reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

anetka zuzka slicznie rosnie :-D
elwiwas Witaj:-) a co do glosu dzisaj kolejny raz dowiedzila sie ze czyzni cuda sie MIki obudzil w nocy co mu sie nie zdarza i nie mogl zasnac i plakal az zaczelam go drapac po brzuszku i do niego mowic nie mogla przestac przez ponad pol h bo odrazu oczy byl otwarte:-p
sylcia to ty energiczna kobieta jestes:-)

Mialam gosci przez weekend i duzy harmider byl a Miki to sie wybaiwl za wszytki czasy tylko z rak do rak przechodzila a i musze sie pochwlic nauczyl sie dawac buzki tak slodko otwiera ta buzka na haslo buzki:-D

reklama
anetka zuzka slicznie rosnie :-D
elwiwas Witaj:-) a co do glosu dzisaj kolejny raz dowiedzila sie ze czyzni cuda sie MIki obudzil w nocy co mu sie nie zdarza i nie mogl zasnac i plakal az zaczelam go drapac po brzuszku i do niego mowic nie mogla przestac przez ponad pol h bo odrazu oczy byl otwarte:-p
sylcia to ty energiczna kobieta jestes:-)

Mialam gosci przez weekend i duzy harmider byl a Miki to sie wybaiwl za wszytki czasy tylko z rak do rak przechodzila a i musze sie pochwlic nauczyl sie dawac buzki tak slodko otwiera ta buzka na haslo buzki:-D
kolia- średnio zrozumialam, wybacz;) Czy chodzi o to, ze tez twierdzisz ze glos matki dziala kojąco i łagodzaco ;> ?

elwiwas ;) ja jak poszlam po test zrobiłam to usieszona wyszłam z łazienki (test co lepsze robiłam w łazience w galerii bo nie moglam wytrzymać żeby sie dowiedzieć co i jak) poszłam do domu zaczełam płakać, kupiłam drugi test zrobiłam i znowu pozytywny. pozniej pomyślałam, nie,pewnie pomylił sie test. (moja kumpela zrobiła 4 testy 3 na tak jeden na nie i nie byla w ciazy) pozniej po miesiacu znowu okresu nie widać, poszlam do ginekologa i to z mamą... No i ginekolog mowi ze idziemy na badanie. Poszłam a ginekolog no to jeszcze drugie badanie, zobaczymy czy ciąża będzie wykluczona. Zrobiła drugi i mówi: jest pani w 9 tygodniu ciąży..
Serce mi bardzo mocno biło,płakałam na ramieniu ginekolog jak głupia a tu trzeba było do drugiej sali iść gdzie była mama... ponieważ mam tylko 17 lat mama musiala sie dowiedzieć.. Ginekolog jej powiedziała obie siedziałyśmy płakałyśmy. Miałam w domu niezlą "jazde" po tygodniu tylko czasem byl glupi tekst, po 2 tygodniach juz nic sie nie odzywali rodzice.a po 3 tygodniach biegać zaczeli jak czuby... A to soczki dla mnie a to jabłuszka a to banany a to ogórki ,śledzie. Teraz doczekać sie niemogą dzidzi chociaż boją sie czy damy rade finansowo
(jak dowiedzialam sie o testach poszlam do chłopaka na 3 dzień (bo dopiero wrócił z wawy z pracy) powiedzialam mu płacząc, a on zamiast mnie przytulić i pocieszyć krótko i na temat: napewno nie ze mną, wogole w co ty chcesz mnie wpakować? Myslisz że sie nabiore na te Twoje testy?)
I koniec...
Załamalam sie.. Ale teraz jestem szczęśliwą samotną przyszłą mamą
A co lepsze od września jest ktoś kto mnie bardzo wspiera i chce być ojcem dla dziecka... A to już oddzielny temat i oddzielny moj dylemat co zrobić...

Aneta pieeekna dzidzia !! :) Naprawde prześliczna !

