reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mika (odgapiłam od netgirl a co sie bede-wszyscy beda wiedziec ze chodzi o Ciebie:) nio to faktycznie zakupy Ci sie udały:):) Kurde z tym lozeczkiem to same problemy. A ten wkład do łóżeczka tzn posciel widziałam na allegro i tez kolo 100zł:/ A łóżeczko na allegro widziałam za 280 z materacem wiec moze poszukaj jeszcze to moze cos znajdziesz korzystniejszego:) A TY masz juz spakowana torbe do spzitala?? Lub kupionbe rzeczy dla siebie?? Ja nawte nie wiem co mam kupić, masz moze jakaś liste:)???

buska
Na sierpniówkach gdzieś ostatnio chodziła lista, znajdę to ją wkleję, dla siebie jeszcze nic nie mam.
A łóżeczko jest najtańsze z tych co ja chcę, bo ma mieć funkcję kołyski i żeby była blokowana, takie to tylko z firmy Klupś i właśnie na allegro jest najtaniej. Pościel to musi mieć baldachim i stelaż po niego no i długi ochraniacz na całe szczebelki. I z takimi wymogami znalazłam pościel 10elementową za 150zł

reklama
Witam wszystkie kobitki :) Jak dzisiejshy dzionek miija ??
U mnie superrrrrr moja siostra byla po wize i dostala wiec przyleci na wakacje :D jestem bardzo szczesliwa z tegio powodu:)

made by Asioczek:

TORBA NR 1 – do porodu:

Dla mamy:
-dowód osobisty,
-karta ciąży,
-NIP swój i zakładu pracy,
-wyniki badań,
-laczki,
-klapki pod prysznic,
-koszula do porodu,
-koszula do karmienia,
-szlafrok,
-majteczki siateczkowe – 3 szt.,
-2 pary skarpet,
-stanik laktacyjny (o numer większy niż w ciąży),
-wkładki laktacyjne jednorazowe,
-pieluchy Bella – 1 op.,
-podkłady na łóżko – 3 szt.,
-Tantum Rosa – 3 saszetki,
-jednorazowe ręczniki – 1 rolka,
-papier toaletowy,
-jednorazowa lewatywa (Enema),
-czopki glicerynowe,
-jednorazowa maszynka do golenia,
-chusteczki higieniczne,
-mydło,
-szczoteczka i pasta do zębów,
-krem do twarzy,
-pomadka do ust,
-patyczki dla dzieci (do naoliwienia śluzówki nosa),
-krem na rozstępy,
-2 ciemne ręczniki,
-mały ręczniczek do przemywania twarzy i dekoltu,
-woda niegazowana z dziubkiem (Żywiec 0,75 l),
-herbatka Hipp dla kobiet karmiących,
-discman z płytami,
-aparat fotograficzny z ładowarką,
-telefon komórkowy z ładowarką,
-kubek, talerzyk i sztućce,
-ciekawa książka,
-reklamówka (mąż zabierze w niej zbędne rzeczy do domu).

Dla dziecka:
-Pampersy – 12 szt. (na dzień),
-ręcznik kąpielowy,
-mydełko,
-oliwka (bez dodatków),
-krem do pupy (Linomag, Bepanthen),
-3 body rozmiar 56-62,
- chusteczki do pupy
-czapeczka bawełniana,
-rękawiczki niedrapki,
-2 pieluszki tetrowe (do wycierania buzi).

Dla taty:
-klapki pod prysznic,
-Sprite,
-Snickers,
-śniadapki,
-ochraniacze na buty.

TORBA NR 2 – mąż przywozi po porodzie:

Dla mamy:
[FONT=&quot]-[/FONT]koszula do karmienia (zapasowa),
[FONT=&quot]-[/FONT]stanik laktacyjny (zapasowy),
[FONT=&quot]-[/FONT]krem Medela PureLan (albo Bepanthen) – na sutki,
[FONT=&quot]-[/FONT]laktator z butelką,
[FONT=&quot]-[/FONT]pieluchy Bella – 1 op.,
[FONT=&quot]-[/FONT]szampon do włosów,
[FONT=&quot]-[/FONT]suszarka do włosów,
[FONT=&quot]-[/FONT]jedzonko i coś do picia,
[FONT=&quot]-[/FONT]ubranie i obuwie do wyjścia;

