reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

sylcia007 nie wiem czemu miałabym się obrażać :-p wiem, że dużo mi zostało! dużo za dużo :dry: ale serio nie wiem co z tym robić, teraz planuje się zapisać do fitness clubu tylko jakoś zebrać się nie mogę, ale wyjścia nie mam :baffled: u mnie bez ćwiczeń nie da rady niestety :-( jakiś czas temu schudłam 15 kg, więc wierzę, że i teraz się uda, tylko muszę się za to w końcu dobrze wziąć

Ja chodzilam na fitness 3 miesiace :) Rewelka Tylko ze u mnie jest troszke inaczej z tym calym fitnessem niz w polsce sadze ze o 100000000000 razy lepiej i za lepsze pieniadze :)

Mam mały problem mój maluch nie chce jeść zupki. Przez pierwsze kilka razów jadł z wielkim apetytem:-) a teraz wypluwa:confused::baffled: i co mnie bardziej niepokoi ma odruchy wymiotne.:-( Składu zupki nie zmieniałam. Nie bardzo wiem co robić.:shocked2:

Ojj ale on bardzo malenki jest :) Nie ma sie co martwic :)) Moze po prostu nie byl na tyle glodny aby zupke jesc albo za duze kawaleczki Ale nie ma sie co martwic :))

Ja prawie wyłącznie ciuszki mam z lumpeksu. Nic nie dostałam po dzieciach w rodzinie,bo siostra mojego S ma synka 2,5 miesiąca młodszego. Ale daliśmy sobie radę. Poza tym lubię chodzić po lumpeksach i szukać cacek. Tylko nawet na to kasy mało. Wklejam Wam dwie fotki Adasia w używanych ciuszkach:p
Zobacz załącznik 196948

Zobacz załącznik 196949

Synek wyglada superr :) A co do lumpkow to ja tez bardzo lubie :) U mnie sa super Bardzo czyste Boszee kupisz w nich caly do wszystko :) ! A co do tego co jest w polskich lumpkach wlasnie sa wszystkie firmowki z Ie :)) Typu next dorothy perkins sedzuca no name itp :)) Kurcze ale w pl i tak sadze ze tanszy jest o nieco next :) Czlowiek w lumpku obkupii sie za grosze a wyglada rewelacyjnie :) Wystarczy dobre oko i troche gustu :))

Moje Słonko strasznie mało przybiera na wadze jak się urodził to ważył 3 kg ale w sumie czego wymagać od dziecka jak ja waże 42kg przy wzroście 167:-)

Noo to niezle wazysz :) Ja cale zycie mialam co najmniej do 15kg nie dowagii ;/ Ale teraz w koncu cos mi przybylo :))
Najwazniejsze aby synekw ciagu roku potroil swa wage :))

umi-no nie za dużo na głowie miał. A teraz mnie to cieszy. A twój może się opodobnił do mamy-bo chyba miałaś czerwone włosy (które mi sie tak podobały.

Kurcze nie wiem co robić. Mały zrobił 4 kupki w ciągu 2h. Dwie normalne-nawet dość twarde. A kolejne rzadsze. Kolor ok. Tylko to,ze w tak krotkim czasie. Nie wiem czy to biegunka?? Moze to na zęby. Pojsc z nim do lekarza-jak jeszcze zrobi?? Doradzcie coś? Bo nie wiem ile kupek jest dopuszczalne jako normalne?Teraz śpi.

U nas Nadina raz w ciagu dnia zrobi z 6 kupek a innego dnia 1 :) Wczoraj od 9 do 12 zrobila 3 kupy na cala pieluche :))

Witam, dziewczyny próbowałam was nadrobić, ale tyle piszecie że nie daje rady.. Przepraszam was bardzo... Ale gaduły z was i to dlatego hehe ;) :*
Wiecie, dziś mi brzuś opadł, jakoś tak niżej jest (?) w poniedziałek ide do gina mam nadzieje że swoje dziecie zobacze na usg ;]

No no no no no :) Juz nie dlugo bedziesz miala swa dzidzie przy sobie Jeszcze pare tygodnii :))

reklama
Coś mały ruch się zrobił :-) no ale wiadomo weekend :-) Ja małą położyłam i mam czas już tylko dla siebie ściągnął mi się age of empires i idę rozpracowywać :-p :-)

sylcia007 tzn. jak tam u Was jest? :-) mi nie chodzi o taki typowy fitness, u nas w fitness clubie są rowerki, bieżnie, orbitery itd.. rowerek mam w domu, ale jakoś mi się nie chce :-p a jak będę za to płacić to na pewno będę cwiczyć :-):-)

femme fatal Ninka już na noc zasnęła...? Zuzka zrobiła sobie drzemkę :dry: niedługo się pewnie obudzi, a na noc to zaśnie po 23.. i z 5 razy się w nocy obudzi :-p

Asheara w moim proflu sa grupy spolecznosciowe stworzone prze ze mnie i tam jest grupa MM,ale ona jest otwarta,wiec zapisac sie oczywiscie mozesz.

