reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam.Moja córcia też ulewa miałam na to syrop,specjalne mleka zagęsczacze i nic ulewa jej się dalej pediatra tumaczył mi od czego to jest zależne ale nieumie powturzyć powiedziała że czeba to przeczekac i tak po 6 miesiącu powinno to jej przeiść.Umi2 wiesz co lekarze tak mają że wydaje im się że wiedzą wszystko najlepiej moja koleżanka tez sama sobje poradziła zmieniała aż trafiła ja już kilku mlek prubowałam ale nic przeczekamy to może jakoś.A czasem matka lepiej sobje poradzi bez pediatry.

Ostatnia edycja:
reklama
zlosnica tak to juz jest ze dzieci do 6 miesiaca moga ulewac chlustem na dwa metry i poki przybiera prawidlowo na wadze to nie jest to traktowane jako nieprawidlowosc i karza rodzicom sie nie przejmowac. Moj siostrzeniec tez tak mial i przeszlo samo.
p.s. masz dysleksje?

truskawa jest normalnie w sklepie bebilon dla dzieci ktore ulewaja - sproboj moze tobie, a raczej malenstwu pomoze. Moja ulewala strasznie ale wina bylo to ze poprostu za duzo, za czesto jadla. Zaczelam jej wieksze przerwy robic miedzy jedzeniem i problem zniknal :)

Nie tylko starałam się szybko pisać bo córcia mi się obudziła a pozatym rzadko sprawdzam to co napisałam.
p.s poprawiłam specjalnie dla ciebje

Ostatnia edycja:
zlosnica dziekuje :) tak sie pytalam...bo rzucilo mi sie od razu w oczy 'czeba' zmiast 'trzeba'...i pare innych drobiazgow....'j' tam gdzie powinno byc 'i' i na odwrot hihi wiec myslalam ze moze masz dysleksje :D
sorrki w kazdym badz razie :)

u nas za to w nocy ladnie popadalo i od razu lepiej...chlodniej i powietrze inne...tylko pranie mi zmoklo bo na balkonie zostawilam :/

No już wróciliśmy.
Co do ulewania, to Fifi też ulewał aż do 6-ego miesiąca. Ale przeszło Mu samoistnie. A co do zmieniania mlek, to rzeczywiście to jest niezdrowe dla dziecka. Lepiej dokładnie wypytać pediatry jak postępować, jeśli dziecko za dużo ulewa (prawie wymiotuje).
Kinga, a u nas wieczorem była taka burza, że aż strach! No a dziś za to od rana ukrop i po południu też ma lać.
Filip ma 7 ząbków!!!!!!!

Karolina to super :) my sie zatrzymalismy na 6 zabkach i nic sie nie zapowiada na kolejne...ale ja nie narzekam :) mloda jest koszmarna jak jej zeby wychodza hehe narazie to zaczela "tanczyc" jak muzyka leci to sie tak fajnie kiwa :)

spacccc...... :/

Próbowałam Humany i po nim okropnie wymiotywał:/ bebilon tez dawałam i takie zwykle i przeciw ulewaniu, nan tez dawałam i teraz zostałam przy bebiku. On sie nie ulewa on wymiotuje! i to dosłownie wypije mleko całe a za 2 minuty wszystko zwrócił na mnie:/ a juz malo tego ma problemy zrobieniem kupki:/ dziecko takie male jak on powinno robic 6 razy dziennie a on jak dobrze pojdzie to tylkov raz!!!!! i co ja mam robic?

reklama
Kinga, biedna malutka... na pewno Ją boli :( Filip na szczęście nie płakał przy ani jednym ząbku, zobaczymy jak będzie przy ocznych...
Truskawa no może nie 6 kupek, ale około 3 powinien. Zwłaszcza, jeśli boli Go brzuszek. Jak dla mnie, to powinnaś iść do innego lekarza z Małym.

Do góry