscu jej nie kladla tak czesto.. Jak dla mnie dla prawie 9miesiecznego dziecka 4-5drzemek to za duzo:tak:
sprobuj o jakiejs normalnej godzinie ja polozyc i jak sie przebudzi to ululac ja spowrotem:tak:.. Lena miala wszystko jak w zegarku.. po drzemce byl obiad, potem zabawa, potem podwieczorek, zabawa, o 18.30 kąpiel i do spania:tak:i nigdy nam sie nie budzila po tej 19.. tzn wiesz przebudzala sie (to jest normlane) ale zeby wstawac to niee.. Spropbuj co masz do stracenia - nic a mozesz zyskac wolny wieczor dla siebie.. Lena do dzis chodzi spac po 19:tak::-)

EDIT:
Umi ja tam uwielbiam wlasnie Kapcerka za to, ze ma taka karnacje i wloski:-) jest przesliczny... A rudy jest ale jest rudy wlasnie w ten uroczy spsob.. Ja mowialam Adamowi, ze moge miec rude dziecko byle by nie bylo wysypane dpo tego piegami na clej twrazy i nie mialo az takich pomaranczowych wlosow.. a Kapcperek wyglada dokladnie tak jka mi sie podoba:-) i te jego piękne oczka:-)

Ostatnia edycja:
Anetka 4-5 drzemek dużo mój jak wstaje koło 7 to idzie na drzemkę taką 15-30 min po 9, druga dłuższą bo 2-3 h ma po obiedzie i potem idzie spać o 21 albo jak po obiedzie spi godzinkę tylko to koło 18 strzela sobie 20 min drzemkę, czyli w sumie 3 lub 2 drzemki i sen właściwy
baska Tak nie wygląda na szczęście tak strasznie:-p:-D od dziecka mam awersje do rudych osób i jakby miał cała twarz w piegach, co sie jeszcze moze zdarzyc bo ja mam troche piegów pod oczami i na nosie na szczescie nie widac ich tak bardzo to, to bym sie chyba popłakała:-p. Odkad skonczyłam 10 lat nie chciałam miec rudego dziecka a jednoczesnie wydawało mi sie ze jednak rudzielec mi sie trafi no i proszę:-D:tak::-p, ale zmienia mu sie kolor na ciemny blond wiec nie będzie tak źle mam nadzieje:-p

anetka az tyle drzemek :szok: to sie wcale nie dziwie ze ZUzka takim nocnym markiem jest :-D 2 drzemki spokojnie wystarcza takiemu dziecku:tak: musisz ja nauczyc zeby spala kolo poludnia i np o 16 a sama zobaczysz jakie bede rezultaty :tak:

A Ala na dzien babci dala jej czekoladki i buziaka , jeszcze probowala powiedziec Wszystkiego najlepszego Babciu ale wyszlo jej ,,masz babciu,,:-D

Basia a Ala uwielbia jajecznice i to czasem nawet w kielbaska zje :tak: jak robimy np salate i trzeba pokroic jajka to Ala juz siedzi przy stole i pomaga a przy okazji wszamia same zoltka :szok::-)

Ah no i Ala ma goraczke :blink:

Polna a Ala ma tylko goraczke?? Wspolczuje:baffled:niecierpie jak Lena jest chora bo jak zaczyna goraczkowac to odrazu 40st:baffled:
A co do tych jajek to ja nie wiem, co Lenie nie smakuje.. Mam nadzieje, ze sie przekona:tak:

reklama
Dzień dobry mamy ;):* ja wstałam dziś po 8 ;)
Mam zamiar dziś ogarnąc sie, przejść sie do szkoly bo mi sekretarka świadectwa nie dała.. I później musze wyrobić zdjęcia do dowodu i do legitki i zanieść papiery do nowej szkoły.. I o ile bede na siłach to do babci jednej i drugiej musze pojechać ehś...

sylcia to znajdź mnie na nk Marta Justyna Urbańska Płock ;)

kolia no właśnie żeby to od nas tylko zależało ;P ja bym chciała 3 a najlepiej z 5 hehehe :p Ale wiadomo w Polsce 3 dzieci to baaardzo dużo, a z kąd tu pieniądze na 5 ;p No wiec jak juz teraz mam jedno w drodze to się bardzo cieszę ,ale licze że będzie 3 ! A przynajmniej żebym miała parke :)

kingusia też jak pingwin chodze :D tyle że ten śnieg i te zasypane chodniki tak mi pomagają że już wogóle wpasowałam sie do grona zwierząt "zimowych" hehehe ;]

anetka no baaa nie widziałam dużo dziecióf z takimi słodkimi polikami. Są przecudne. Oby moj dzidzius nie odziedziczył po tacie za dużo bo będzie chudy jak szczurek ;P Ale ja sobie cały czas powtarzam że będzie śliczny mądry i utalentowany po mamie hehe ;p
Podobno kobieta w ciązy jak wmówi sobie coś to tak jest ;] ;p tak mi niedawno babcia powiedziała. Ona jak była w 1 ciąży to cały czas mówiła żeby dzidzius mial oczy w tate, karnacje też, ale usta mamy.. I wszystko to co mowiła sprawdziło sie ;)) I wyszedł Marek śliczny jak nie wiem tylko że lovelas taki bo babcia nie pomyslała o inteligencji ;p i taki z niego głąbek bez szkoły ;p

baska masz racje Kacperek jest boski ! Naprawde ma śliczny ten kolorek włosków ;)

Ostatnia edycja:
Do góry