reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej dziewczyny! Daawno mnie tu nie było, widzę, że sporo nowych mam przybyło.
Witam wszystkie :tak:

elwiwas ja pamiętam, że jak zrobiłam test i wyszedł pozytywny to płakałam chyba całą noc, jak poszłam do ginekologa i potwierdził ciążę to byłam załamana, a teraz Zuzia jest moim oczkiem w głowie i nie cofnęłabym czasu za nic! wszystko się zmieni jak urodzisz :tak:

U nas wszystko dobrze. Zuzia ma już prawie 6 miesięcy. Trochę się zmieniła. Już nie śpi tak ładnie w nocy jak kiedyś.. budzi się ok. 5 razy.. :eek: mam nadzieję, że to niedługo minie.. może to ząbki:confused: kto wie..

A to moja Mycha :-)
Zobacz załącznik 177308

Niunka slodka :)) A wiezsz u mnie Nadinka zawsze spala ok od jakiegos czasu potrafila sie budzic nawet w trakcie godziny 7 razy ... Ale teraz juz budzii sie tylko dwa razy W koncu :))

reklama
Sylcia- to urocze, juz nie moge doczekac sie tej chwili! Ja jestem w 10tc i juz spiewam mojej kruszynce, jak zjem to pytam czy smakowalo:-), jak ide spać to zycze dobrej nocy:-) Generalnie 24h mysle o mojej kruszynce! Jestem teraz u mamy, ktora mieszka we Wloszech i razem z ciotkami maja ze mnie niezly ubaw ::-D

Anetka- Moja mina gdy wyszlam z toalety z testem w rece, weszlam do pokoju gdzie czekala kuzynka z przyjacolka podobno wygladala tak :happy2:, usiadlam i zaczelam BECZEC,bo to nawet nie byl placz:-D. Naszczescie wszystko co zle za mna i czekam niecierpliwie na termin porodu.
Sliczna corcia, taka radosna :-) Gratuluje!

Witam dziewczynki ;-)
Anetka Śliczna ta twoja Zuzka, a jaka uahahahana ;-) co do snu to mój od jakiś 3 miesięcy przesypia całe nocki, no czasem obudzi sie na łyczek picia ale bardzo rzadko :tak:
Sylcia tak patrze twojej niuni wyszedł pierwszy ząbek w moje urodziny :-D:-D
Elwiwas ja nigdy jakoś do brzucha nie gadałam, ale jak czytam o tej piosence Sylci to żałuje :happy2: A tak w ogóle to zazdroszcze ci tej ciąży mi się bardzo tęskni za tym okresem we dwójkę :tak:

Witam dziewczynki ;-)
Anetka Śliczna ta twoja Zuzka, a jaka uahahahana ;-) co do snu to mój od jakiś 3 miesięcy przesypia całe nocki, no czasem obudzi sie na łyczek picia ale bardzo rzadko :tak:
Sylcia tak patrze twojej niuni wyszedł pierwszy ząbek w moje urodziny :-D:-D
Elwiwas ja nigdy jakoś do brzucha nie gadałam, ale jak czytam o tej piosence Sylci to żałuje :happy2: A tak w ogóle to zazdroszcze ci tej ciąży mi się bardzo tęskni za tym okresem we dwójkę :tak:

A noo to wszystkiego najlepszego :)) Spoznione ale szczere :))
Ja z brzuchem prowadzilam konwersacje wyzalalam sie obgadywalam :))

Elwiwas mama mojego ptysiaka mieszka we Wloszech w La Spezii A my z Damianem mieszkamy w Irlandii :)) Wiec troszke ciezko sie mamy bo mama byla u mnie jak urodzilam Miala byc na 3 tyg a byla 5 dni bo ma chorobe wiazowa i problem z nadcisnieniem ale lelarz powiedzial ze moze leciec Ona biedn mi tu tak meczyla bardzo zle sie czula cisnienie miala prawie 200 !!! Noo i pojechala a ja wszystko robilam i robie sama Damian w pracy pol dnia a ja gotuje sprzatam piore prasuje pieke ciasta i w ogole :)) Nie przeszkadza mi to tylko czasem jestem zmeczona :( A ja mam tu tylko Nadie i Damiana ... Ale teraz na miesic lece do polskii :))

hej postanowiłam napisać bo przecież pisałam tu bardzo długo.
Aneta Zuzia jest piękna ;** po mamusi na pewno ;D

u nas ok Łucja ma prawie 8 miesięcy , czołga się po podłodze już ;) 3 ząbek wychodzi. Mówi mama, baba i papa :)) jest słodka

