reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Jestem nie pełnoletnia i podejrzewam że jestem w ciąży.
Jak mam powiedzieć o tym rodzicom chłopaka tym bardziej że nie ma go w kraju ?
Pomóżcie Mi w jaki sposób wy mówiłyście rodzicom o ciąży ?.
Pozdrawiam.
progress.gif
podejżewasz ze jesteś w ciąży czy jesteś , tu musisz sie upewnic zanim zrobisz krok

KingaMZ A ja bym tak nie żartowała z tym zlaniem córki :] Przez długi czas bardzo się wstydziłam tego, że zaszłam w ciąże po 3 miesiącach. Tym bardziej, że wcześniej miałam jednego faceta przez 1,5 roku, drugiego w sumie ponad 2 lata i nie uprawialiśmy nawet sexu. A z exem taka wpadka. Nawet mojej mamie na początku mówiłam, że znamy się dłużej, bo tak mi było wstyd...Nistety, charakteru człowieka nie poznaje się w łóżku...

wiecie dzieczyny ja wam powiem tak : jak zaszlam w ciaze znalismy sie niecaly rok... ale do lozka poszlismy ze soba o wiele wiele wczesniej, po dwoch miesiacach znajomosci... tak wyszlo, tylko gdy ja zaszlam w ciaze bylam przerazona i wogole nie potrafilam sie tym cieszyc. wiec NieTwoja dziwie ci sie, ze jestes w stanie sie cieszyc bo ja to bym sie stresowala co wogole z tego bedzie, no ale ponoc dzieckiem cieszyc sie trzeba, powodzenia u rodzicow, a swojemu chlopakowi lepiej powiedz, zeby sam swoich rodzicow poinformowal i nie zostawial tego na twojej glowie

Matosia Zgadzam się! Ja byłam bardziej załamana nawet nie samą ciążą, a tym, że...no cóż, mam dziecko z prawie obcą osobą... Muszę to przyznać wprost i wiem, że nic mnie nie usprawiedliwa. Dopiero się zaczynaliśmy poznawać. To, że jestem samotną matką też mnie nie dziwi, bo nie dogadywaliśmy się już wcześniej, a mimo to żadne z nas nie zerwało. Dopiero ja się zdecydowałam, bo już miałam dość. 3 miesiące to naprawdę krótko... I też się trochę dziwię skąd ta radość u NieTwojej...Życzę więcej szczęścia niż było w moim przypadku.
NieTwoja A co to znaczy, ze Twojego chłopaka nie ma w kraju? Był tutaj jak się dowiedziałaś o ciąży? Wróci?

bezsenna teraz to juz nie wroci ;) nie no ja bym nie zlala - gdzie ciezarna bic :p....a tak na powaznie to pewnie gdybym zaczela sie z kims spotykac a wczesniej bym go w ogole nie znala i po 3 miesiacach zaraz zaszla w ciaze to tez byloby mi wstyd...ze tak szybko. Chociaz znajac siebie zaszlabym w ciaze tylko wtedy jesli wadliwe okazalyby sie srodki anty...tylko i wylacznie w tym przypadku, bo ja to zawsze mialam chopla na tym punkcie :) nie bylo opcji zebym sie zgodzila na cokolwiek bez zabezpieczenia - no way :) a co do szybkosci pojscia do lozka w zwiazku to ze sie tak wyraze, z moim mezem to od razu, od poczatku heheheh no ale znalismy sie juz wczesniej nieco ponad rok :D z totalnie obcym bym tak nie poszla... :)

KingaMZ Mi wstyd, ale teraz już niczego się nie cofnie i chyba dobrze, bo będę mieć synka i czuję, że tak musiało być, że czegoś mnie to nauczy i dorosnę przynajmniej.
A tak zmieniając trochę temat. W którym szpitalu rodziłaś? Bo nie pamiętam, czy pytałam już o to.

Kinga a co Ty masz taki swietny humor ze tak zartujesz ?
co do spraw lozkowych ja tam zawsze zartowalam ze wole wiedziec przed slubem podkim bede lezec :zawstydzona/y::-):-D:-D

NieTwoja ja Ci radze poczekac ztym az Twoj chlopak wroci do kraju !! jesli wroci Moj maz tez byl za granica jak mu powiedzialam ze jestem w ciazy i postanowilismy ze powie otym swoim rodzicom jak wroci !!

Bezsenna ja tez znalam swojego meza ponad 3 miesiace i wpadlam :-):-D
tylko u mnie byl chyba taki plus ze wczesniej pisalismy przez gg - tak tak swojego meza poznalam przez internet :-):tak: i mozna by rzecz milosc od pierwszego klikniecia :-D

A tak z innej beczki - ten temat ma zostac ?

Polna zostaw bo ja chce sie dowiedziec jak sie potoczyly losy tej dziewczyny:)

a Ty Besenna super babka jestes:) wpadka jak widzisz nie tylko Tobie sie trafila:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry