reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asheara o nie! to niesprawiedliwe, że 3 miesięczne dziecko tak ładnie śpi a moja duża córa tyle się budzi :wściekła/y: chociaż w sumie kiedyś zasypiała o 21, budziła się tylko o 5 i dalej spała do 8..
no troche zapłaciłam za te 6 egzaminów + godziny dodatkowe które wykupiłam :-p ale w Pile niby ciężko zdać, ważne że w ogóle zdałam :tak:

reklama
anetka czesto budzi i sie corcia:) moja od tygdia przesypia nce bez mleka:) ale jak wstanie t wciagnie i z 180 ostarnio zas apetyt jej sie wznwil:)ta jak by dzisla przestaly mala zasypia i zazwyczaj kolo 22 i o pbudka ... a co do prawka a mam juz zalatwione ze zdam:p b moj wujek jest w komisji egeminacyjnej okregu ktowickiego:pmoga bym juz dostac prawko ale ja nie umim dobre ezdzic wiec chce sie pduczyc:)

Jestem wkurzona, gineolog u ktorego bylam dzis jest bez sensu, gabinet i poczeklanie ma obskorna, aparature chyba z poczatku 20 wieku i syf taki ze porazka, wszedzie walaja sie jakies sterty papierow, komputer z 20 letni a na monitorze pasjans pająk. Wchodze on sobie gra, pyta mnie termin ost miesiaczki, zapisuje , pare pytan jeszcze potem zapisuje cos tam - mnie nic nie mowi, tylko glupie uwagi lub w ogole glupie teksty nie na temat. Kazal sie rozebrac od gory, ja sie rozbieram on gra w pasjansa, ja stoje w pol nago on sobie gra, mowie ze juz , ok przebadal mnie ( czy tam zwyczajnie wymacał ;/)teraz dol, nic nie mowi - domyslam sie ze mam siasc na fotelu , siadam, pobiera probke do cytologii potem wklada dwa paluchu ( rece ma wieksze niz moj tylek ;/ ) i grzebie grzebie, a mnei tak bolalo za masakra , mowie ze boli a on " eee tam nic cie nie boli " no i dodaje ze jest ciaza i tyle. kaze sie ubrac. cos tam zapisuje i TYLE. Nic mi nie powiedzial, liczylam ze cos sie dowiem a on nawet nie powiedzial w ktorym jestem tygodniu, tylko napisal na kacie ciazy ze 7tyg, 6 dn. I mowi ze mam przyjsc za 4 tygodnie na usg, ja szybko licze... acha...w 12 tyg dopiero! No ale nic nie mowie, patrze stoi przyrzad od usg stary ze hohoho ... i w ogole, dodam, to nie przychodnia publiczna tylko PRYWATNY gabinet, on ostatnio został wybrany na dyrektora wydzialu ginekologi w Warszawie! jakas totalna paranoja!
Nawet za zwolnienie z wf wział kase ... żal mówic. I teraz problem mam bo tesciowa uwaza ze jest swietny a ja sie brzydze tam chodzic i jego, i tych starych, brudnych aparatur.
Chce isc do mojego starego , ma nowoczesnie, sterylnie, drogo , ale place i wiem ze jestm zadowolona, a nie ide prywatnie do ginekologa i czuje sie jak w swinskim korycie a on sobie w wolnych chwilach pasjansika układa. Oczywiscie moj chlopak nie rozumie togo bo wg. niego to usg wczesnie i tak sie nie robi wiec po co mi teraz. A ja sie zastanawiam a jak jest cos nie tak to bede do 12 tygodnia czekac? Bo raczej tetna dziacka paluchem swym grubym jak wsadzi go do srodka nie wyczuł!!!!!! Co za debil ..

