reklama
polna_N
Mama Ali ... 2007
Polna, Lenka juz spi od godziny:-) Dzis padla szybciej ale zazwyczaj chodzi spac o 19. a na dwor to faktycznie chciala pojsc ale deszcz pada od 3 dni:-(
Ale z Ciebie szczesciara, Mi Ala chodzi spac kolo 21 ,jakos nie umie zasnac jak jest jasno a co do pogody to faktycznie jest przesrane z tymi dziecmi... Ala od rana czatowala pod rzwiami ale pod oknem bo chciala wyjsc na pole i wkoncu sie zlitowalam i poszlam z Nia o 16 na spacer a potem do siostry to poszalala z dziecmi
miskahxc o ktorej bedziesz jechac ?
A gdzie bys chciala np. wyemigrowac ??;-)A tak prócz tego mam pytanie to mamusi zza granicy !
Jak to wygląda jak dzidzia się tam rodzi to ma dwa obywatelstwa ?! i czy państwo daje jakieś pieniądze ? bo się zastanawiam przy mojej nie za ciekawej sytuacji nad wszystkimi możliwymi drogami żeby trochę chociaż mi łatwiej było finansowo...
Yhym ...Nie ma dwoch obywatelstw, no chyba ze masz dziecko z obywatelem kraju do ktorego wyemigrowalas, to wtedy nadajesz dwa jak chcesz
jestes samotna matka czy mezatka ??
Jesli ciaza byla prowadzona przez midwife i masz karte ciazowa ze wszystkimi badaniami itp ze ciaza i porod w Uk sie odbyl to na koniec- midwife pomaga ci zebys dostala pieniazki, wypelnia ci i podpisuje sie pod dokumentami do benefitu ,samotne matki maja tutaj w uk duza pomoc od panstwa,i duzo przywileji
jezeli wezmiesz w Polsce becikowe to np, w anglii,szkocji...i z tego co sie orientuje (wszystkich krajach ktore sa w unii) juz nie wezmiesz od nich kasy, bo Oni kontaktuja sie pisemnie z Twoim krajem w ktorym rodzilas i dowiaduja sie ze zostalo ci wyplacone i ponownie nie wezmiesz tej samej kasy tak jak juz mowilam to wszystko zalezy od danej sytuacji w jakiej bedziesz sie znajdowac. pozdrawiam w razie pytan pomoge ;-)nawet mam stronke o tych benefitach ;-)pozdrawiam
Napisał femme fatal
A tak prócz tego mam pytanie to mamusi zza granicy !
Jak to wygląda jak dzidzia się tam rodzi to ma dwa obywatelstwa ?! i czy państwo daje jakieś pieniądze ? bo się zastanawiam przy mojej nie za ciekawej sytuacji nad wszystkimi możliwymi drogami żeby trochę chociaż mi łatwiej było finansowo
...
Jesli mash jakie zapytania co do Usa to napish moj maly ma obywatelstwo tylko amerykanskie , benefity mozna zalatwic ale jak sie ma zla sytuacje finansowa sprawdzaja zarobki itd . tak jak u mnie to moze zalatwie sobie darmowe mleko dla malej wrazie W jakbym nie mogla karmic ! ( ale tylko dlatego ze szef mojego R wypisal mu lewe czeki na mniejsze pieniadze , czyli ze niby mniej zarabia )
A tak prócz tego mam pytanie to mamusi zza granicy !
Jak to wygląda jak dzidzia się tam rodzi to ma dwa obywatelstwa ?! i czy państwo daje jakieś pieniądze ? bo się zastanawiam przy mojej nie za ciekawej sytuacji nad wszystkimi możliwymi drogami żeby trochę chociaż mi łatwiej było finansowo
...
Jesli mash jakie zapytania co do Usa to napish moj maly ma obywatelstwo tylko amerykanskie , benefity mozna zalatwic ale jak sie ma zla sytuacje finansowa sprawdzaja zarobki itd . tak jak u mnie to moze zalatwie sobie darmowe mleko dla malej wrazie W jakbym nie mogla karmic ! ( ale tylko dlatego ze szef mojego R wypisal mu lewe czeki na mniejsze pieniadze , czyli ze niby mniej zarabia )
Uhuhuhu mam nadzieję,że kolejna brzuchatka nam się nie wykula przed terminem. W każdym bądź razie trzymam kciuki za Snoopy ( kurczę Jej nick kojarzy mi się ze snoop dogiem heheh).A jak się obecnie czuje reszta ciężaróweczek???
Ja miałam skurcze przed porodem całą noc. I kiedy w końcu przeszły zasnęłam,a kiedy się obudziłam odeszły mi wody. Miałam takie dziwne uczucie coś jakbym niespodziewanie dostała miesiączkę. Tzn. ja kiedy np. szłam ulicą i dostawałam za wcześnie miesiączkę to czułam jak coś gorącego ze mnie wypływa i tak samo z wodami było a poza tym u mnie odpływały tak,że trochę upłynęło i pół godziny spokoju itd,a czop mi odpadł krótko po przeprowadzeniu lewatywy.
Ja miałam skurcze przed porodem całą noc. I kiedy w końcu przeszły zasnęłam,a kiedy się obudziłam odeszły mi wody. Miałam takie dziwne uczucie coś jakbym niespodziewanie dostała miesiączkę. Tzn. ja kiedy np. szłam ulicą i dostawałam za wcześnie miesiączkę to czułam jak coś gorącego ze mnie wypływa i tak samo z wodami było a poza tym u mnie odpływały tak,że trochę upłynęło i pół godziny spokoju itd,a czop mi odpadł krótko po przeprowadzeniu lewatywy.
reklama