reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

firanka oj ja Ci nie pomoge, u mnie jest tak ze mala nocnik traktuje jako zabawke... jak wejdzie do lazienki i zobaczy nocnik to wola sii., ale i tak nic nie robi.
A moze masz jakis wybajerzony nocnik i mala sie go boi??? sprobuj z takim najzwyklejszym

reklama
niestety jest za wczesnie aby zobaczyc cokolwiek na usg Jak mowilam bedzie widac plamke malenka i serduszka niestety nie bedzie jeszcze widac :( Musisz poczekac jeszcze kilka tygodni :( WIem ze kochana chcialabys juz wszystko wiedziec i zobaczyc ale niestety trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i przede wszystkim mysl pozytywnie :))

Lekarzem nie jestem ale pamietam ze juz w 6 tyg ciazy (nawet nie wiem czy nie wczesniej )powstaje serce , fakt serca nie przypomina bo dopiero zaczyna sie formowac ale na usg widac jak pulsuje !!

Madzia wez zmien lekarza , az nie moglam uwierzyc to co czytalam - powinno sie naslac na niego jakas kontrole :no:
A slowami tesciowej czy chlopaka sie nie przejmoj ;-)

jestesaniolkiem takie bole to normalne , bynajmniej u mnie tak bylo , mi gin wtedy wyglosil takie kazanie ze malo co z Niego zapamietalam ale wynikalo z Niego ze to macica wysyla jakies skurcze no i przedewszystkim dziecko rosnie :tak:

baska - prawdopodobnie nie mial nawet sprzetu zeby zrobic usg dopochwowe, ja 8 tydzien juz skonczylam wiec spokojnie mogl by zrobic i bylo by cos juz widac a serce na pewno bylo by juz slychac niech nie mowia ze nie.
Dlatego jutro zadzwonie do mojego lekarza i sie umowie, pojde sama czy z chlopakiem ...bo on pewnie nie bedzie chcial ze mna. No i po sprawie.

A wlasnie emm mam wziac ta karte ciazy zalozona u tamtego? Czy moj lekarz ma mi druga karte ciazy zalozyc?

Madzia wez ta co masz:tak: i lekarz Twoj jak bedzie chcial to zalozy Ci nowa.. Ja mialam identyczna syt.. poszlam na pierwsz wizyte do lekarza.. on potraktowal mnie jak jakas gowniare.. zrobiol mi USG, nie pokazal mi nic, bo mialam je nad glowa.. moiwil tylko, ze pold zywy, ma dwie recew i dwie nogi:baffled::szok: i za miesiac do kolejna wizyta.. ah szkoda slow.. no ale wracajac do kart.. poszlam do innego i nie zakladal mi nowej tylko pisale w tej starej:tak:wiec wez na wszelki wypadek i glowa do gory.. :-)

baska no wasnie on tez mnie potraktowal jak dziecko , okejmoze i jestem ale podchodze do tego powaznie i chcialam zeby mi chociaz cokolwiek objasnil wytlumaczyl, a on do mnie " a kogo to zdjecie? " a ja mysle mysle kurde jakie zdjecie?! no i przypomnialo mi sie ze bluzke mam z taka babka jakas ale tylko kontury jej, i mowie " na bluzce?" a on ze myslal ze to jakas moja idolka albo cos...no mysle debil jakis czy co. Ja przychodze na badania a ten *******i mi o kocopolach ktore nie maja najmniejszego znaczenia. Chciał byc mily ale nie potrzebnie.
Takze wezme ta karte co mam, dorobie jeszcze pare badan co zaznaczyl zebym dorobila , odbiore od niego wyniki cytologii i see you. wiecej sie oby nie zobaczymy

tak w ogole raz bylam na konsultacji u ginekologa publicznego i osobiscie teraz widze roznice, nawet u publicznego bylo sterylniej, czysciej i lekarz bardziej rzetelny.

Ostatnia edycja:
Firanka to zalezy jeszcze od nocnika , znajac Ciebie Nicole ma pewnie jakis wypasiony i moze dlatego nie chce sikac :-p:sorry2:
zrob tak jak Basia radzi , kup pare naklejek i moze tym Ja przekupisz ale przez kilka dni mow ..mama idzie zrobic siku.. albo jak sie bawicie lalkami ( chyba bawisz sie lalkami , co ? :-)) to powiedz w imieniu lalki ze chce sie jej siku i idzie zrobic do nocnika Nicole a wczesniej wlej tam troszke wody :tak::-p

Witam z rana :-)

U mnie nocka spoko Nina dopiero o 9 zaczęła znowu kaszleć :dry: chyba 1 raz mi się przeziębiła :dry:

jedno pytanie mamuski ;): czy wy w ciazy tez czujecie/łyscie takie klucie od pepka po cipcie ??... bo mnie to czasami tak kluje od pepka az tam na dol ze łooooooh...