A ja przefarbowalam sie na taki rudy wpadajacy w kolor orzecha laskowego.

Jestesaniolkiem z jakiego osiedla jestes???

czsc dziewczy to ja sie tu trudze tak jak emme fatal zeby zostaly mi 3 kilo narazie sie udaje bo mam 53 kilo w ciaz maialm 73 ale po cc odrazu na 2 dzien jak staneam na wadze to 59 bylo a wzrstu mam 164 .. dzis bylismy a szczepiiu ja sie splukam komletnie na e szczepieni te pneumkiki ktos jescz ewykupywal szcepieni???? lenka 87 ta masc na serio mi pomaga ale smierdzi ielistosciwie cebula ;/ bleeee mala spi calyyyyyy dzien po szczepiniu i tak mnie lekarka feranca glupia wku****la bo rozebralam mala juz a ona n szybciej na ta wage a ja mowie no uz chwila bo rozbieralam body s na jak mama zrobila to neich maama lata jak to uslyszalam to mnie normlanie jak by potelaepalo ja do niej na caly gls czy ma pani jakis problem heheeheh glupia foka rzepisaam mala do mojej przychodni ... ta samo zrypala mnei za ciemiuce bo tam gdzie ma obszar mikki to ma troszke aprawde troszke ciemuichy ja jj trzesuje codzienn a ona a panienka nie wiem ze to sie wytrzesuej itd ale ja ja moge ej mocneij nacisnac tam jak nie ma zrosietego n glupie babsko ogoelm mala palakal tylko pry wkluci i ma 3 msc a wazy jzu 5700 i ma 61 cm:) a urodzona 3070r spadla do 2750 i 51cm:p mala kluseczka:)

JESTESANIOŁKIEM Nie wiem czemu teraz tak się martwisz charakterem swojego dziecka. Przecież dopiero w ciąży jesteś, a dziecko pokaże to jakie jest kiedy będzie więcej rozumieć.

a jeśli chodzi o płeć dziecka to nie ważne jaką ona by była, i tak będziecie kochać te dzieci. :-) ważne żeby zdrowe były :-)
wiem, :D.... ale jak ma byc takie jak ja to ja dziekuje.... mama mowila ze wogole nie spalam, caly czas plakalam, grymasilam i wogole :zawstydzona/y:, a ja bym oddala wszystko by mala nie wdala sie we mnie, boje sie ze wymiekne i nie dam rady....

Jestesaniolkiem z jakiego osiedla jestes???
sobieskiego :)... a ty??..... :):) jupii...

Witajcie. Jestem mamuską Wikuni, która 22 stycznia skończy cztery miesiące. Jest moim jak na razie:-) pierwszym maleńkim ukochanym skarbem. Gorąco wszystkich pozdrawiam ....
witamy Kochana :)

Coś mały ruch się zrobił :-) no ale wiadomo weekend :-) Ja małą położyłam i mam czas już tylko dla siebie ściągnął mi się age of empires i idę rozpracowywać :-p :-)
to moj P. juz by cie kochal jakby to przeczytal!!!! :D on kocha ta gre!!!!!!!!!!!! :tak:

sylcia007 tzn. jak tam u Was jest? :-) mi nie chodzi o taki typowy fitness, u nas w fitness clubie są rowerki, bieżnie, orbitery itd.. rowerek mam w domu, ale jakoś mi się nie chce :-p a jak będę za to płacić to na pewno będę cwiczyć :-):-)

femme fatal Ninka już na noc zasnęła...? Zuzka zrobiła sobie drzemkę :dry: niedługo się pewnie obudzi, a na noc to zaśnie po 23.. i z 5 razy się w nocy obudzi :-p

