reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

fame u mnie podobny rytm dnia, jeszcze chodzi spac tak o 16 na h, wczoraj poszedl spac o 12 i przespal 3h pozniej juz nie spal no i ok.20 padl jak betka:-p
Black to pewnie oczy na zapalkach masz.
Matosia to o ktorej mala chodzi spac ze tak wstaje, marzenie zeby mi tak Miki wstawal on przed definitywnym wstaniem budzi sie jeszcze kolo 6 na mleko.

musze pomyslec o pakowaniu po tygodniu spedzonym u P trzeba wracac do domu:-p no i ostatni tydzien wakacji zostal trzeba go wykorzystac na leniuchowanie.

reklama
Matosia wow do 9 :szok: Ale Ci zazdroszcze :-p Mojej Julce sporadycznie się zdarzają takie wyczyny. Ona generalnie przesypia całe noce, ale budzi się koło 6. I też jest na modyfikowanym. Chodzi spać koło 20, później nie da rady, bo jest tak przemęczona i nieznośna, że szkoda gadać. A dziś nie wiem co jej odbiło, ale może to efekt szczepienia, bo była szczepiona 2 dni temu, a wczoraj miała jeszcze gorączkę.

Jakub przesypiał mi całe noce jak skończył 9 miesięcy, a ostatnio zaczął sie budzic coraz częściej w nocy... chodzę niewyspana od ponad tygodnia i nie wiem co mam zrobic by w końcy pospał dłużej... a w ciągu dnia też tylko jedna drzemka...

Hej! Widzę, że o spaniu naszych pociech rozmawiacie. Nam Filip zaczął przesypiać całą noc dwa miesiące temu. A tak, to budził się raz na flachę. Teraz śpi nam od 20:30, 21:00 do 7:00, 8:00. W dzień śpi trzy godziny (jedna drzemka) Nie narzekamy.
Matajkaa, musi Ci być ciężko, zwłaszcza, że jesteś w ciąży. A Jakub budzi się na jedzenie, czy po prostu płacze? Twój partner nie wstaje do Niego, że Ty ciągle niewyspana?

Hej dziewczyny ;) Czytam wasze posty i postanowiłam spać spać i spać.hhahahaha....
Muszę teraz nadrobić siły żeby potem móc wstawać rano:-);-)
Słyszałam że sen dobrze wpływa na dziecko...Kiedy kobieta duzo odpoczywa i relaksuje się w ciąży dziecko jest spokojniejsze...
A jak Wam się to sprawdziło w praktyce ???:-D

Karolina no to ladnie ci spi, Miki spi podobnie w nocy z tym ze mniedzy 5 a 6 budzi sie na mleko.
Agus moze cos w tym jest bo jak mialam wolne to czasmi az sie martwilam ale za to np. jak mialam sie skupic w szkole bo jakis sprawdzian pisalam to skakal jak oszalaly:nerd::-p

Ja to z Niną mam dobrze od 2 mieisąca życia przesypia mi całe noce :-) i nawet ząbkowanie jej nie przeszkadza :-) a co do ząbków to mamy kolejny :-) dolna 2 wyszła :-) więc już 7 mamy :-D

MATAJKA - pewnie ta zmiana przez ząbki ;-)

AGUS - ja miałam bardzo zły początek ciąży do 6 miesiąca praktycznie znerwicowana itp nie wyspana a mimo to moja Ninka to spokojny robaczek był teraz trochę szaleje ale to wiadomo w końcu rośnie :-) myślę że nie można też za dużo odpoczywać i trzeba być też aktywnym ale w odpowiedni sposób :-)

Ja moją Mychę oddałam mojej mamie i zrobiłam porządki w domu bo już masakra była 3 pranie wstawiłam a jeszcze jakieś 3 przede mną :szok::dry:

kolia Antosia chodzi spać o 2z1 a czasem o 21:30, budzi się zawsze o 7 rano, ale ejst niedospana i śpi jeszcze do 9 jak wypije mleczko
Matajka to może ząbki są... nasza Antośka jak dostawała górne jedynki często się budziła i po jednej takiej ciężkiej nocy zobaczyłam u góry białą kreseczkę ;).
Aguś ja z początku miałam dużo problemów później byłam baardzo zrelaksowana, a Tośka jest przeciętna ani maruda straszna, ani też ekstra spokojna ;). Słyszałam też kolor bluzek jaki nosisz ma znaczenie ;) np. nie powinno się cały czas w ciemnych kolorach chodzić ;)
femmefatale a jak długo karmiłaś małą piersią? Co do porządków ja dzisiaj też robię, ale niestety muszę jeszcze pilnować małą, pranie też już trzecie wstawiłam ;), robię takie generalne, czyli wsyztskie ciuchy z szafy jak leci ;)

MATOSIA - karmiłam miesiąc ;-) a z tym praniem to nic nie mów ja nie zrobiłam wszystkiego bo słońce zaszło :dry: a prałam ręczniki prześcieradła ciuchy wszystko co się dało :-p

reklama
Ja jestem dopiero na początku drogi. Mój mały zasypia o 20-21. Budzi się o 24 i 4-5. Zjada i zasypia a potem budzi sie srednio co 2-3 h i drzemie do 9. Marzy mi się aby budził sie raz na butlę.
Femme-ja też karmiłam tylko miesiąc-po tyg szpitala-gdzie mały był karmiony butelką-walczyłam kolejne 3 tygodnie-naprzemian butelka i pierś. Konczyło sie na tym,ze mały ciągle głodny złoscił sie niesamowicie. Moj stres zwiazany z choroba Adasia zrobił swoje. Nie utrzymałam laktacji.
Myślę,ze jak mały zacznie jesc cos oprocz mleczka to tez bedzie wiecej spał. Mogłabym mu wiecej podawac-ale nie chce mu żoładka rozciagnać-on i tak już duzy jest. Czasem raz w nocy daje mu wiecej i lepiej mi śpi.

Do góry