Niestety Ci nie pomogę bo nie pamiętam ale pamiętam że w ciąży w sumie wszystko kuje i jest inne więc możliwe :-p

Co do USG to ja byłam w 6tygodniu i mi powiedział że jest pojedynczy płód ale że kolejna wizyta chyba w 12 tygodniu jakoś i będzie wiadomo czy serce bije i czy dał radę bo do 12 i tak trzeba czekać żeby było pewne że przetrwał ;-) nie jestem pewna czy to 12 tydzień był ale jakoś tak kolejna wizyta więc coś koło tego ;-)
I z tego co pamiętam to nie był mi w stanie powiedzieć czy serce bije a ciąże prowadziłam w invicta a to jest jedna z najlepszych poradni ginekologicznych w Polsce i mają tam najlepsze sprzęty ;-)
No to trzeba przyznać że ta cała invicta to luksus była ... warunki mega ładniej niż w domu :-p na każdej wizycie Usg dostawałam wizyty często jak jakieś podejrzenie to od razu profesjonalne badania na miejscu bo tam wszystkie sprzęty mają ... tylko mój ginekolog do 6 miesiąca chyba się pytał czy w ciąży jestem :laugh2: bo nie zapamiętywał klientek tyle ich miał :-p trochę mnie to wkurzało ale ogólnie było spoko :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
O ja pizdze... co Wy gadacie,ze w 7 tygodniu na usg nie widac ciazy???Widac pecherzyk ciazowy...ja w 5 tygodniu jak poszlam do szpitala na wizyte bylo widac...

Madzia nnie przejmuj sie ja chodzilam do jednego z najlepszych ginekologow w poznaniu do marka daniela pamietaj gabinet jak z muzum,wizyta stowka,kazde badanie prywatnie usg tez...okazalo sie ze rekawiczki i wzierniki uzywa bez deynfekcji,a rekawiczki jednorazowe myje pod kranem w mydle w plynie dopiero za 3 wizyta to zauwazylam i zmienilam lekarza,a wielki pan dyrektor szpitala i ordynator...myslalam,ze sie po beltam:baffled::baffled::baffled:...a na koncu okazalo sie ze w swoim przed potopowym gabineciku przeprowadza aborcje:baffled::baffled::baffled: smiec .... wiec lepiej zdaj sie na siebie...ja sie zdalam i tylko dlatego znalazlam wporzo gina...

jestesanilkiem ja mieszkam na lazarku,ale w razie "W" zapraszam do siebie na jakas herbatke albo wogle pogadac,w koncu nie ma to jak mloda mama z mloda mama:-)

I tak czesto wlansie jest, ze Ci rzekomo "najwspanialsi" okazauja sie najgorszymi...
A wlasnie Firanko, jestes tu od dawna, a wiem tylko, ze masz coreczke 1rok+, a Ty, ile masz lat?

baska - prawdopodobnie nie mial nawet sprzetu zeby zrobic usg dopochwowe, ja 8 tydzien juz skonczylam wiec spokojnie mogl by zrobic i bylo by cos juz widac a serce na pewno bylo by juz slychac niech nie mowia ze nie.
Dlatego jutro zadzwonie do mojego lekarza i sie umowie, pojde sama czy z chlopakiem ...bo on pewnie nie bedzie chcial ze mna. No i po sprawie.

A wlasnie emm mam wziac ta karte ciazy zalozona u tamtego? Czy moj lekarz ma mi druga karte ciazy zalozyc?

Wez stara karte ciazy, lekarz bedzie chcial ja zobaczyc, ale zapewne sam Ci zalozy nowa bo na niej sie strzela pieczatke. Zapewne nie bedzie chcial sie podpisywac pod czyjas "praca" .

Co do USG to niektorzy robia przed 12 tyg. inny dopiero w 12. Najwazniejsze zeby byla w 12, bo to powinno byc pierwsze takie dokladniejsze USG na ktorym sprawdzamy czy nie ma przeziernosci karkowej co sie ma do chyba downa, wodoglowia etc... takze jest to b. wazne Usg. Kolejne rownie wazne jest w 30tc.

A ja to Wam powiem, ze marze zeby wyjsc z Damianem na spacer... ale nigdzie nie przejade przez te zaspy :dry: Zwlaszcza tym wozkiem ktory ledwo jezdzi nawet jak nie ma sniegu :sorry2:

Asheara a to jaki masz wozek ze Ci jezdzic nie chce ??:confused:

Madzia co do kart to roznie bywa ale zazwyczaj jak pacjentka ma juz karte ciazy to raczej nie zakladaja nowych a jak juz to wbije swoja pieczatke pod poprzednia albo na drugiej stronie !!

reklama
Asheara a to jaki masz wozek ze Ci jezdzic nie chce ??:confused:

Madzia co do kart to roznie bywa ale zazwyczaj jak pacjentka ma juz karte ciazy to raczej nie zakladaja nowych a jak juz to wbije swoja pieczatke pod poprzednia albo na drugiej stronie !!

Niemiecki... Hartan :baffled: Ciezki jak czolg, kola niby skrecane a wogole nie skrecaja, a jak juz skreca to sie prosto nie wykreca spowrotem, a jak sie zablokuje zeby byly caly czas sztywno prosto, to po chwili sie zacinaja i wogole nie jada :baffled:

Do góry