Anetka moja Łucja na szczęście śpi super bo najwcześniej wstaje o 4 :)) przeważnie 6-7 , życzę Ci żeby i Twoja się przestawiła na takie spanie. :)) też mi się wydaje, że to ząbki. :tak:
elwiwas miałam tak samo jak Ty, ja nawet byłam na tyle głupia że poszłam do lekarza, a później nie byłam równe 2 miesiące, bo myślałam że może się coś mu pomyliło. A teraz jest super i nie cofnęłabym czasu :tak: i tak będzie na pewno u Ciebie . Jak dzidzia się urodzi to o nikim innym nie będziesz myślała tylko o niej. ;*

bansikxd- No u mnie podobnie, tez duzo spiewam mimo, ze to dopiero 10tc ;-) Slyszalam, ze dziecko, ktore slucha regularnie jakies spokojnej piosenki gdy jest juz na swiecie pamieta ja i uspokaja sie:happy2: Ja juz wybralam piosenke, napewno znacie "bajki iskierki" jest moim zdaniem idealną kolysanka. Tak samo wazne by mama (tata oczywiscie tez) mowili do brzuszka, tak samo jak z piosenka dziecko bedzie kojazyc nasz glos i tym samym czulo sie bezpieczniej:)

sylcia- podziwiam wiec i tak trzymaj:happy2: Ja natomiast w Polsce mieszkam z bratem, moja mama we Wloszech a ojciec nawet nie wiem, ze bedzie dziadkiem:oo: Mimo, ze mamy nie ma, mam rodzine kolo siebie, i kilku dobrych znajomych na ktorych napewno bede mogla liczyc dlatego pewnie bedzie mi latwiej. Wracajac jeszcze do mamy, bardzo przezywa, ze nie bedzie widzila jak jej wnuk sie rozwija...

maagda- tak jak pisalam wczesniej, juz kocham to dzieciatko a gdy sie urodzi napewno nie bede widzila swiata poza nia. Dam jej tyle milosci i bezpieczenstwa ile tylko bede mogla:-) Pragne by miala spokojniejsze dziecinstwo niz ja...
Urocza ta Twoja Łucja, az oko sie ciesze:happy2: Mam nadzieje, ze w maju i ja pochwale sie swoim szczesciem!

Pozdrawiam wszystkie !

Ostatnia edycja:
bansikxd- No u mnie podobnie, tez duzo spiewam mimo, ze to dopiero 10tc ;-) Slyszalam, ze dziecko, ktore slucha regularnie jakies spokojnej piosenki gdy jest juz na swiecie pamieta ja i uspokaja sie:happy2: Ja juz wybralam piosenke, napewno znacie "bajki iskierki" jest moim zdaniem idealną kolysanka. Tak samo wazne by mama (tata oczywiscie tez) mowili do brzuszka, tak samo jak z piosenka dziecko bedzie kojazyc nasz glos i tym samym czulo sie bezpieczniej:)

sylcia- podziwiam wiec i tak trzymaj:happy2: Ja natomiast w Polsce mieszkam z bratem, moja mama we Wloszech a ojciec nawet nie wiem, ze bedzie dziadkiem:oo: Mimo, ze mamy nie ma, mam rodzine kolo siebie, i kilku dobrych znajomych na ktorych napewno bede mogla liczyc dlatego pewnie bedzie mi latwiej. Wracajac jeszcze do mamy, bardzo przezywa, ze nie bedzie widzila jak jej wnuk sie rozwija...

maagda- tak jak pisalam wczesniej, juz kocham to dzieciatko a gdy sie urodzi napewno nie bede widzila swiata poza nia. Dam jej tyle milosci i bezpieczenstwa ile tylko bede mogla:-) Pragne by miala spokojniejsze dziecinstwo niz ja...
Urocza ta Twoja Łucja, az oko sie ciesze:happy2: Mam nadzieje, ze w maju i ja pochwale sie swoim szczesciem!

Pozdrawiam wszystkie !

Noo u mnie mama to samo ... Mowila ze to moje pierwsze dziecko a ja wszystko robie kolo siebie sama ze nie ma mi kto pomoc ze tak daleko d domu ze ja mam wielki dom ... Ale nie ma sie co dolowac ja nie mialam czasu na jakies depresje po porodowe :)) Od razu nastepnego dnia siad po turecku byl wszystko robilam sama kolo siebie i Nadii jak wyszlam ze szpitala to zaraz do sklepu na zakupy szlam obiad gotowalam i dom wysprzatalam przed przyjazdem mamy :))
Ja iwazam ze depresje jaka kolwiek w ogole maja jedynie bogacii:))

Noo u mnie mama to samo ... Mowila ze to moje pierwsze dziecko a ja wszystko robie kolo siebie sama ze nie ma mi kto pomoc ze tak daleko d domu ze ja mam wielki dom ... Ale nie ma sie co dolowac ja nie mialam czasu na jakies depresje po porodowe :)) Od razu nastepnego dnia siad po turecku byl wszystko robilam sama kolo siebie i Nadii jak wyszlam ze szpitala to zaraz do sklepu na zakupy szlam obiad gotowalam i dom wysprzatalam przed przyjazdem mamy :))
Ja iwazam ze depresje jaka kolwiek w ogole maja jedynie bogacii:))
Jestes mama na medal :) Mam nadzieje, ze mnie zadna deprecha nie dopadnie i tez tad sobie rade, sama czy z jakas pomoca :)

Jestes mama na medal :) Mam nadzieje, ze mnie zadna deprecha nie dopadnie i tez tad sobie rade, sama czy z jakas pomoca :)

Wystarczy myslec pozytywnie :)) Ja jeszcze mala piersia karmilam wiec pila bardzo czesto a i niestety Nadinka w czasie dnia spala hmm moze 4godzinki w sumie Od zawsze lubiala gdy jest glosno i ze trzeba miec z nia caly czas kontakt :)) Wiec czas dla mnie byla okolo 23 i pozniej :))

reklama
Do góry