reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

truskawa nie bedzie na tvp 1 teraz beda ostatnie odcinki, ale w stanach. my jestesmy o jakies pare sezonow do tylu ;), wszystko mozna za to dorwac w internecie

reklama
Aha zapomniałąm pwiedziec że uwielbiam też "na wspolnej" :))))

Matosia To co te odcinki beda po angielsku?;/ Ciekawe za ile w polsce beda emitowac te odcinki:) Juz sie nie potrafie doczekac:D

lenka Ja tez sie tak denerwuje przy tych odcinkach a najberdziej denerwuje mnie ta Brook:[[[[ Jezu mogłabym jej te kudły powyrywac. Jak można kiec romans z męzem swojej córki:O ja se tego nie wyobrazam... Tam w tym serialu dzieja sie rzeczy nie z tej ziemi:D to jest az nierealne ze ludzie tam po kilka razy zmarwychwstaja:pPPP

Właśnie dlatego już nie oglądam "Mody na ..". Choć czasem jeszcze zerknę.
Ufff...jak u nas gorąco. Dość mam tych upałów-mały taki markotny-żal mi go strasznie.
Zaraz jade do ikei na zakupy-może uda nam się kupić komodę dla Adasia:)

Ja tez dzisiaj jade z bratem od mojego chłopaka do tesco po zakupy bo ten mój głupolek znów nie bedzie widział co kupic:) Dzis mnie noga nie boli wiec jakos wytrwam te zakupy:)

Pauluś89 Co zrobić..;( Dziś już nawet Mój przyznał że ona jest po prostu perfidnie zazdrosna... :tak: Nie mogę uwierzyć że jakaś kobieta chce odebrać mi mojego i z nim żyć...( tak jak żyli kiedy mnie nie było ,tata mojego w pracy, brat w pracy a Mój razem z mamuśką zajmowali się domem i pewnie tego jej brakuje ) Ale ma swoje lata pora by się odizolował... Nikt im nie kaze się kłócić czy nie utrzymywać kontaktów... ;-)
Szok...

Ale powiem Wam dziewczyny że dziś mnie zatkało... Teściowa była nieziemsko miła ...jak dawniej...Okazało się że przeszła przez burzliwą kłótnie z Moim teściem na nasz temat :yes: Teść powiedział że jej nie poznaje i że przeżywa... Powiedział także że ma się przyzwyczajać że Łukasz ma teraz swoje sprawy, ma swoją miłość, dziecko w drodze i ma isę nimi zajmować..a nie że chodzi do pracy i będzie koło Ciebie gonił cały dzień zamiast koło nich i potem czasu nie ma dla nikogo...Masz drugiego syna ,stracił prace to niech ci pomaga a nie że pozwolisz mu jezdzić z kolegami autem a na młodszego się uwzięłaś..coś ty taka zazdrosna... He:pP i powiedział jeszcze coś w stylu ,, Żebyś się nie zdziwaiła jak całe wesele rozwalisz..,bo sie zachowujesz jakbyś niechciała żeby twój syn się ożenił i tylko ranisz innych...Codziennie jakieś humorki masz ,daj im spokój wkońcu" :-D Kocham Go poprostu hehehe :-p Chyba dał jej do zrozumienia bo dziś była normalna:-p
No gratuje teścia ja to mam taką perfidna, że wtrąca się na maksa i choć moja mama wykłada pieniądze na ślub i mój Artur to i tak się czepia i coś jej nie pasuje ciągle:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ostatnio np miała zawieźć mojej mamie zastawe- coś około 100 talerzy plus coś tam to nie chciała 10zl wyłożyć na kierowce, żeby zawiózł tylko powiedziała mojemu, że on ma płacic. No co tam te 10 zł przecież dużo to nie jest ale fakt pozostaje faktem, że nic nie chce dołożyć a nawet za wódke i rzeczy za które płacą rodzice Pana Młodego wyłożył pieniądze mój Artur i moja mama:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Na szczęcie teśc ją zbluzgał i odpuściła

Antylkopka mi sie raz zdazyl jakis glupi komenatarz wlasnie typu "dzieci maja dzieci tak raczej sie nie spotykalam naszczescie no ale to byl jakis mlody facet moza chcial wyjsc na takiego odpowiedzialnego, no i do mojej siostry doczepily sie dwie staruszki wyszla sama z Miki na spacer no i nie dalo sie wmowic ze to nie jej, jak wrocila mialysmy sie z czego posmiac. Komentarze zawsze byl,sa i bede i trzeba to tylko olac.

Słuchajcie, ja tu do Was zajrzałam z innego powodu, nić moja wczesna ciąża, bo u mnie to nia taka wczesna (miałam rocznikowo 25 lat jak rodziłam).
U kobiet starszych od Was, powiedzmy około 30, kiedy to ludzie już są zazwyczaj ustawieni finansowo, kiedy zdaża sie wpadkia, to często obwinia sie kobiete, że "złapała go na dziecko":angry:. Jakby on nie wiedział, że laska może w ciążę zajść, biedny syneczek swojej mamusi, 30-oletni stary chłop!:crazy: Interesuje mnie, czy w młodszym wieku, też słyszycie komentarze? Mimo, że ja nie jestem taką młodą mamą, to wygladam jak dziewczyneczka i często słyszalam głupie komentarze, że dzieci maja dzieci. Nie wiem po co ktos sie odzywa, co to kogo obchodzi?? Napiszcie, jak to u Was, Dzięki;-)

Coz... ludziom brak konsekwencji w ich mysleniu.
Ile dzieci jest planowanych? Ludzie maja po 25,30 lat i niewiadomo ile i tak samo zaliczaja wpadki. Rowniez dobrze mozna stosowac antykoncepcje hormonalna, i zajsc w ciaze [rzadkosc, ale zdarza sie!]... No ale jesli to jest osoba miedzy 16 a 19 rokiem zycia to zaraz nieodpowiedzialni gowniarze ktorzy niepotrafia sie zabezpieczyc... -.- A te wszystkie komentarze trzeba naprawde olewac. Nauczylam sie nimi nie przejmowac. Mam siostre [23 lata] ktora wyglada naprawde mlodziutko, czesto daja mi wiecej niz jej... byla raz taka sytuacja, ze mnie babka do solarium wpuscila, a do niej wyskakuje o pozwolenie od rodzicow :baffled: Jak jej siorka dowod pokazala, ta niewiedziala co powiedziec tylko buraka puscila... ostatnio uslyszalysmy komenatrz od starszego panstwa ''ida takie dwie gowniate, jedna juz z brzuchem" :angry: Normalnie szok, ludzie nie maja za grosz szacunku! Trzeba miec naprawde tupet, zeby strzelac takie komentarze... powinni przymknac te klapy bo nigdy nie wiedza ile ta druga osoba moze miec lat...

A do nastoletnich mamusiek ktore juz urodzily... co z zasilkiem dla samotnej matki? Nalezy sie cos nam jako matkom dziecka, badz naszym rodzicom jako prawnym opiekunom?

reklama
ashera ja sie pyatalm jak to jest w mopsie i pwoiedzial mi pani ze zasilek na samaotna matke mozna poprac jezeli:
ojciec umarl - trzeba przyniesc akt zgonu
nbie mozesz miec slubu i dochod nei moze przekraczac 504 zl na osobe (smieszne;/)
i jezeli ojciec nei uzna dziecka( nie bedzie nosilo jego nazwiska ani w aktachnei bedzie jego rodizcem poprostu )

Ostatnia edycja:
Do góry