A mój brzdąc w brzuchu buszuje... :D :)

elewis bo tak nie skaldnie napislam bo mi Miki sie wpychal tak o to chodzio:-p
artystka to ty musisz byc naprawde fajna i ladne jak nawet jako 2w1 zbudzasz za interesownie:-p nie no oczywiscie zartuje;-)

Ostatnia edycja:
elwiwas ;) ja jak poszlam po test zrobiłam to usieszona wyszłam z łazienki (test co lepsze robiłam w łazience w galerii bo nie moglam wytrzymać żeby sie dowiedzieć co i jak) poszłam do domu zaczełam płakać, kupiłam drugi test zrobiłam i znowu pozytywny. pozniej pomyślałam, nie,pewnie pomylił sie test. (moja kumpela zrobiła 4 testy 3 na tak jeden na nie i nie byla w ciazy) pozniej po miesiacu znowu okresu nie widać, poszlam do ginekologa i to z mamą... No i ginekolog mowi ze idziemy na badanie. Poszłam a ginekolog no to jeszcze drugie badanie, zobaczymy czy ciąża będzie wykluczona. Zrobiła drugi i mówi: jest pani w 9 tygodniu ciąży..
Serce mi bardzo mocno biło,płakałam na ramieniu ginekolog jak głupia a tu trzeba było do drugiej sali iść gdzie była mama... ponieważ mam tylko 17 lat mama musiala sie dowiedzieć.. Ginekolog jej powiedziała obie siedziałyśmy płakałyśmy. Miałam w domu niezlą "jazde" po tygodniu tylko czasem byl glupi tekst, po 2 tygodniach juz nic sie nie odzywali rodzice.a po 3 tygodniach biegać zaczeli jak czuby... A to soczki dla mnie a to jabłuszka a to banany a to ogórki ,śledzie. Teraz doczekać sie niemogą dzidzi chociaż boją sie czy damy rade finansowo
(jak dowiedzialam sie o testach poszlam do chłopaka na 3 dzień (bo dopiero wrócił z wawy z pracy) powiedzialam mu płacząc, a on zamiast mnie przytulić i pocieszyć krótko i na temat: napewno nie ze mną, wogole w co ty chcesz mnie wpakować? Myslisz że sie nabiore na te Twoje testy?)
I koniec...
Załamalam sie.. Ale teraz jestem szczęśliwą samotną przyszłą mamą
A co lepsze od września jest ktoś kto mnie bardzo wspiera i chce być ojcem dla dziecka... A to już oddzielny temat i oddzielny moj dylemat co zrobić...

Aneta pieeekna dzidzia !! :) Naprawde prześliczna !

A mój brzdąc w brzuchu buszuje... :D :)
artystka- Napewno dacie sobie rade! Dobrze, ze rodzice sa przy Tobie bo to mimo wszystko bardzo wazne by miec w nich wsparcie. Teraz skup sie przede wszystkim na sobie i malenstwie. A co do ojca Twojego malenstwa... strasznie nieodpowiedzialny facet, i jak mogł Ci tak powiedziec, zeby tylko nieoprzytomnial jak juz bedzie za pozno...

Jak jak sie dowiedzialm, ze jestem w ciazy nie bylam ze swoim chlopakiem. Aktualnie mamy dobry kontakt ze soba ale co bedzie, czas pokaze...

Trzymaj sie!

kolia ładna? ja w ciąży to zbrzydłam mam krosty na twarzy, wogóle wczoraj wieczorem mama mi doradziła zebym krosty posmarowala szamponem przeciwłupieżowym bo zawiera cynk. A dziś rano wstałam z wysypką.
Mam juz 6 i pol kg do przodu xD :p Nie wiem czemu mnie chce ten chłopak i być moze albo jest głupi albo poprostu wrażeń szuka :p a może poprostu trafił się naprawde mądry i kochający mężczyzna? To się okaże
No ale co powiem to powiem ale wlosy i paznokcie są w lepszej kondycji
Jutro do dermatologa ide z rana niech mi zaczaruje moją cere.
Juz 5 miesiąc a mam krosty, wysypke i jakieś liszaje. Mam nadzieje że zniknie

;)

elwiwas tak na marginesie, nie przejmuj sie czy facet bedzie z Toba czy nie to każda kobieta da sobie rade !! jesteśmy o wiele silniejsze od facetów :) Oni by nie przetrwali 39 stopni gorączki bo przy 36 umierają. O porodzie nie wspomne.

A co do tego mojego byłego.. Niech spada... Życie uczy nas dużo na przyszłość no i jestem pewna że czeka ktoś tam na mnie albo już jest nawet kto jest mi przeznaczony. A nie jakiś egoista.( nie chce go obrażać ale mimo wszystko jakby nie patrzyl jest egoistą i ćpunem! i nie chce go znać)

reklama
Do góry