reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Oj ja uciekam bo kregosłup strasznie mnie zaczyna boleć... Jurto M. bedzie mi masaz robil... Nie wywinie sie :) Tym które jeszcze dziś odwiedzą forum miłej nocki życze, a tobie Miskahxc życze miłego popołudnia :)

reklama
Mnie szwagier chce wyciągnąćdo Szwecji bo tam dotacja od rządu za jadno dziecko pozwala utrzymać 3 osobową rodzinę przez miesiac. Mówiłam, że chcę trójkę bąbelków mieć to stwierdził że z tójką to będę spać na pieniądzach :-D;-)
Juz teraz sie troszke zmienilo:sorry2:, zeby dostawac taka kase Uk , chce wprowadzic pewne zasady , np , zeby dostac takie dotacje o ktorych piszesz trzeba bedzie pracowac co najmniej 2 lata , i zeby dostac wieksza kase musisz urodzic dziecko w Uk...i to zalerzy wszystko od zarobkow osoby utrzymujacej ...indywidualnie kazdego rozliczaja :tak:i nie kazdemu wszystko przysluguje. np. jak wezmiesz w Pl za dziecko becikowe to tutaj nie dostaniesz tego a zeby dostac np.child tax benefit musisz miec jakas dotacje i to sie wszystko za soba ciagnie....:tak:

Czesc mamuski ;-)
Kasia fajny pomysl :-) ja to sobie jeszcze poczekam wy juz takie zaawansowane zazdroszcze :-p no ale tez sie doczekam :-) a jutro ide na wizyte :-) moze sie dowiem co to bedzie :szok: mam taka nadzieje :-) no i wreszcie zobacze malenstwo ktore ostatnio daje mi popalic ... :baffled: a wczoraj pierwszy raz wymiotowalam :baffled: i wieczorami mnie zgaga meczy ... ponoc to dopiero poczatek i bedzie duzo gorzej :-p no ale fajnie ze zaczyna rosnac i to czuje :-) teraz tylko wyczekuje na jakies konkretne ruchy :-)
Nie nastawiaj się tak na poznanie płci, nastaw sie na 20tc. Nie będę oszukiwać ale właśnie to są początki, choć wcale źle nie musi być ;-)
Ja ruchy poczułam w 18,5tc z łożyskiem na przedniej ściance macicy, jeśli masz łożysko na dnie macicy, możliwe że ruchy poczujesz niebawem

Byłam dziś na zakupach i omało zawału dostałam.wydałam prawie 400zł na pampersy,mleko ,husteczki,soczki itd....matko normalnie szok a na dodatek wszystko idzie w góre.
Oliwka szok :szok:

my po wizycie kontronej
wazymy 3240 (w miesiac ponad kg...jestesmy bardzo grube az sie zdziwila doktor ze na maminym mleczku tak prztylysmy bo z reguly na butli sie tak dobrze przybiera a na mamusinym wolniej:-D)
mierzymy 53,5 (czyli 4,5 c w 43 dni)bardzo dlugie jestesmy tez sie zdziwila doktor
:-):-):-)

za 58 papersow placimy 8 euro, ale to nie sa pampersa bo ja ich nie lubie... znalezlismy takie najtansze ale mimo ceny ja je lubie bardziej, z pampersow mi siku wycieka a z tych nic...
To gratuluję, ze mała Despi nam tłuścieje :tak: A w jakie rozmiarki ją ubierałaś po urodzeniu?
A co do pampersów to jak małej nic sie nie dzieje ze skórką to można i tych najtańszych, ale niestety niektóre dzieciaczki moga używać tylko tych najdroższych

A ja spać nie moge... Jak tylko sie położe to ciężko mi sie oddycha... A mój chlopak śpi już od 18 bo na 2 w nocy ma zmiane... I sie nuuuudze...
Kasiu mi tę ciężko oddychać, było tak już od 12tc. Najlepiej jak leżysz to kładź się na lewym boku

A ja dziś byłam znowu na tym kursie co koleżanka robi na paznokcie, dziś już był ostatni raz i zdała egzamin ma już certyfikat. Byłam na korekcie. Zachciało mi sie czegoś nowego, mam fioletowe pazurki w różowe wzorki, a co sobie będę żałować :-D

Chciałabym jeszcze zapytać co sądzicie o proszeku Lovela jest dobry. Właśnie jest promocja w Biedronce, 1,8kg z płynem do płukania jest w cenie ok 15zł

Numera juz podalam, ale u mnie chyba jeszcze dlugo nic nie bedzie:-)
Co do Loveli to ja mam i ubranka popralam dziewczyny na czerwcu pisay ze jest dobry i ze nie powinien uczulac, dziecko mi sie jakos wierzga dziwnie:-) a w pechez to juz takie ciosy dostaje ze mam dosyc...;-( dobra mykam i ja palulac:-)

Mika ja piorę w Jelpie. Jest droższy od Loveli,ale lepszy. Nicole nie wyszło po nim żadne uczulenie. W Auchan za 5,4 kg jelpa zapłacisz 55 złotych maksymalnie. A emulsję do płukania używałam Loveli,ale Global jest tańszy w Auchanie za 5 litrów zapłacisz 12 złotych i zostawia po sobie bardzo delikatny zapach.

witam dziewczyny :)
My wczoraj zaczelismy prac ciuszki małej w loveli... i teraz sie susza, a ja wymiekam jak widze te melutkie ciuszki... nie jestem przyzwyczajona do takiego widoku:) dzis pierzemy nastepna partie:)

dziń dybry :)

A co tu taki zastój? :angry: Myślałam, że sobie poczytam a tu tylko kilka postów. Pewnie śpicie :-D z tego co pamiętem ania_zywa we wtroki ma wolne więc też pewnie lula. A ja po zajęciach już jezdem.

