reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

panistepelek Zuzia to jeszcze nawet zabawkami się nie interesuje :-p
Ojej nie strasz :-p oby moja mycha za bardzo nie płakała, bo będzie mi ciężko... chyba, że wyślę na szczepienie mojego Przemka :-D

umi2 no mam nadzieję, że zejdzie :tak: Miłych zakupów :-):-)

reklama
Witam się po dłuższej przerwie ;-) trochę znowu mnie tu nie było :-) no ale teraz to się zmieni :-p

Na początek witam wszystkie dziewczyny których jeszcze nie poznałam :-p

anetka551 - moja mała nie miała ciemieniuchy ale może dlatego że ja często jej szczotką główkę masowałam :-) a jak widzisz że już się coś zaczyna to nie ma na co czekać okrężnymi ruchami masuj jej główkę a później rozczesuj w dół :-)

lenka87 - Uspokoję Cię może trochę bo moja mała też fikała jak szalona tuż przed porodem :-p też się martwiłam że powinna być już spokojna a nie coraz bardziej fikać :dry: a ja osobiście wygoniłam ją na świat właśnie olejkiem rycynowym :-p na mnie podziałało ale nie na wszystkich działa ;-)

panistepelek - jej ale z twojej córci kruszyna ... moja mała ma 76cm i waży 8600 :-p

A i chciałam się pochwalić że moja mała nauczyła się już sama siadać :-) więc wsadzam ją do łóżeczka i nie muszę co chwilę biegać żeby jej pomóc bo sama już sobie świetnie radzi :-)

Justysia1a i jak wyniki ? :-)

femme fatal a nie zrobię jej nic, jak jeszcze ma taką mięciutką główkę ? :-p:-p gratulacje dla córeczki :tak:;-) ojejj jaka śliczna ta fotka w sygnaturze !! :tak::tak:

hej dziewczyny :)
kurcze ale mam sajgon :( ciagle gdzies jezdzimy, a dzis to pol wyplaty poszlo na tosiowe akcesoria, ech dlaczego to wszystko musi tyle kosztowac?

femme fatal gratuluje nowej umiejetnosci! :) ach teraz to o wilee latwiej co? :)

Justysia1a i jak wyniki? jestes w ciazy?

anetka551 ja na pierwszym szczepieniu tosi plakalam razem z nia, niewiem czy karmisz piersia, ale ponoc najlepiej jest podac piers w trakcie uklucia tylko ze nie w kazdej przychodni pozwalaja u mnie np nie pozwolili w trakcie a dopiero po :(, a tak pozatym jest taka masc ktora smaruje sie miejsce uklucia przed szczepieniem, ale zapomnialm ja sie nazywa

umi2 i jak zakupki? :)

panistepelek ale masz drobniutka i chudziutka coreczke :) moja to wazy juz 8.5 kg :) wiec troche isie jej nadzwigam, bo jeszcze nie chodzi, moich znajomych corka tez nie ma zabkow a jest w wieku twojej corci. byli u stomatologa a ten powiedzial im ze daje malej jeszcze dwa miesiace moze wyjda a jak nie to beda dzialac

lenka87 po usg to raczej nie patrz bo to roznie bywa, ponoc najpewniejszy jest ten z obliczen, wiem przez co przechodzisz i co teraz czujesz i wiem ze chcesz miec maluszka juz przy sobie :) mialam to samo, ale troszke cierpliwosci w koncu przyjdzie ten moment, a teraz proponuje odpoczywac, bo jak synus sie urodzi to juz czasu dla siebei tyle nie bedzie :)

kolia zabki to wychodza, ale dlugo, nawet do poltora miesiaca, wiec pewnie to zeby

pola997 ty tez teraz bierzesz slub?

domikcw wiesz siostra jest naprawde super :) wlasnie w niedziele do niej jade na tydzien z mala :) pozyczylabym, ale szkoda takiego skarbu oddawac :p

polna_N ja myslalam ze dzecie w wieku 2 lat to juz normalnie nocki cale przesypia :szok: nocka ogolnie super, ale ja sobie wymyslilam ze dziecko nieco ponad roczne to juz cale noce przesupia :p

Ja juz po zakupach troche mi sie nie udaly bo zaczeło kropic i w ogóle nic sobie nie kupiłam a miałam spodnie jakies znaleźć małemu kilka ciuszków miałam kupic i nic zdazyłam nabyc tylko spozywke . Eh beznadziejna pogoda.
anetka551 Ja równiez mam nadzieje ze zejdzie a co do tego co napisała femme to dobry pomysł ci poddała:-) mój kacper miał na brwiach wiec nie bardzo miałam jak masowac szczotka bo sie strasznie wiercił:-p
Justysia1a jak wyniki?
femme fatal Gratulacje dla Ninki eh ja to bede musiała jeszcze długo czekac zanim mój szkrab usiadzie
matosia Znam ten ból wydawania... idziesz do sklepu kupujesz same potrzebne rzeczy i jest ich niewiele a tu nagle widzisz ze kolejne 200 zł pofrunęło w sina dal masakra...