Wiesz co u mnie sobie wykupilam fitness workout na 3 miesiace i to byla rewelka :) Masz na srodku sali wielkie kolo i masz tam podobne cwiczenia do tych z Atlasu i calkiem inne Miedzy kazda z tych maszyn byl step i w sumie robilas 3 kolka na wszystkim co wychodzila 30 min Kazde cwiczenie po 30 sek :) o ile dobrze pamietam :) Pozniej rozciaganie gimanstyka pilatess cwiczenia na uda piersii brzuch jedrnosc ciala byly pilki rowerki bieznie i inne cwiczenia ... Sauna byla wliczona w koszt wiec mozna jej bylo uzywac dziennie nawet jak sie chcialo :) Na cwiczenia moglas przychodzic 5 razy w tyg albo raz jak Ci tam pasowalo i moglas byc godzine a tez moglabys byc 7 godzin :))))) Sa rozne rozniste cwiczenia na ktore mozna bylo chodzic w miedzyczasie i nie trzeba bylo sie zapisywac i placic dodatkowych pieniedzy Ustalali Ci diety Mialas osobiste cwiczenia z trenerami Pilnowali Twej linii Co tydzien mialas osobiste spotkania i wazno ustalano nowe dodatki do diety i nastepne cwiczenia :))

Mowie Ci rewelacja :)) w polsce gdziebym nie byla to zawsze bylo pol godziny cwiczen albo godzina i juz mialas z gory narzucone ze w pon skakanki w wtorki pilatess w srody stepdance A na moim fitnessie miaals roznorodnosc i mialas nieograniczona ilosc czasu na cwiczenia Moglas isc rano na pol godz a pozniej wieczorem przyjsc na 3 godz np :) Mialo sie takie karty z czytnikami ze trenerzy wiedzieli ile spedzasz czasu na cwiczeniach :) Mowie rewelka :)) Czasem nawet Nadie bralam z soba I mialam ja gdzie zostawic ciagle byla ze mna w lezaczku :))

Witajcie. Jestem mamuską Wikuni, która 22 stycznia skończy cztery miesiące. Jest moim jak na razie:-) pierwszym maleńkim ukochanym skarbem. Gorąco wszystkich pozdrawiam ....

Witam goraco :))))))))

czsc dziewczy to ja sie tu trudze tak jak emme fatal zeby zostaly mi 3 kilo narazie sie udaje bo mam 53 kilo w ciaz maialm 73 ale po cc odrazu na 2 dzien jak staneam na wadze to 59 bylo a wzrstu mam 164 .. dzis bylismy a szczepiiu ja sie splukam komletnie na e szczepieni te pneumkiki ktos jescz ewykupywal szcepieni???? lenka 87 ta masc na serio mi pomaga ale smierdzi ielistosciwie cebula ;/ bleeee mala spi calyyyyyy dzien po szczepiniu i tak mnie lekarka feranca glupia wku****la bo rozebralam mala juz a ona n szybciej na ta wage a ja mowie no uz chwila bo rozbieralam body s na jak mama zrobila to neich maama lata jak to uslyszalam to mnie normlanie jak by potelaepalo ja do niej na caly gls czy ma pani jakis problem heheeheh glupia foka rzepisaam mala do mojej przychodni ... ta samo zrypala mnei za ciemiuce bo tam gdzie ma obszar mikki to ma troszke aprawde troszke ciemuichy ja jj trzesuje codzienn a ona a panienka nie wiem ze to sie wytrzesuej itd ale ja ja moge ej mocneij nacisnac tam jak nie ma zrosietego n glupie babsko ogoelm mala palakal tylko pry wkluci i ma 3 msc a wazy jzu 5700 i ma 61 cm:) a urodzona 3070r spadla do 2750 i 51cm:p mala kluseczka:)

Nie ma sie co denerwowac czasem trzeba trafic na takich ludzi ;/ Ale wiem co przezylas jakie nerwy ;/

Z tą zupa to było tak mały poszedł spać i jak wstał o 15 to zjadł wszystko. Wszystko byłoby super gdyby nie to że wczoraj zjadł o 6 180ml mleka
15 90ml zupki
19 50gr jabłuszek
2 210ml kaszki
w między czasie wypił łącznie ok 100ml pićku
Trochę martwi mnie to że on tak mało je:-( dodam może jeszcze że aktualnie ząbkuje:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Kasie nie martw sie.. Twoj synus i tak je wiecej niz moja Lena jak byla w jego wieku:tak: Lena jak skonczyla 4 m-ce to jadla mleka po 30ml i wiecej nie dalo rady wcisnac.. dopiero jak spala to zjadala z 120ml i to wszystko.. no i sloiczek jakis i herbatka.. do dzis jest takim tadkiem niejadkiem:tak::-)
Ale jesli Cie to martwi to przejdz sie do pediatry.. Mi lekarka powiedziala, ze my dorosli ludzie tez czasami nie mamy ochoty jesc:-):tak:
No a jak zabkuje to masz odpowiedz.. nie ma poprostu apetytu biedactwo..

Do góry