A po wczorajszej anatomii dowiedzieliśmy się, że wiemy jeszcze mniej niż gimnazjum a tak wogóle to nic nie wiemy i nigdy wiedzieć nie bedziemy. A z powtórki materiału doktorek nagle wczoraj zrobił zaliczenie które miało być około 10 czerwca (oczywiście nikogo nie uprzedził wcześniej) :angry: i nikt nie zaliczył :wściekła/y: i 26 maja ma być powtórka zaliczenia i jak wtedy się nie uda to witaj anatomijjjjo we wrześniu :angry::wściekła/y::crazy:

mika (moge tak zdrabniac bo prosciej...? :-p) Ty chyba lubisz sie bawic z paznkociami nie??:laugh2: ja to juz nie pamietam kiedy ostatnio mialam takie dopracowane...
po urodzeniu ubieralam w 0-3 dalej ubieram ale z niektorych juz wyrosla :baffled: takich moich ulubionych flinstonowych to nawet raz nie wlozylam bo od razu byla za dlugaa:baffled:

a pies zrobil siku nam na materac... bo jak poszlismy na wizyte do pediatry to wszedl do naszego pokoju......... i sie zatrzasnal... ale naumyslnie zrobil siku na materacu... i po raz pierwszy maz go stlukl... az piszczal pies... i teraz spi na balkonie.. a my nie wiemy co zrobic z materacem... odwrocilismy i spimy.. nie wiecie czy sie da wyczyscic jakos w srodku?? kuuurcze... a materac za spora kase... i to na kredyt.. a kredyt jeszcze nie jest splacony nawet w polowie......................:baffled::baffled::baffled:
Netgirl jak najbardziej możesz tak mówić :tak:
Poczytaj w necie jest jak usunąć plamy i zapach moczu.
To Despi duża była tylko chudziutka tak? Ile mierzyła po urodzeniu??

Mika ja piorę w Jelpie. Jest droższy od Loveli,ale lepszy. Nicole nie wyszło po nim żadne uczulenie. W Auchan za 5,4 kg jelpa zapłacisz 55 złotych maksymalnie. A emulsję do płukania używałam Loveli,ale Global jest tańszy w Auchanie za 5 litrów zapłacisz 12 złotych i zostawia po sobie bardzo delikatny zapach.
Ja mieszkam w mniejszym mieście i u mnie nie ma takich dużych supermarketów. Do Auchan mam około 60km i z tankiem wyjdzie + 30zł więc mi sie nie opłaca. Na razie kupię te 2 proszki Loveli co są w promocji w biedronce i zobaczymy

witam dziewczyny :)
My wczoraj zaczelismy prac ciuszki małej w loveli... i teraz sie susza, a ja wymiekam jak widze te melutkie ciuszki... nie jestem przyzwyczajona do takiego widoku:) dzis pierzemy nastepna partie:)
No naprawdę są słodkie maluszkowe ciuszki. Ja nie mogę sie oprzeć zeby nie kupować, pranie może za miesiąc zacznę.

Ja dziś byłam na zakupach, zyskałam parę ubranek, kołderkę + ochraniacz zielona w kratkę i taką zabawkę na pałąk do wózka z zabawkami, jest prześliczna i zabawkę na rączkę.
Wiecie co dziś byłam w hurtowni dziecięcej w moim mieście i ceny mnie przeraziły, zostaje tylko allegro. Takie łóżeczko jak chcę kupić kosztuje 399zł i 100zł za materac, a na allegro łóżeczko razem z materacem za 373zł + 28 przesyłka. Więc i tak o wiele mniej. A o cenach pościeli i innych nie wspomnę już. Chociaż zobaczyłam jak wygląda wszystko teraz wezmę sie za allegro

reklama
Witam:)

Netgirl kurcza ja bym sie zdenerwowała jakby mi pies opsikał. Dzis nam materac do sypialni w koncu przywiezli, i kosztował wiecej niz łóżko:/ eh te ceny sa czasem zabojcze:/ Moze dzis juz sie w koncu wyspie:) Poszukaj na necie cos o czyszczeniu materacy napewno znajdziesz.

A my z moim K doszliśmy do wniosku ze nie bedziemy kupowac łóżeczka tylko poskładamy stare ktore ja miałam. Nio i K sie wział za to wczoraj i nawet nie wyglada zle (i tak chcemy je pomalowac na taki kolor jak mamy sypialnie-zielony) wiec moze sie ukryje to ze ma 18 lat....hehe. Nio ale mamy problem z materacem, oczywiscie jakby to bylo gdyby jakis problem nie wyniknał. Wiec lozko ma wymiary 55x115. Nie zeby nigdzie takich wymiarów mataraca nie bylo. Wiecie moze czy mozna zamówic w dzieciecym materace? Pewnie gdzieś bedzie mozna tylko pewnie wyjdzie drozej niz całe łóżeczko:/:baffled: eh:/

Mika (odgapiłam od netgirl a co sie bede-wszyscy beda wiedziec ze chodzi o Ciebie:) nio to faktycznie zakupy Ci sie udały:):) Kurde z tym lozeczkiem to same problemy. A ten wkład do łóżeczka tzn posciel widziałam na allegro i tez kolo 100zł:/ A łóżeczko na allegro widziałam za 280 z materacem wiec moze poszukaj jeszcze to moze cos znajdziesz korzystniejszego:) A TY masz juz spakowana torbe do spzitala?? Lub kupionbe rzeczy dla siebie?? Ja nawte nie wiem co mam kupić, masz moze jakaś liste:)???

buska

Do góry