Madzia nie stresuj sie bardzo czesto wykonuje sie usg dopiero w 12 tyg.Ja tez na poczatku czulam sie zfrustrowana jak nie zrobiono mi w moim 8 tc usg.To jest na prawde wczesna ciąża,i nie ma sensu moim zdaniem.Jedynie co moglby okreslic to to czy jest pecherzyk.
Co do lekarza to masakra jakas ja bym tam juz nie poszla.U lekarza masz sie czuc komfortowo a nie jak w jakies spelunie.Nie sugeruja sie TESCIOWA!!! to Twoje cialo!

niunia wybacz ale ja nie potrafie czytać Twoich postów!!! nic z nich nie rozumiem;/

mazia łatwo mowic nie sugeruj sie, ona i moj chlopak wisza nade mna ze on taki cudowny. No okej, zalozmy ze zna sie na rzeczy itd. Ale co z tego, ja sie nie znam a on nie raczył mnie ani troche oswiecic , jedyne co z jego strony to pytanie " Boisz sie ciazy?" a ja ze troche, a on " nie ma sie czego bac" i tyle z tego uswiadamiania . Najgorszy problem mam wlasnie z tym gabinetem, u mojego mogla bym z podlogi jesc, a tam byl jeden wielki syf. Mam obawy dot. czy on tam cokolwiek sterylizuje i czysci jak nalezy. Bo nie wyglada nic na czyszczone.
Moj chlopak zaczal nawet glos na mnie podnoscic ze jestem nienormalna , ale on nie byl u tamtego i nie widzi jaka jest roznica.

MADZIA - ale ja nie rozumiem w czym problem ? zmień lekarza i tyle i ***** powinno Cię obchodzić że chłopakowi i teściowej ten się podoba ... boże dziewczyno to ty tam się badasz nie oni i to ty nie możesz się stresować więc zmień tego ginekologa i tyle

Madzia u nas w 16 tyg robia usg pierwsze a pozniej w 30 tyg drugie i nie zawsze ale okolo 40 nastepne ... Na poczatku wdiac jedynie mala plamke tzn woreczkek owodniowy a bijace serducho widac tzn taka mala plamke w woreczku dopiero kolo 10 tyg Tak czytalam i mowiono mi u lekarza i w sumie mieli troche racji bo robilam usg w 5 tyg w 8 tyg i nic nie bylo widac tylko woreczek :) A usg mialam bo bardzo zle ze mna bylo :( No a co do lekarza to najlepiej go zmien Pamietaj ze ciaza dluga i bedziesz musiala sie meczyc z takim lekarzem od 7 bolesci ;/

Witam dziewczyny. Przepraszam ale przeczytałam tylko ostatnie dwie strony. Na temat jedzenia się nie wypowiem bo moje to już wszystko jedzą :-)
ale co do spania dzieci. To Justynka do wielu czterech miesięcy przesypiala całe noce, równo od 21 do 10 rano i do tego kilka razy w dzień. Wszyscy tylko zazdrościli ale to też niedobrze jak dziecko dużo śpi.
MADZIA Nie pozwól żeby inni ludzie a nawet ojciec Twojego dziecka kierowali Twoim życiem. To Twoje ciało i masz prawo mieć obawy co do lekarza. A tak się zapytam. Rękawiczki to ten gin założył? Bo z doświadczenia wiem że niektórzy zapominają o tym.

Madzia - Zmien lekarza... jak juz powiedziala FEMME to ty tam chodzisz, i go*** powinno Cie interesowac jakie zdanie na temat tego lekarza maja inni ^^ ... Naprawde, ciaza jest dluga... nie ma sie co meczyc u jakiegos zgreda.

Ewi44 - To prawda... podczas mojego 1szego badania ginekologicznego babka nie zalozyla rekawiczek... normlanie zrobilabym nie milosierna awanture, ale wyobrazcie sobie, ze wtedy tego nie zauwazylam... nie dosc, ze bylo to moje pierwsze w zyciu badanie gin. to na dodatek bylam w ciazy. Dopiero potem w domu, skleilam fakty ze rekawiczek nie bylo...

reklama
mnie chodzi głownie o to ze skad on moze wiedziec bez usg czy wszystko okej z dzieckiem, nie wie czy bije serce czy nie. A wg mnie wazne zeby to sprawdzic. Racja zebym sie nie sugerowala nikim, ale ciezko jest bo oni na mnie wymuszaja tamtego lekarza i to bardzo stawia mnie w zlej sytuacji bo musze powiedziec " nie"

Do góry