reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kinga byłoby 11 tylko jedno zmarło przy porodzie:( chciałabym zyc w tamtych czasach tylko zeby technologia była taka jak teraz:D no to fajnie sie masz przynajmniej starszy a mądrzejszy:) teraz ci młodzi to pustke w głowie maja:/

reklama
A wy dalej o tej wsi:D Wiecie co... A jeśli chodzi o zabezpiecznia sie podczas seksu to jak chcielismy sie kiedys kochac w gumce to nie chciał wejść:/ A jak juz kiedys wszedł to on skonczył po dosłownie 30 sekundach i jaki w tym sens?:/ Bede chyba brała tabletki ale troche sie boje bo siostra mojego chłopaka brała przez 10 lat jak nie wiecej i miała później jakies tam problemy zdrowotne i o dziecko starała sie chyba z rok i dopiero teraz zaszła pare miesiecy temu. A ja chce miec jeszcze dziecko:)ale i tak zdecyduje sie na te tabletki chodź 10 lat napewno nie bede ich brała bo za pare latek chce nastepne dzieciatko. Aha test juz mam bo moj przyniósł dopiero teraz bo wrócił z pracy tak późno wiec dzisiaj juz nie robie ale jutro zrobie:p ha niewiem czy ten rok 2009 jest jakis taki płodny bo przysięgam sobie ze jak dzisiaj byłam po Emilka u mamy to w autobusie było chyba z 5 cięzarnych z tego jeszcze 3 babki z wózykami a jak szłam przez droge to co krok to była jakas kobitka z brzuszkiem. Co to sie dzieje w tym roku:D? I przysiegam sobie ze połowa moich znajomych albo juz urodziła dzieciatko albo jeszcze nosi w brzuszku. To jest nie do pojecia:D Mój synus bedzie miał mnóstwo koleżanek bo wszystkie znajome maja dziewczynki:p Aha i fajnie ze coraz wiecej osób dochodzi do naszego wątku:) Im nas wiecej tym lepiej i lepsza dyskusja;*

Truskawko Żebyś wiedziała...;) Płodny rok....:-) Ja co chwilę napotykam dziewczyny albo z brzuszkami albo z maluchami.... Ciągle się dziwie bo co druga znajoma oznajmia że wychodzi za mąż albo że jest w ciąży.... :tak:Tak jak Ty w moim mieście pełno ciężarówek chodzi ;-) No a na dziś kończe... Dobranoc Wszystkim...

No mtu w telewizji panikuja ze za mało dzieci sie rodzi a niech se wyjda na ulice to zobacze ile beda mieli nowych obywateli:D a tak chca zeby były dzieci a z tym becikowym tak wymyslaja zeby tylko nie płacic. Tu ze jak nie pojdziesz do 10 tyg. do lekarza to nie dostaniesz becikowego:/ ale jak taka kobieta ma isc np. jak do 3 miesiaca miala miesiaczke i nie miala zielonego pojecia ze jest w ciazy?:/ bo takie przypadki sie zdarzaja... Albo tez słyszałam ostatnio ze maja wprowadzic takie cos ze jak ze osoby które maja dochód wiekszy niz 1500 czy 1400 na rodzine to becikowego nie dostana:/ i jaki tu w tym sens... Powiecmy ze dochód przekroczy o 2 zł i juz ktos nie dostanie... Bezsens masakryczny. Ta cała polityka jest jakas popaprana... One zbieraja kase politycy zasrani a biednym ludziom to ***** sie nalezy! Wkurza mnie takie cos... Wrrrrrr

Rzeczywiscie widze wokoł mnóstwo ciezarnych lub niemowlaczków. W szpitalach tez przepełnienie- mało brakowało a rodziłabym chyba na ulicy. Nie chcieli mnie przyjąć choc byłam tyle po terminie, no i niewiele brakowało a mogło się to źle skończyć. Takie mamy państwo-co się wogole nie troszczy o młodych obywateli-a potem to oni beda na nas pracować.

Aha byłam wczoraj zarejestrowac małego do neurologa.Ogromny budynek,wiele oddziałow(w tym dzieciecych i niemowlecych)a nie było nawet przewijaka-masakra. A mały nie wiem jakim cudem,ale zrobił taka kupe,ze wszystko poszło bokiem. Zaczął sie drzec, a ja nie miałam go jak przebrac. Troszke go przetarłam na świeżym powietrzu-no i lecielismy na sygnale do domu.
Te panstwo naprawde nie dba, ani o matki, ani o małe dzieci. A potem chca,aby kobiety decydowały sie na macierzyństwo
Truskawa- No a Ci biedni ludzie ciężżko pracują na pensje i emerytury tych politykow!!! W kraju powinna byc jakas rewolucja, bo inaczej zginiemy marnie.

po wczesnoszkolnej też mała kasa ;-) moja mama ma ok. 1200zł. niby zaawsze to coś,ale ludzie zarabiają więcej w mniej męczących zawodach. Moja mama po całym dniu z 3,4 i 5-latkami przychodzi uwalona i na nic przeważnie nie ma sił ;-) nie wspomne już o zdartym gardle,bo weź i ogarnij 25 maluchów naraz.

lenka87 masz racje... Biedni ludzie po śmietnikach grzebią zeby zdobyc jakies ubranie albo zeby sprzedać złom a ci co tydzien nowiutkie auta i za 300 zł obiadki se jedzą w restauracjach. W ogóle za co oni to dostaja?! Jeszcze jakby cos robili dobrego dla polski... A tu nic tylko jeszcze pogarszaja nasza sytuacje.

Truskawa,lenka,zakochana- cały czas są kobiety w ciąży,tylko dopóki sama nie zostaniesz matką,albo nie jesteś w ciąży to nie zwracasz na to tak uwagi.

KArolina pytałaś wczoraj co u mnie...no więc dzisiaj postarzałam się o kolejny dzień...haha 21-stara doopa ze mnie:-p...Moje życie toczy się tylko i wyłącznie wokół Nicole,podwórka,pracy i działki, no i ku nieszczęściu mego męża wokół forum:-p...Nicole zrobiła się nieznośna...nie raz mam ochotę ją postawić w końcie,ale jeszcze tak nie zrozumie...a ja? hmmm...zaczynam się martwić...Nicole cały czas wszystko robiła szybko,szybko,a do mówienia się nie garnie:-(

reklama
firanka spokojnie, ma czas, moj chrzesniak tak na dobra sprawe zaczal mowic jak mial 2,5 roku, wczesniej tylko po swojemu i tylko rodzice wiedzieli o co mu chodzi bo nauczyli sie jego jezyka :) za to pozniej szybko nadrobil zaleglosci, wiec mysle ze nie masz na razie co sie martwic.

racja :) dopoki samej sie nie jest w ciazy czy nie ma dziecka to sie nie zwraca uwagi czy w otoczeniu takie sa czy tez nie :)

Do góry