reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
pola997 szczęścia życzę Wam :*
domikcw a no u mnie nic nowego, dalej jajniki bolą tak dziwnie :( troche mnie mama zmartwiła że ją też tak na początku ciąży bolały.. no ale ja wkońcu dostałam mocnijeszy okres wczoraj i wątpie żeby to jednak mogłabyć ciąża mimo negatywnego testu..
popołudniu będę dzwonić do ginekologa i się umówie na wizyte..
lenka87 jak się czujesz kochana ? :*
BlackWizard widzę że Twoja córcia dzisiaj ma 5 msc :*

madzia90 oj to nieciekawie, że Cię tak męczy...:( napewno po wizycie u gina coś się konkretniejszego dowiesz:) zdrówka życzę:*
no właśnie chyba nasza lenka87 już nie jest w dwupaku bo coś się nie odzywa:)

Niestety dziewczyny dalej w dwupaku- wczoraj nie pisałam,bo sobie leniuszkowaliśmy z moim S. Od dziś mój Luby przez ponad tydzień nie bedzie chodzić na nocki, bo z rana ma szkolenie:) także czuje się teraz pewniej. Idealny czas na poród- niestety maluszek się nie wybiera. Za chwilę S wróci, chcę go namówić na spacer do szpitala na KTG,ale strasznego lenia mam. Zobaczymy czy nam się będzie chciało. No jak nie dziś to jutro na 100% musze isć.
Dziś bardzo długo spałam chyba z 8 h-a od dłuższego czasu to nie wiecej niż 4h. Chyba za długo odpoczywałam-bo jakaś taka słaba jestem.
Wstyd się przyznać,ale wczoraj próbowałam z olejkiem rycynowym. I niestety na mnie nie zadziałał- tylko troszkę mnie przeczyściło. Może za mało spozyłam, ale więcej nie próbuje.Teraz mam wyrzuty sumienia,ze mogłam zaszkodzić maluszkowi. Jestem już taka umęczona,ze takie głupoty mi do głowy przychodzą.

Witam się popołudniowo. U mnie całkiem ładna pogoda, tylko jak słońce zajdzie za chmurę to wiaterek się robi i odrazu chłodniej.

umi - Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, że miałaś chętke na kalafior bo córci robiłam to by sie pewnie podzieliła z Tobą :p

pola - Fajnie, że wesele było udane co zresztą widac na zdjęciach :)

paatti88 - Owocnych starań o dzidziusia.

Dziewczyny była któras na rozmowie kwalifikacyjnej? Bo ja mam we srode i nie zabardzo wiem co tam sie robi oprócz tego ze sprawdzaja moje podejscie do pracy itd.
femme fatal Twoja Ninka dba o linie a mój kacper ma w nosie:-p
domikcw Z niego juz jest kolcek i to niezły:-p teraz to załuje ze spagetti nie zrobiłam bo mi ochoty narobiłas:-p
lenka87 Mnie tez takie głupoty do głowy przychodziły co prada olejku nie próbowała ale np biegałam po schodach i mnie to nie pomogło cóz oby jak najszybcie twój maluszek wyszedł:-)
panistepelek Kurcze a u mnie tak duszno ze masakra, heh kalafiorek mniam no trzeba było wczesniej wejsc na forum to bys mnie zaprosiła

POLA - super że masz świetne wspomnienia ;)) też bym tak chciała ;))
DOMIKCW - moj braciszek jest 13 lat młodszy ode mnie (ja mam 21prawie :p), kocham go najmocniej na świecie od jego urodzenia zajmowałam się i nim i domem, bo ojciec wyjechał do Anglii, a mama pracowała i zaocznie studiowała, więc musiałyśmy się wspierać. I to chyba z powodu braciszka tak wcześnie chcę mieć dziecko. W sumie kiedyś często byłam brana za jego mamę szczególnie jak na spacerze mówił do mnie "mamo". :)) Mój mały rozrabiaka.
LENKA87 - życzę szybkiego i przedewszystkim łatwego porodu
FEMME FATAL - Malutka jak teraz przejawia takie zainteresowanie książeczkami to co bedzie za pare lat :p mamusia zbankrutuje na encyklopediach ;)) rośnie Ci mała Pani Dr. Hab. itd...

No nareszcie ładna pogoda... Zaraz uciekam coś robić w ogrodzie, trzeba go doprowadzić do stanu używalności.. Najgorsze jest to że pomylilam nasiona i zamiast kwiatków przed domem sałate posadziłam.. Ot inteligentna jestem... Chociaż może lepiej że nie posadziłam kwiatków między warzywami :zawstydzona/y:

Narazie kobitki ;*

UMI - zależy chyba o jaką pracę chodzi. Najważniejsze żebyś wzięła CV a reszta jakoś poleci tylko nie stresuj się za bardzo ;) bede 3mać kciuki :)

Ostatnia edycja:
paatti88 CV było juz wczesniej wysłane i dlatego oddzwonili wiec mysle ze swiadectwo ukonczenia szkoły wystarczy. a co do pracy to jest to doradca klienta w mBanku

przepraszam,że się wtrące,ale czasami Was podczytuje,a piszę na watku chcę miec dziecko zreszta mniejsza o to.Umi ja byłam dzisiaj na rozmowie w Milenium bank na takie samo stanowisko.I pytał mnie o to czy interesuję się bankowością,giełdą,zadawał pytania dotyczące lokat,kryzysu,pytał czy sie tym interesuje,kazał mi sprzedać mu jakiś towar.Ogólnie poczytaj trochę na temat rynku,giełdy itp na pewno CI się to przyda.

reklama
Umi... odbyłam chyba 100 rozmów:-p Mimo wszystko wez 2 cv ze soba, czasem potencjalny pracodawca nie ma wydrukowanego cv przy sobie, a z reguły na tej podstawie prowadzona jest rozmowa:tak:Podczas rozmowy utrzymuj kontakt wzrokowy, bo to oznaka pewnosci siebie i lepiej na takich kandydatów patrzą:-poprócz tego zadawaj mnóstwo pytan! Tzn, ze bardzo zalezy Ci na tej pracy itp..., nawet jak znasz odpowiedz to zapytaj, to naprawde działa:tak:I nie wahaj sie przy odpowiedziac... badz pewna swej osoby! Na ta chwile tylko tyle mi przyszło na mysl... i oczywiscie biała/niebieska koszula i czarna spodnica/spodnie jak na zakonczenie roku szkolnego:-)

No i poczytaj o tym Mbanku... poczytaj troche o branzy, itp... zebys miała jakas wiedze jak wspomniała wyzej kolezanka!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry