reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
artystka92 ja zeby dowiedziec sie plci oja czekalam prawie do konca z jakies poltoerej miesiac mi zostlo taki wstydnis mi sie trafil:-p
AdiLea bys wiecej zdradzila co Ciebie:-)
panistepelek chyba trzeba by bylo ponamawiac bo wiatr t chula a kiedy to ja jeden dzien sie nie bylo to trudno bylo nadrobic:-p

Witajcie ;) :-D Ale tu pustki... Mam nadzieje że mamusie zaczną się udzielać częściej i wątek nie wyginie..:pPP A u mnie też z dnia na dzień to samo...Dnie spędzam z teściami i z utęsknieniem czekam na powrót męża z pracy...A ogólnie to zastanawiam się nad imionami dla dzidzi...;] :tak:

Hej kobietki.Ja teraz jestem strasznie samotna :-(Mój mąż codziennie spędza 12 godzin w pracy a my z Kubą całymi dniami siedzimy sami w domu i się nudzimy.Na dwór nie można wyjść,bo pogoda do kitu,ciągle coś leci z nieba,a w domu to już zwariować można.Nikt nas nie odwiedza bo rodzina za miastem w dodatku wszyscy zabiegani, a znajomych nie mam tu wcale.Odkąd się przeprowadziliśmy to wszelkie kontakty towarzyskie zaniknęły.:-(Mój synek już się nie może doczekać śniegu,ciągle o niego wypytuje.A ja praktycznie całe dnie spędzam przed komputerem i telewizorem.Ale zazdroszcze tym mamom które sobie pracuja,moje życie jest takie nudne,już chyba popadam w depresję.Pozdrawiam was Mamuśki w ten zimowy szary dzień ;-)

Hej kobietki.Ja teraz jestem strasznie samotna :-(Mój mąż codziennie spędza 12 godzin w pracy a my z Kubą całymi dniami siedzimy sami w domu i się nudzimy.Na dwór nie można wyjść,bo pogoda do kitu,ciągle coś leci z nieba,a w domu to już zwariować można.Nikt nas nie odwiedza bo rodzina za miastem w dodatku wszyscy zabiegani, a znajomych nie mam tu wcale.Odkąd się przeprowadziliśmy to wszelkie kontakty towarzyskie zaniknęły.:-(Mój synek już się nie może doczekać śniegu,ciągle o niego wypytuje.A ja praktycznie całe dnie spędzam przed komputerem i telewizorem.Ale zazdroszcze tym mamom które sobie pracuja,moje życie jest takie nudne,już chyba popadam w depresję.Pozdrawiam was Mamuśki w ten zimowy szary dzień ;-)
Kochana u mnioe Damian wychodzi o 9 i wraca o 18 tez nie ma go caly dzien a pogoda dziennie jest praktycznie zla ... U mnie malo kiedy swiecii slonce czy jest dosc fajnie !!! A jakos nie popadam w depreche !!! Nie ma sie co zalamywac pomysl ze ludzie zyja gorzej !!! :)) Teraz masz duzo czasu dla siebie i dziecka ... A synka masz nie malego wiec w czym problem ... Zajmij sie swoim wygladem zdrowiem poczytaj gazety maluj wyszywaj ustroj sobie mieszkanko w jakis inny styl Zajmij sie nauka synka jezyka angielskiego czy niemieckiego Wszystko znajdziesz na internecie :)) A jak przyjdzie maz to ciesz sie chwilami spedzonymi z nim i wspolnie z rodzinka :)) Teraz masz czas na rzeczy na ktore nie mialas kiedys czasu :))

A my dzis po szczepieniu :( Malenka dostala 3 w nozke ;(( Ohh razem z nia tak plakalam ;(((((

kolia - Pamiętam te czasy, co dziewczyny tyle klepały.

Agata - Może to marne pocieszenie ale ja mam bardzo podobna sytuację. Prawie całe dnie jestem sama w domu (co jedynie dziadko w domku obok) i nudzę się z córcią dodatkowo często mam już dosyć. Dlatego jak tylko pogoda jest w miarę dobra (tzn. nie pada) to chodzę do miasta albo po wsi by choć godzinka mineła.

Sylcia - My tez po szpepieniu jestesmy i córcia miała 2 ukłucia w rączki i jedno w nogę. Wyjątkowo płakała i w ogóle były małe cyrki przy ważeniu i badaniu.

Tak w ogóle to moja kruszynka wazy 10 kg i ma 78-79 cm wzrostu.

kolia - Pamiętam te czasy, co dziewczyny tyle klepały.

