reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

fame u mnie podobny rytm dnia, jeszcze chodzi spac tak o 16 na h, wczoraj poszedl spac o 12 i przespal 3h pozniej juz nie spal no i ok.20 padl jak betka:-p
Black to pewnie oczy na zapalkach masz.
Matosia to o ktorej mala chodzi spac ze tak wstaje, marzenie zeby mi tak Miki wstawal on przed definitywnym wstaniem budzi sie jeszcze kolo 6 na mleko.

musze pomyslec o pakowaniu po tygodniu spedzonym u P trzeba wracac do domu:-p no i ostatni tydzien wakacji zostal trzeba go wykorzystac na leniuchowanie.

reklama
Matosia wow do 9 :szok: Ale Ci zazdroszcze :-p Mojej Julce sporadycznie się zdarzają takie wyczyny. Ona generalnie przesypia całe noce, ale budzi się koło 6. I też jest na modyfikowanym. Chodzi spać koło 20, później nie da rady, bo jest tak przemęczona i nieznośna, że szkoda gadać. A dziś nie wiem co jej odbiło, ale może to efekt szczepienia, bo była szczepiona 2 dni temu, a wczoraj miała jeszcze gorączkę.

Jakub przesypiał mi całe noce jak skończył 9 miesięcy, a ostatnio zaczął sie budzic coraz częściej w nocy... chodzę niewyspana od ponad tygodnia i nie wiem co mam zrobic by w końcy pospał dłużej... a w ciągu dnia też tylko jedna drzemka...

Hej! Widzę, że o spaniu naszych pociech rozmawiacie. Nam Filip zaczął przesypiać całą noc dwa miesiące temu. A tak, to budził się raz na flachę. Teraz śpi nam od 20:30, 21:00 do 7:00, 8:00. W dzień śpi trzy godziny (jedna drzemka) Nie narzekamy.
Matajkaa, musi Ci być ciężko, zwłaszcza, że jesteś w ciąży. A Jakub budzi się na jedzenie, czy po prostu płacze? Twój partner nie wstaje do Niego, że Ty ciągle niewyspana?

Hej dziewczyny ;) Czytam wasze posty i postanowiłam spać spać i spać.hhahahaha....
Muszę teraz nadrobić siły żeby potem móc wstawać rano:-);-)
Słyszałam że sen dobrze wpływa na dziecko...Kiedy kobieta duzo odpoczywa i relaksuje się w ciąży dziecko jest spokojniejsze...
A jak Wam się to sprawdziło w praktyce ???:-D

Karolina no to ladnie ci spi, Miki spi podobnie w nocy z tym ze mniedzy 5 a 6 budzi sie na mleko.
Agus moze cos w tym jest bo jak mialam wolne to czasmi az sie martwilam ale za to np. jak mialam sie skupic w szkole bo jakis sprawdzian pisalam to skakal jak oszalaly:nerd::-p

Ja to z Niną mam dobrze od 2 mieisąca życia przesypia mi całe noce :-) i nawet ząbkowanie jej nie przeszkadza :-) a co do ząbków to mamy kolejny :-) dolna 2 wyszła :-) więc już 7 mamy :-D

MATAJKA - pewnie ta zmiana przez ząbki ;-)

AGUS - ja miałam bardzo zły początek ciąży do 6 miesiąca praktycznie znerwicowana itp nie wyspana a mimo to moja Ninka to spokojny robaczek był teraz trochę szaleje ale to wiadomo w końcu rośnie :-) myślę że nie można też za dużo odpoczywać i trzeba być też aktywnym ale w odpowiedni sposób :-)

Ja moją Mychę oddałam mojej mamie i zrobiłam porządki w domu bo już masakra była 3 pranie wstawiłam a jeszcze jakieś 3 przede mną :szok::dry:

kolia Antosia chodzi spać o 2z1 a czasem o 21:30, budzi się zawsze o 7 rano, ale ejst niedospana i śpi jeszcze do 9 jak wypije mleczko
Matajka to może ząbki są... nasza Antośka jak dostawała górne jedynki często się budziła i po jednej takiej ciężkiej nocy zobaczyłam u góry białą kreseczkę ;).
Aguś ja z początku miałam dużo problemów później byłam baardzo zrelaksowana, a Tośka jest przeciętna ani maruda straszna, ani też ekstra spokojna ;). Słyszałam też kolor bluzek jaki nosisz ma znaczenie ;) np. nie powinno się cały czas w ciemnych kolorach chodzić ;)
femmefatale a jak długo karmiłaś małą piersią? Co do porządków ja dzisiaj też robię, ale niestety muszę jeszcze pilnować małą, pranie też już trzecie wstawiłam ;), robię takie generalne, czyli wsyztskie ciuchy z szafy jak leci ;)

MATOSIA - karmiłam miesiąc ;-) a z tym praniem to nic nie mów ja nie zrobiłam wszystkiego bo słońce zaszło :dry: a prałam ręczniki prześcieradła ciuchy wszystko co się dało :-p

reklama
Ja jestem dopiero na początku drogi. Mój mały zasypia o 20-21. Budzi się o 24 i 4-5. Zjada i zasypia a potem budzi sie srednio co 2-3 h i drzemie do 9. Marzy mi się aby budził sie raz na butlę.
Femme-ja też karmiłam tylko miesiąc-po tyg szpitala-gdzie mały był karmiony butelką-walczyłam kolejne 3 tygodnie-naprzemian butelka i pierś. Konczyło sie na tym,ze mały ciągle głodny złoscił sie niesamowicie. Moj stres zwiazany z choroba Adasia zrobił swoje. Nie utrzymałam laktacji.
Myślę,ze jak mały zacznie jesc cos oprocz mleczka to tez bedzie wiecej spał. Mogłabym mu wiecej podawac-ale nie chce mu żoładka rozciagnać-on i tak już duzy jest. Czasem raz w nocy daje mu wiecej i lepiej mi śpi.

Do góry