Dla dziecka:
[FONT=&quot]-[/FONT]rożek,
[FONT=&quot]-[/FONT]Pampersy – 20 szt.,
[FONT=&quot]-[/FONT]czapeczka bawełniana,
[FONT=&quot]-[/FONT]gencjana i jałowe gaziki,
[FONT=&quot]-[/FONT]sweterek na wyjście,
[FONT=&quot]-[/FONT]ubranko na wyjście

Witam , ja myslalam ze podczas mojej nieobecnosci bedzie naprodukowane z 100 stron a tu tylko 28 mialam do przeczytania:-p
no i musze powiedziec ze mialyscie zaje.... temat w weekend :laugh2:

A wiec tak ....
netgirl szybciutko Despi przybiera na wadze :happy:
Ona_mika strasznie dluga ta lista :nerd: mi to polowa rzeczy z tego nie byla potrzebna !! co do proszku Lovela ja go uzywalam i jest dobry i tez kupowalam go w biedronce bo wychodzil taniej(kupowalam odrazu pare pudelek)
miskahxc to bedziesz miala z kim synka zostawic jak siostra przyjedzie :-p
No i kurcze nie pamietam co mialam pisac :rofl2:

Ja w sobote z Lusia bylam w kosciele poraz pierwszy od chrztu :rofl2: i musze powiedziec ze byla grzeczna dopoki sie nie skonczyl soczek :laugh2:
No a wniedziele pojechalysmy z rodzicami na cmentarz i Ala co chwile skrecala na boki zrywac kwiatki z spod grobow:laugh2: pozniej grill i tak minela nam niedziela!! za to wczoraj umiaralam bo padalo i wialo - nienawidze jak jest taka pogoda:dry:Ala co chwile stala podrzwiami i piszczala ze chce na pole .... MASAKRA jeszcze sasiadka przyleciala spytac sie czy jutro tez bedzie padac bo cosik chciala w polu robic:laugh2: bo wiedzie ja jestem taka pogodynka ktora wyczuwa zmiane pogody w 100% dzis w sklepie tez jedna babka sie pytala o pogode :nerd:
Pozdrawiam

ja włanie lece na wizytkę... okaże się co ze mna zrobią. Mam nadzieje, ze jeszcze bede mogła zostać w domku... Miłego popoludnia!

Polna moja siostra ma 11 lat i chyba raczej nie sotawie jej maluchow :p ale pomocna jest :D:d lubi dzieci i sie z nimi bawic ogolnie mowiac zajmowac sie nimi:) Wiec chociaz tyle moze mi pomoze jak sie malutka urodzi :)

Polna no mi tez sie aż taka ilość rzeczy nie przydała, najlepiej zmodyfikować ją do swoich potrzeb, ona ma stanowić wzór, zresztą i tak trzeba sie dowiedzieć tam gzie się rodzi co trzeba a co jest

Asiowo trzymam kciuki za wizytę

Kornelka od wczoraj jest w domu, może niebawem wpadnie tu

Asiowo powodzenia :happy:

Ona_mika dla taty do przydalby sie jeszcze jednorazowy fartuch na porodowke !!

miskahxc racja,racja a i sprzatac sie nauczy :laugh2:

reklama
Mika to w jakich Wy szpitalach chcecie rodzić? Ja do szpitala potrzebowałam tylko klapki,laczki,kosmetyki,szczotkę do włosów, i sztućce no i oczywiście laktator. No i majtki poporodowe jednorazowe,ale to tylko na wyjście z pokoju ( w szpitalu w,którym rodziłam nie wolno wchodzić do pokojów pacjentek,żeby nie wnieść zarazków itp,a dzieci ogląda się przez szybę,chyba,że wynajmie się prywatny pokój to można przyjmować gości i goście mogą siedzieć w pokoju gdy jest dziecko). Ale nie ma mowy o żadnych pieluchach czy kosmetykach dla dzidzi,podkładach poporodowych czy wkładkach laktacyjnych - to wszystko zapewnia szpital.

Do góry