Agata - Może to marne pocieszenie ale ja mam bardzo podobna sytuację. Prawie całe dnie jestem sama w domu (co jedynie dziadko w domku obok) i nudzę się z córcią dodatkowo często mam już dosyć. Dlatego jak tylko pogoda jest w miarę dobra (tzn. nie pada) to chodzę do miasta albo po wsi by choć godzinka mineła.

Sylcia - My tez po szpepieniu jestesmy i córcia miała 2 ukłucia w rączki i jedno w nogę. Wyjątkowo płakała i w ogóle były małe cyrki przy ważeniu i badaniu.

Tak w ogóle to moja kruszynka wazy 10 kg i ma 78-79 cm wzrostu.

Twoja malenka ma ponad roczek ... ? To chyba niziutka jest chyba ze sie nie znam :( Bo moja Nadina ma juz 68cm a ma 6 miesiecy ... i wazy 7130

Nadinka ma dzis 6 miesięcy !!!

Ostatnia edycja:
Przedstawiam Damianka :)
10.10.2009 - godz: 23:25
Przyszedlem na swiat!
10pkt:) waga : 3880 dlugos:55cm

Rodziłam SN, całość trwała 3,5godziny.

Oto i on :)
maluszek.jpg

POZDRO DLA WSZYSTKICH MLODYCH MAM!

GRATULUJE SLICZNEGO MALENSTWA!!!:tak::tak::tak::tak: NIECH ZDROWO ROSNIE!!:tak::tak::tak:I MARZE O TAK SAMO SZYBKIM PORODZIE;-);-)

Witam młode mamusie, mam coś z netem i nie działa mi i czasem z rodziców komputera korzystam.
A co do pokoju dzidzi mojej ;) Musze zrobić jak najprędzej remont ponieważ po 1 ostatnio 7 lat temu miałam remont po 2 mam w pokoju wielką szafę gerdy prawie na całą ścianę, i muszę miejsce zrobić i jedną część z szafy odciąć, musi być miejsce dla dzidziusia. No i niedawno rura pękła u mnie w kuchni i zalało całe mieszkanie i podłogi są powypaczane. A ja na 4 piętrze mieszkam i wszyscy sąsiedzi do parteru tez byli zalani :( a najgorsze jest to ze kiedy myslalam ze juz po wszystkim po 4 dniach znowu zalało wszystko ;/ i juz w ogole nic sie nie nadaje, dywan pofalowany, podloga wypaczona ściany do dziś są mokre. Ostatnio doszedł nastepny wydatek bo łóżko sie zapadło ;/ i muszę kupić nowe łóżko, odmalować pokoj, podlogi zrywać, szafe zmniejszyć. Aż sie boje ile kasy pójdzie. Ale jak zrobie remont to na długi czas spokój bedzie. A więc czekam żeby sie określono, bo mam pomysł na pomalowanie pokoju albo jedna ściana fioletowa a trzy mysie takie (na jednej będą dzieła moje :D sama coś namaluje) albo mocno niebieska ściana a trzy zielone (prawie kanarkowe) Hm zobacze, ew. coś w neutralnych kolorach pomaluje.

A noi zrezygnowałam ze szkoły plastycznej, czuje sie strasznie zmęczona, szłam do szkoły od godziny 7.10 do godziny 17 i codziennie tak, a tu trzeba z psem wyjść, obiad zrobic, posprzątać i pouczyć się... Ehś.. Padałam z sił.
I rozmawialam z dyrektorką i mi załatwi że od 2 półrocza zaczne chodzić na zaoczne i bede pierwsze polrocze mieć zaliczone, bo programem wyprzedzam jak narazie. Ale problem w tym ze to juz ogolniak bedzie a nie plastyk :(
No ale cóż mam apetyt na akademie sztuk pięknych ;D i będe sie w domu ćwiczyć, musze sie dostać. (oczywiście przez 3pierwsze lata nie, bo wole z dzidziolkiem byc)

sylcia007 złóż życzenia swojej córci ;)

reklama
Sylcia ale dzieciaczki nie sa az takiue wielkie jak maja roczek:-):tak: Moja lena miala 9300 i tez niecale 80cm:tak:zobaczysz Twoja Nadia tez w koncu przystopuje:tak:
Np teraz dla porównania Lena ma 2,5 roku i wazy niecale 13 kg i ma 93cm:tak: do wysokich ona na pewno nie bedzie nalezec:-):tak:

Do góry