reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

KingaMZ myślę że mojemu nie chodzi o to żeby poszaleć czy coś tylko chce żebym szkołę skończyła. Powiedział mi ostatnio że tylko jak kończę szkołę i jak znajdzie dobrą pracę to się chajtamy i od razu po ślubie robimy sobie dzieciaczka:) Być może On myśli bardziej dojrzale ode mnie ;p

reklama
ile masz lat?? bo ja 19 i mam inna sytuacje bo jestem z ojcem dziecka w sumie to bylo planowane ale za rok hehe ale malej sie pospieszylo a teraz to oczko w glowie tatuska:0 ... moja kolezanka jak byla w ciazy to rozeszla sie z swoim ale jak rprzyjechal do szpitala zobaczyc dzidzie to blagal ja o powrot:) wiec i moze w twqojej sytuacji tak bedzie?? pozdrawiam :*

Mając 19 lat też marzyłam o dziecku i usamodzielnieniu się...gdyby nie moje problemy z zajściem w ciąże mogłabym mieć już 5letnie dziecko z nieodpowiednim facetem...dopiero po zerwaniu to zrozumiałam.Teraz mam 25lat,męża i czekamy na maleństwo.Nie jest łatwo pomimo,że mam stałą pracę.Martwię się bo wyprawka kosztuje a na nikogo nie możemy liczyć-rozumie bo to jest dorosłość..tylko czasem żałuję,że nie myślałam kiedyś o studiach..Wiem,że nadszedł czas na pierwsze dziecko.Kochane nie pchajcie się w dorosłość na siłę.Dajcie sobie czas,nacieszcie się partnerami.

Witam Mamuski :tak: umnie nocka taka sobie , Ala dopolnocy wiercila sie po lozku i co chwile sie budzila :sorry: o 4 otworzylam okno to odrazu powialo chlodem bo padal deszczyk i gdzies w oddali slychac bylo burze :-) pobudka o 7:20 !!
zjemy sniadanie i pewnie pojedziemy na zakupy !!

Truskawka no widzisz skad My mamy wiedziec jakie papiery potrzebujesz skoro takie karty obowiazuja tylko w woj slaskim - przynajmniej tak mi sie wydaje bo kiedy byla u Nas afera ze jakises malzenstwo przyjechalo z dzieckiem na wakacjach do szpitala w Rzeszowie i mieli karte czipowska a cos takiego u Nas nie funkcjonuje :no:
Ty sie tesciowej boisz ? :sorry:

Justysia a mi sie wydaje ze to wylacznie Wasza decyzja kiedy chcecie miec dziecko czy brac slub :sorry: Jestescie gotowi to robcie bobasa - oile juz nie Jestes w ciazy :-p

Oj znów mnie tu dawno nie było ;-)

Justysia1a po pierwsze witaj wśród nas, a po drugie też myślę, że to powinna być tylko i wyłącznie Wasza decyzja czy jesteście na to gotowi czy nie. Fakt, jest to odpowiedzialność i to ogromna, bo wychowując dziecko wpajasz mu pewne podstawy życia w społeczeństwie, kształtujesz jego charakter, do tego musisz dziecko utrzymać - a wierz mi to wbrew pozorom tanie nie jest. Ale jeśli czujecie się na siłach - to czemu nie? Ja co prawda z Julką wpadłam, ale nie żałujemy. Przeszłam szybki kurs wydoroślania trwający 9 miesięcy ;-) Ślub wzieliśmy jak Julka miała miesiące, no a teraz czekamy już na drugie dziecko, planowane. I też słyszałam opinie, że jestem nienormalna bo między dziećmi będzie rok różnicy itp. Nie daj się zwariować - nie słuchaj innych.:tak:

polna_N co ty gadasz?:/ z tego co wiem to w całej polsce obowiazuja te karty. Powiec może ze masz dla dziecka tylko książeczke zdrowia??? Po co by to miało byc tylko na śląsku? Nie boje sie teściowy ale ona jest wredna i jak bym jej cos powiedziała co mnie sie nie podoba to bym miała kredki... Azobacz jak duzo dla nas zrobiła....

Hmmm a mój nadal nie wrócił:/ dzwoniłam wczoraj wieczorem do jego matki ale go tam tez niema. I niewie gdzie jest... Nieźle niemam pieniedzy nawet na bułke:/ Znów musze jechac do matki...Ale mi sie nie chce. Mały mi spi tez bym tak z checią se jeszcze pospała:)

polna_N co ty gadasz?:/ z tego co wiem to w całej polsce obowiazuja te karty. Powiec może ze masz dla dziecka tylko książeczke zdrowia??? Po co by to miało byc tylko na śląsku? Nie boje sie teściowy ale ona jest wredna i jak bym jej cos powiedziała co mnie sie nie podoba to bym miała kredki... Azobacz jak duzo dla nas zrobiła....

truskawa... te karty funkcjonuja tylko u nas!!! z reszta tylko w przychodniach, bo do szpitala i tak potrzebujemy ksiazeczke rodzinna albo druki ZUA z ZUSU... o potwierdzeniu ubezpieczenia

reklama
Truskawa polna ma racje,zreszta zobacz co pisze na tej karcie,slaska kasa chorych,i tylko u nas te karty są.Ja jak bylam w szpitalu nad morzem to pokazywalam tylko dowód(dokument z peselem).Zreszta chyba Polna wie, co u niej obowiązuje a co nie:-)

Asiowo ja szlam do szpitala u nas z karta chipowską i normalnie zostalam przyjeta.Moj R też.Nigdy nie slyszalam o czymś takim.Moze tylko u Was.U nas normalnie przyjmują.

Do góry