reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

madzia Boze a Ty nie masz geby,zeby sie odezwac powiedz ,ze nie bedziesz tam chodzic bo sie czujesz niekomfortowo i juz zreszta gdyby mi chlopak wybieral ginekologa to bym chyba padłao_O.Co do usg ja jestem zdania ,ze nie powinno sie Go wczesnie wykonywac serduszka moze jeszcze nie byc widac.Zreszta po co zakladac najgorsze ,ze cos jest nie tak z dzieckiem? na tym etapie na prawde nic nie wypatrzy.No chyba tylko tyle czy sa bliznieta itp:D

reklama
mnie chodzi głownie o to ze skad on moze wiedziec bez usg czy wszystko okej z dzieckiem, nie wie czy bije serce czy nie. A wg mnie wazne zeby to sprawdzic. Racja zebym sie nie sugerowala nikim, ale ciezko jest bo oni na mnie wymuszaja tamtego lekarza i to bardzo stawia mnie w zlej sytuacji bo musze powiedziec " nie"

niestety jest za wczesnie aby zobaczyc cokolwiek na usg Jak mowilam bedzie widac plamke malenka i serduszka niestety nie bedzie jeszcze widac :( Musisz poczekac jeszcze kilka tygodni :( WIem ze kochana chcialabys juz wszystko wiedziec i zobaczyc ale niestety trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i przede wszystkim mysl pozytywnie :))

MADZIA Musi być conajmniej ósmy tydzień, choć nie zawsze wtedy wykrywa ciążę. W dziesiątym tygodniu napewno już coś byłoby widać dlatego nie musisz frustrować się tak tym.
sprzęt do usg musi być naprawdę dobry by wykrył bijące serduszko w takim wczesnym okresie ciąży

mazia mi klawiatura sie zacina cos i z jedna reka tez sie zle pisze teraz 2 zabawiam mala):) w czwartek ide do hirurga bo po ciazy mam przepukline ;/ mam nadzieje ze operacji nie bedzie :(((

a co do tego lekarza to zmien go proste wmagasz bo placisz i tyle ja mialam 3 lekarzy w ciazy jak poszam do gn to odrazu zrobila z miejsca mi usg potem misko - myslalam ze fajny ale pomlka i na sam koniec 35 tydz przeszlam do pani ordynator z spitala mojeo zajebisa babka za kazddyym razem usg ktg i przyjmuje w tym samym gabinecie co misko tylko w inne dni super babka wizyta 30 min i wychodzisz o wszystkim poinformoewana na nfz ona tez mnie operowa i bardziej sie mna opiekowali w szpitau jk sie pytaja o learza prowadzace b u nich to sie liczy
a ha i polecam wam usg 3 i 4 d:) super pamiatka filik dostajecie i widzicie dokaldie calego dzidziusia ja plakalam jak bobr z moim - zrobil mi w maju taki prezent na urdziny :pi sie dowiedzielismy plci bo potem na zadnym innym nie chciala pokazac krocza:p

Ostatnia edycja:
O ja pizdze... co Wy gadacie,ze w 7 tygodniu na usg nie widac ciazy???Widac pecherzyk ciazowy...ja w 5 tygodniu jak poszlam do szpitala na wizyte bylo widac...

Madzia nnie przejmuj sie ja chodzilam do jednego z najlepszych ginekologow w poznaniu do marka daniela pamietaj gabinet jak z muzum,wizyta stowka,kazde badanie prywatnie usg tez...okazalo sie ze rekawiczki i wzierniki uzywa bez deynfekcji,a rekawiczki jednorazowe myje pod kranem w mydle w plynie dopiero za 3 wizyta to zauwazylam i zmienilam lekarza,a wielki pan dyrektor szpitala i ordynator...myslalam,ze sie po beltam:baffled::baffled::baffled:...a na koncu okazalo sie ze w swoim przed potopowym gabineciku przeprowadza aborcje:baffled::baffled::baffled: smiec .... wiec lepiej zdaj sie na siebie...ja sie zdalam i tylko dlatego znalazlam wporzo gina...

jestesanilkiem ja mieszkam na lazarku,ale w razie "W" zapraszam do siebie na jakas herbatke albo wogle pogadac,w koncu nie ma to jak mloda mama z mloda mama:-)

Hello Mlode Mamuski...

Potrzebujemy pomocy...otoz moje dzieci nie chce siadac na nocniczku i robic siusku...wygina sie na wszystkie strony,drze sie nie milosiernie i ucieka... Moze Wy macie jakies swoje sposoby by nuczyc Gadzine siusiania do nocniczka???:confused:

jestesanilkiem ja mieszkam na lazarku,ale w razie "W" zapraszam do siebie na jakas herbatke albo wogle pogadac,w koncu nie ma to jak mloda mama z mloda mama:-)
no jasne ze wpadne, jak nie przed to po porodzie ;)... coraz mniej chodze, spac wogole nie moge - tak mnie bola biodra, i dol brzucha jak chodze czy sie przekrecam w nocy ze to masakra.... a juz nic nie mowie o plecach... jezu jak ja nigdy w zyciu nie wazylam wiecej niz 45kg max (przed ciaza 42kg) a teraz 52 kg i juz siadam, to co bedzie za 2 miechy??.... chyba skoncze w lozku :zawstydzona/y::no:

jedno pytanie mamuski ;): czy wy w ciazy tez czujecie/łyscie takie klucie od pepka po cipcie ??... bo mnie to czasami tak kluje od pepka az tam na dol ze łooooooh...

hej
sorki laski za nieobecnosc ale jak mężu w domu to raczej do kompa nie podchodze bo szkoda mi czasu tak rzadko sie widzimy....

madzia-zgadzam sie z firanką....moja pierwsza ciąza pokazala sie na usg w 6 tyg a obecna w 5....juz widac pecherzyk a bijące serduszko jakos ciut pozniej chyba 8-9....nie jestem pewna.....i zmien gina jak pisza dziewczyny ty masz sie czuc uniego komfortowo a nie jak na tureckim kazaniu..:/...

co do jedzienia tez sie nie wypowiem bo moje dziecie wciąga wszystko juz od dawna..

Madzia zmien lekarza - tyle na ten temat:wściekła/y: to jakas masakra.. nie sluchaj tesciowej, faceta.. To Twoje cialo, a nie ich.. Tobie nie odpowiada.. a w ciazy to podstawa zeby miec dobrego, zaufanego learza, ktorego mozna o wszystko zapytac:tak:a nie mozesz isc do swojego??przeciewz nikt Ci za to glowy nie urwie:tak:
A ciaze zoabczylabys na USG:tak: Az jestrem w szoku, czemu on nie spojrzal.. Ja w tak wczesnej ciazy mialam robie USG dopochwowe..:tak::-)wiec jestem w szoku

jestesaniolkiem kurcze ja Ci nie pomoge, bo nie pamietam juz:zawstydzona/y:ale moze tez tak byc, ze dzidzius uciska.. albo moze cos ze spojeniem łonowym.. Moze inne mamy, ktore przerz tpo przeszly niech sie wypowiedza:tak:

reklama
Firanka u mnie podzialala nagoprda za kazde siusiu:tak::-)wiem, ze brzmi to jak przekupstwo ale podzialalo:-) kupilam Lenie naklejki i za kazde siusiu dostala jedna naklejke a za kazda kupke dwie:tak::-) nawet 2 tyg nie minely i zapomniala o naklejkach a siusiu ladnie robila:tak::-)

Do góry