reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

artystka oj pamietam ten bol jak musialam do tesciowej wychodzic :sorry2::-D co pol pietro robilam sobie przerwy bo zadyszka mnie lapala :-) a Ciebie azskurcze lapia to musisz uwazac ;-)
fakt zapowiadaja mrozy , jak bylam przedtem to bylo -9 i jak dla mnie to za duzo :no:
I nie zamulilo Cie po tylu bananach ? :szok: ja jesc babanow pod koniec ciazy nie moglam , za dlugo po nich siedzialam na kibelku :sorry2::zawstydzona/y::-D

Umi sarepska jest pyszna ale czasem lubie sobie zjesc chrzanowa :-)

reklama
polna mam chrzanową w domu ale tomek ja tylko je ja wole zwykły chrzan od musztardy chrzanowej bo jest o wiele ostrzejszy:-D ogólnie to jeszcze rosyjską lubie czy radziecką nie pamietam:-p takie z ziołami i z pieprzem mniam
kolia nie znasz się:-D:-p
artystka92 Dobra jestes ja w ciazy jadłam chipsy i kupowałam ostry sos a do tego jogurtem kawowym popijałam:-D:-p teraz czasem tez mam ochote a jakie te batony?

polna powiem Ci że nie, ja owoce to jem tonami.. Moja mama twierdzi cały czas ze jem za mało, ciagle sie ze mna kluci że głodze dzieciaka,i nie powinnam patrzeć na to ile przytyje tylko tyle jesc musze ile trzeba.
Ale jak ja np w ciagu dnia: rano zjem kanapke, w południe (tzn kolo 17) zjem obiad później koło 19 zjem coś słodkiego i później jakaś kolacja, albo owoce..
Może i ma racje ale ja mam tak ze jednego dnia zjem wlasnie w ciagu 3 godzin 10 bananów, później zjem kanapke i pozniej jeszcze obiad i kolacje. A innego tak ze zjem w ciagu calego dnia banana jedno jabłko i miseczke płatków na mleku.
Ale co ja zrobie jak wpycham w siebie. Wczoraj bym tyle bananów nie zjadla,tylko jak wrocilam od gina i powiedzialam mamie ze dzidzius malo waży to we mnie wmuszała jakiegoś kurczaka, frytki i wszystko, to ja wolałam sie zapchać bananami ;p

umi kochana banany nie batony ;P hehe
Ale nie zapomne... Jednego dnia.. Ze 2 tygodnie temu, przeszłam samą siebie! Zjadłam 3 snikersy i 2 bounty później 1kg mandarynek, 4 banany, później całą czekolade, później 2 galaretki, i dolicze do tego ciastko czekoladowe, do tego jeszcze nie moge zapomnieć o 2 miseczkach płatków na mleku i 2 kanapkach z pasztetem i ogórkiem kiszonym hahaha ;p

Ostatnia edycja:
artystka a ja przeczytałam batony:-D ja tak jabłka jadlam z owoców babnany w sumie tez chciaz przed ciazą nie tknełam bo nie lubiłam:-p

hehehe ;)
Dobra spadam sie szykować bo siedze przed tym komputerem a tu tyle do biegania mama ;p
Jak mi się uda to dziś jeszcze odwiedzę BB :) Wiec za dużo nie piszcie żebym uzupełnić zdążyła hehe ;]
Miłego dnia kochane :)

baska też myślę, że tyle drzemek to za dużo, ale ona normalnie płacze, krzyczy, oczy trze i nie wiem co robić..

umi i Kaceperek później całą noc przesypia?

polna postaram się zrobić tak jak napisałaś, dzisiaj obudziła się o 8 i do tej pory jeszcze nie spała, uśpię ją ok 12 :-p
A Ali współczuję tej gorączki :-(

artystka nie wiem jak to jest z tym wmówieniem sobie, ja w ciąży wmawiałam sobie,że urodzi się z fajnymi długimi włosami, a urodziła się z krótkimi, mówiłam też żeby miała przemiane materii po moim P, ale jak z tym będzie to zobaczymy :-)

kolia może pójdź do lekarza, może to złamanie?

