reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ashera wiesz myslałam ze 12 dni przenosiłam zreszta mój genialny lekarz tez ale okazało sie ze o wiele wiecej bo 21 miałam termin prawdziwy na 17 kwietnia a lekarz stwierdzil ze dziecko jest małe wiec termin musi byc z USG czyli późniejszy jak sie okazało przy porodzie z wieku łozyska porawny był z OM czyli wczesniejszy i tak wlasnie chodziłam w ciazy 10 miesiecy:-D a najlepsze było to ze do szpitala kazał mi sie zgłosic 20 dni po terminie tym wyznaczonym przez niego...:-p A co tam u ciebie jak sie czujesz?

A ja podziwiam dziewczyny w moim wieku które ciesza sie z ciazy ja Kacpra uwielbiam ale w ciazy to chodzic bym nie chciała ogólnie zawsze marzyłam o 3 dzieciaków ale jak tego dokonac zeby nie lezec w szpitalu?:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.. rzadko się teraz tu udzielam , bo jest tyle nowych mam że nie wiem co pisać.. witam nowe mamy. :) :tak:
lily gratuluję bliźniaków. ;* powodzenia;-):tak:
truskawa10017 nie wiem czy ja mogłabym napisać o swoim dziecku, że im starsze tym więcej kłopotów z nim jest, chyba raczej trzeba poświęcać mu więcej uwagi :tak:
AguśZakochana mi po porodze zatrzymała się woda w nerkach, nie mogłam oddychać bo ból był taki ,że szok.. wyszłam z porodówki w piątek a wracałam w sobotę bo nie dało się wytrzymać . Ja brałam antybiotyk Augumentin czy jakoś tak.

artystka92 trochę przykre,że Cię zostawił !!
nie_nie.gif
to znaczy, że jeszcze nie dorósł do roli ojca i w ogóle stchórzył !! wkurzają mnie tacy "faceci" a raczej inaczej bym nazwała, ale nie chcę wulgaryzmami "rzucać"
wsciekly.gif

a jak rodzina ?? rodzice już wiedzą?

No wiesz mało tego że mnie zostawił to groził mi. I jestem w patowej sytuacji. Bo nie wiem czy wpisać później że ojciec nieznany czy lepiej żeby podać ojca i walczyć o alimenty. i użerać się z nim ,a to czlowiek nieodpowiedzialny, sam jest jeszcze dzieckiem i bałabym sie dziecko na minute z nim zostawić. I raczej nie chce go widywać

Rodzice wiedzą. Przez 1 dzień miałam awantury, krzyki, wyzwiska, później 2 i 3 dzień miałam wykłady. Przez następny tydzień tak sobie poburkiwali pod nosem. Powiedzialam im 12 sierpnia w dniu kiedy się dowiedziałam. A powiem Ci że teraz mój tata oszalał biega po sklepach zaczarowany jest chłopiecymi ciuszkami heh. A mama? Mama myśli racjonalnie, troche martwi się ale pomaga mi. Raczej źle nie jest. Myślałam że gorzej będzie

wiktoria12 ja chodzę do prywatnego liceum plastycznego ,został mi jeszcze ten rok i następne 2 lata. A mam troche dyre wredną. Mało tego w klasie nie jest też ciekawe ciągle słysze jak ktos za plecami gada. Wiem nie powinnam się przejmować tym, tylko wkurza mnie że inni się swoim życiem nie zajmują tylko czyjeś życie ich obchodzi.
Chociaż teraz mam oparcie w rodzicach, przyjacielu i mojej dzidzi która mnie podtrzymuje na duchu :)

artystka92 to dobrze,że jeszcze możesz polegać na rodzicach ...
jest_ok.gif

jestem o rok od Ciebie starsza szczerze powiedziawszy i też ukrywałam dłuuugo tą ciążę... i proponowali mi usunięcie, ale ja zdecydowałam NIE i koniec i .

już pokochałam moje maleństwo...
milosc.gif

a szczerze mówiąc lepiej, żebyś podała tego knypka (sorki, że się tak wyrażę) o alimenty !! ile on ma w ogóle lat?? jak mogę spytać...
jeśli on nie będzie płacił to są obciążeni jego rodzice lub dziadkowie nawet!! ... i jak będzie gdzieś on pracował na biało to mu będą odciągać nawet z pensji te alimenty... więc się nie wywinie!!

On ma 18 lat. ;/ nie zdał juz 2 raz jest poprostu hm.. no gówniarzem nieodpowiedzialnym. Wiem i raczej złoże o alimenty ;) chociaż już moj tata zajął sie tym i zarządał na poczatek 400 zł żebym dostała na ciuchy, na leki i wizyty u lekarza. Ew. on musi oddać za każdy taki rachunek. A jeśli zwiększoną ilość jedzenia bede mieć to również musi zapłacić. Naczytałam się o tym troche ;)

Wiesz, ja myślałam nad usunięciem ale obejrzałam film na czym polega aborcja. Tzn ja mogłam tabletke przyjąc po ktorej dojdzie do poronienia, ale nie chciałam. Ponieważ bałam sie wyrzutów sumienia, i nie dałabym rady psychicznie.
A teraz jestem szczęśliwa bo już kocham tą dzidzie :))

A jeśli moge zapytać, ojciec dziecka został przy Tobie?

reklama
Witam. Nowa jestem tutaj :) Ale powiem tak mam 17 lat jestem w 16 tygodniu no prawie 17 :)
Ojciec dziecka mnie zostawił ale jestem dobrej myśli. Boje się reakcji nauczycieli w szkole ;/

przedwszytkim to gratuluje i ciesze się ze wogole postanowiłas urodzić bo są takie co usuowaja
podziwiam;-)

Do góry