ANETKA - no co ty :-p te szczoteczki są takie mięciutkie (mam nadzieje że masz tą taką specjalną dla dzieci :-p )że tym na pewno nie zrobisz krzywdy :-) ja małej od urodzenia masowałam bo to mi nawet lekarka zalecała właśnie żeby ciemieniuchy nie było i poprawia się krążenie i ładniej włoski rosną :-)

MATOSIA - No no :-) już coraz bardziej samodzielna jest :-) teraz zacznie się wołanie pewnie żeby pomóc jej wstać :-p
No niestety dzieci są kosztowne ... ja to w ogóle mam manie kupowania :dry: już wszyscy na mnie krzyczą że ostatnie pieniądze na zabawki wydaje a ja nie umiem się powstrzymać :-p

UMI - nawet sobie nie wyobrażasz jak to szybko zleci ... ja już tylu rzeczy nie pamiętam z tego jak Ninka była mała muszę więcej filmików kręcić bo zdjęcia nie oddają wszystkiego :-)

Witam Was:-)

Witam również wszystkie nowe mamuski...:tak:

anetka- mam straszny sajgon, Ludwik bardzo Grzeczny....:tak: Takiego mam stresa ,że masakra:baffled: Ale moja świadkowa denerwuje się bardziej niż ja:-D Ciągle do mnie dzwoni i się pyta czy wszystko mam gotowe:-D Mój Ludwik ma ciemienichę,już mniejszą... Nam pomaga bardzo Oliwka i szczotkowanie:tak: Dziekuję za zaproszenie na nk:-p

matosia-:-D:-D:-D
jutro o 16 biorę ślub;-) A Ty też bierzesz???

Lenka- ja już miałam nadzieję,że Ty urodziłaś, a tu się zawiodłam.... Mam nadzieję,że to szybko nastąpi:tak: Powidzenia!!!

femme- gratulacje dla córci!!! Mój siedzi ,ale sam nie usiądzie tylko jak się go posadzi....:tak:

ok ,zmykam na paznokcie potem dekorowć salę:tak: :*

matosia karmię piersią, więc może pozwolą :tak: zobaczymy, a jak nie to wyślę Przemka :-D:-D

umi2 jak tylko przeczytałam co femme mi poradziła to sięgnęłam po szczotkę i zaczęłam masować główkę :-p:-p a Ty mieścisz się już w swoje spodnie sprzed ciąży ? ja ciągle chodzę w ciążowych i już mnie to powoli zaczyna denerwować :eek::baffled: nawet w nogach ciężko jest mi się wcisnąć :-p poćwiczyłabym, ale nie można :baffled::no: a ile już schudłaś po porodzie?

femme fatal dzięki kochana za radę, już raz masowałam główkę, później spróbuję znowu :tak:

pola997 to synek spisuje się na medal widzę :-) wcale się nie dziwię, że się stresujesz, ja też pewnie bym się stresowała, ale na to jeszcze muszę poczekać :-p powodzenia jutro :* mam nadzieję, że zobaczymy zdjęcia :-):tak:

reklama
Anetka... ja na Twoim miejscu nie podałabym piersci podczas szczepienia... Wiadomo, ze ukłucie boli i dziecko moze zaczac kojarzyc ból z jedzeniem, juz sie z tym spotkałam... dlatego w przychodniach zabrania sie tego!:tak:

Ale sie przed chwila usmiałam...
Wysłałam męża do apteki po witaminki dla mnie... i kobieta sie go pyta w którym miesiacu jest zona, a On na to: "roczek za chwile bedzie":-D, a baba gały wywaliła... mąż sam z siebie ciagle sie smieje:-pTłumaczy sie tym, ze do apteki zawsze chodził po cos do małej i jakos do niego nie dociera, ze w ciazy jestem:-D

Do góry