Miałam wyjść z Zuzą na spacer, ale jak zobaczyłam, że jest -10 to jednak zrezygnowałam :dry:

A Wasze dzieci zasypiają same? Bo ja muszę Zuze na kolanach bujać, nigdy sama nie chciała zasnąć, a teraz już nie mam jak jej nauczyć, bo jak położe ją do łóżeczka to wstaje i tak czy inaczej nie zasnęłaby..

anetka jak mu zeby nie ida to tak:-D:-p dzis np niby nowy ząb sie nie pojawił ale najwyraźniej mu nic nie przeszkadzało i poszedł spac o 21 obudził sie o 5:10 na mleko bo tak zawsze je i spał do 7 w sumie jakbym nie szła do pracy to by do 8 spał ale go budziłam wiec wstał:-p. Co do zasypiania nigdy nie lulałam go na rekach ( wyjątek choroba, albo noc jak go cos bolało), a zasypia tak daje mu butle o 21 albo po zależy, on je ile zje tyle zje a potem albo ja wywala gdzies za siebie i odwraca sie na bok albo zaczyna śpiewać i daje mu smoka i tez sie odwraca i idzie spać czasem jest tak ze sobie chwile pospiewa sam i zasypia

co za produkcja :szok::szok::szok:

nie nadrobie, bo mam mase sprzatania... do tego musze isc odebrac mleko mlodego do apteki, chcialam pofarbowac wlosy i skoczyc do fryzjera podciac bo mi wogole nie rosna a ostatni raz bylam...4 lata temu :zawstydzona/y:
Chcialabym miec jakas fryzure wkoncu, nie jak zawsze splaczone, oklapniete z przedialkiem ale... mam zbyt cienkie na cokolwiek:dry:
sylvcia - masz super fryz i naprawde Ci w nim do twarzy ! :tak:
umi - dolaczam sie - ja tez kocham musztarde ! :-)
anetka - 4-5 drzemek? i juz sprawa jasna! moj Damianek ma nawet tylko 3 drzemki wyobraz sobie po pol godziny :nerd: Ale przyznam, moglby troche wiecej spac. Mimo to, dzis po raz pierwszy w jego krotkim zyciu, obudzil mi sie tak wczesnie -.- o 8 rano!!! :-D

A ja sie dzis wyspałam ani razu nie wstawałam tylko dałam mu jeść jak zwykle o 5:tak:

Clio
Gratulacje i basia ma racje ja byłam na 99% pewna ze to chłopiec:-D no i jest.
Ewi:dry: ja sie cała ciąże modliłam żeby miał czarne włosy po T. i brązowe oczy no i karnacje T. bo on jest blady, ale nie tak jak ja:-D. A tu: oczy niebieskie, włosy rude, a do tego karnacja po mnie czyli jak mąka:dry: eh... no ale i tak go uwielbiam:-p;-)
Sylcia Miałam raz takie włoski, ale to był efekt nieudanej próby fryzjera:-D:-p ale do mnie tak krótkie włosy nie pasuja bo mam gruga twarz tobie jest fajnie
Polna Ala na twarzy sie wcale nie zmieniła urosła to fakt i włosków ma wiecej wydaje mi sie ze podobna do Ciebie:tak:
femme Pierwsze i ostatnie zdjęcie Ninki mega różnica a z tymi po srodku to juz pomału robiła sie podobna do siebie teraz cudna jest.

No powiedzmy ze pasuje wtedy pasowala bo buzke szczuplutka mialam teraz jednak po ciazy troszke inaczej wyglada ta Buzka i nie zabardzo pasuja tak krotkie wlosy Teraz aktualnie mam z tylu dlugie za lopatki prawie a z przodu takie krotki dluzsze Ogolnie gore tapiruje a dol wisi sobie :))

Dzień dobry mamy ;):* ja wstałam dziś po 8 ;)
Mam zamiar dziś ogarnąc sie, przejść sie do szkoly bo mi sekretarka świadectwa nie dała.. I później musze wyrobić zdjęcia do dowodu i do legitki i zanieść papiery do nowej szkoły.. I o ile bede na siłach to do babci jednej i drugiej musze pojechać ehś...

sylcia to znajdź mnie na nk Marta Justyna Urbańska Płock ;)

kolia no właśnie żeby to od nas tylko zależało ;P ja bym chciała 3 a najlepiej z 5 hehehe :p Ale wiadomo w Polsce 3 dzieci to baaardzo dużo, a z kąd tu pieniądze na 5 ;p No wiec jak juz teraz mam jedno w drodze to się bardzo cieszę ,ale licze że będzie 3 ! A przynajmniej żebym miała parke :)

kingusia też jak pingwin chodze :D tyle że ten śnieg i te zasypane chodniki tak mi pomagają że już wogóle wpasowałam sie do grona zwierząt "zimowych" hehehe ;]

anetka no baaa nie widziałam dużo dziecióf z takimi słodkimi polikami. Są przecudne. Oby moj dzidzius nie odziedziczył po tacie za dużo bo będzie chudy jak szczurek ;P Ale ja sobie cały czas powtarzam że będzie śliczny mądry i utalentowany po mamie hehe ;p
Podobno kobieta w ciązy jak wmówi sobie coś to tak jest ;] ;p tak mi niedawno babcia powiedziała. Ona jak była w 1 ciąży to cały czas mówiła żeby dzidzius mial oczy w tate, karnacje też, ale usta mamy.. I wszystko to co mowiła sprawdziło sie ;)) I wyszedł Marek śliczny jak nie wiem tylko że lovelas taki bo babcia nie pomyslała o inteligencji ;p i taki z niego głąbek bez szkoły ;p

baska masz racje Kacperek jest boski ! Naprawde ma śliczny ten kolorek włosków ;)

Juz szukam :))

anetka sprobo jak tak ustawic bo tych dzemek ma mnostwo. Miki jak byl tylko 2 miechy starszy od Zuzki to juz sie na jedna przestawial. Sproboj bo zaplanowany dzien bardzo zycie ulatwia;-)

baska a mam ferie:-) a Miki jajka lubi, ale on wszytko lubi, no nalesniki mu nie podeszly, a najbardzziej lubi od kogos z talerza i moja siostra nauczyla go jesc jjecznice :-p

sylci a ty masz chyba ladna cere nie bo tak jakos ladnei wyglada na zdjeicach;-)

A my po sniadaniu i tak jak pomyslalam tak zorbilam teraz tylko umyc patelnie po jajecznicy:-p A ja wczoraj uderzylam sie w maly palec i nie dosc ze dzisaj juz wyglada jak 2 palce to jeszcze od spodu jest caly siny:wściekła/y:

Dziekuje :)) Bardzo mile slowka :)) Nie sa to zadne photoshopy ani nic Foty robione najczesciej przez sis albo kolezanke ... Niechce sie przechwalac ale robilam sobie kursy i sesje makijazu depilacji ... Boszee chcialam byc wizazystka a zostalam informatykiem mozna powiedziec ... ;/ Cere zawsze mialam bardzo zadbana Tylko po ciazy do dzis co okres to mnie tak obsypie na brodzie ze az strach ;/ Ogolnie podczas porodu w ciagu 15 min moja buzia zrobila sie cala sina i fioletowa ;/ Masakra dlugo sie leczylam z tego

reklama
umi na noc też jej nie bujam, ale w dzień, żeby zasnęła to muszę:-p

Asheara co do włosów to doskonale rozumiem, moje też są cienkie, oklapnięte, ale to przez te moje farbowania :wściekła/y: no i po ciąży się pogorszyły
ja to nie wiem co z tym moim dzieckiem jest nie tak :-p take małe dzieci wiedzą ile powinny spać, a nie tak jak ta moja zołza :-p

Zuzanka jeszcze nie śpi, ale marudzi i głowa już jej opada jak siedzi u mnie na kolanach, jak ją połóżyłam do łóżeczka to senność przeszła i sobie wstała :dry:

Do góry