reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

mamaola...no juz czuje sie nieco lepiej,ale dzis np. znów byłam strasznie słaba i okropnie mnie mdliło:baffled: ale czuje, ze powolutku najgorsze mija...

Tym razem córa odwaliła mi "niespodzianke"... ściagnełam jej pieluche przed kąpaniem jak zawsze i oczywiscie akurat wtedy musiała walnąc kupsko na dywan:baffled: Ona cała w kupce, dywan tez, a te zapachy... mmmmmmmmm:baffled: No i niestety spi teraz w tym smrodzie,bo jak po kąpaniu pokój wietrzyc:nerd: Jutro czeka mnie porzadne pranie dywanu:zawstydzona/y:

reklama
Panistepelek...ciesz sie:-psiku to juz chyba 10 razy na dywanie lądowało...mała uwielbia robic siusiu zaraz po zdjeciu pieluszki;-)

Anetka-to jest olejuszka firmy Skarb Matki do kupienia w aptece....naprawde polecam ja juz sobie rady z ciemieniuchą nie dawałam bo młody miał niezłą czupryne a po tej olejuszcze 3 dni i nie było śladu...

Asiowo-niezły prezent Ci córa strzlila,mi tez sie nie zdarzyło aby mały tak kupe walnoł a siku tylko raz i nie na dywan....za to robosiku do wody jak sie kąpie....

Panistepelek-no własnie szkoda że nie mam nikogo takiego,jak byłam w ciązy to dosłownie każdy kaftanik musialam kupic,no wszystko nic nie dostałam....a teraz na dniach urodzi się synek mojemu bratu i Darek bardzo sie wkurza jak chce cos oddac bo mówi ze my nic od nikogo nie dostaliśmy....ale i tak juz sporo rzeczy oddałam min.wózek....to jest ogromna oszczedność....

dziewczyny mam problem..
no wiec tak...
jem tabletki antykoncepcyjne, ale praktycznie przez cały cykl jadłam antybiotyk bo miałam angine, i na nim pisało że skuteczność tabletek anty jest wątpliwa..

kochaliśmy się prawie codziennie przez ostatnie 1,5 tygodnia..
wczoraj dostałam okres, ale jakiś dziwny, skąpy bardzoo, drugi dzień a ja już praktycznie kończe ten okres..
do tego od jakiś 2 tygodni baaaardzo bolą mnie jajniki, tak kłująco.. nawet teraz tak mam, a nigdy wcześniej tak sie nie zdarzyło..

jak myślicie jest możliwość że to mogłaby być ciąża?

Panistepelek nie wiem czy pozwolą nam we 2 wejść z córcią na szczepienie, jakby się dało to na pewno chciałabym, żeby też z nami był :)

Asiowo no to udała się córci niespodzianka ;-)

madzia90 lepiej udaj się do ginekologa, bo jeśli naprawdę jesteś w ciąży to nie powinnaś w tym czasie brać tabletek anty. Znajoma nie wiedząc, że jest w ciąży ciągle brała tabletki i poroniła :-(

Musze sie pochwalic ze mój Kacper juz swiadomie sie usmiecha i wydaje przy tym dzwiek taki jak robia gołebie:-p a najfajniej smieje sie do grajacej zabawki z lezaczka:-p
femme fatal no to zdrowsza odmiana:-p ja wczoraj pizze robiłam wiec bombe kalorczna miałam:-p
anetka551 ja diete mogłabym juz miec bo karmie butelką ale musze łykac tabletki na anaemie i puki ich nie skoncze to z dietki nici
Asiowo kurcze to niezły prezent ci córka na dywanie zostawiła eh.
madzia90 jak najbardziej moze byc ciaza ale nie musi bmoze byc to tez reakcja na tabletki

edit:
Mamaola żadnych fajek!! jak tylko zacznie to kupie mu cala paczke i karze mu wypalic cała paczke jeden po drugim... eh to skoro mówisz ze swojego Dareczka nie mozesz zostawic samego to ja chce zeby mój kacper miał 18 lat a przy tym był madry i rozwazny:-p a tak na serio to fajnie by było gdyby mówił i biegał i w ogóle strasznie bym juz chciała:-)

Ostatnia edycja:
dzień dobry:-) przepraszam za wczorajszą nieobecność, ale przez tą burze neta wyłączyli:wściekła/y: a nie czuje się zbytnio dobrze, a tu sprzątanie mnie czeka...ciasto trzeba upiec...eh......:(
anetka551 dziewczyny dobrze Ci radzą:tak: jest jeszcze sposób z czapeczką. trzeba nasnarować główkę oliwką, a potem ubrać małej cieniutką bawełnianą czapeczkę i zostawić na pare minut, a następnie delikatnie wyczesać szczoteczką dla niemowląt i wykąpać;-) życzę powodzenia z walką z tym cholerstwem
umi2 no może masz racje, że przez to zapalenie mi się okres spóźnia. chciałam zrobić test, ale jak o tym powiedziałam mojemu W to po jego minie wywnioskowałam, że lepiej sobie jeszcze poczekam:-D szkoda, że Ci się zakupy nie udały, ale popatrz na to z drugiej strony-będzie jeszcze jedna okazja żeby wyjść w teren:-p aaa i gratuluje świadomego uśmiechu Kacperkowi:-)
pola997 trzymam kciuki za udany ślub i wspaniałą zabawę. I życzę szczęścia i dużo miłości na nowej drodze życia:tak::*
panistepelek to skoro Klaudunia tak ochoczo bawiła się z małym przyjacielem to pewnie chciałaby braciszka albo siostrzyczkę?:-p<żarcik> i musisz być dumna z niej że jest taką dzielną dziewczynka i nie płacze przy szczepieniu:tak:
femme fatal witaj po przerwie. ale Ninka ma wielkie i niebieskie oczy!! ślicznie i również gratuluje małęj nowej umiejętności;-)
matosia no napewno szkodaby było taką siostrę pożyczać:p życzę udanedo wypadu do siostruni:-p odpocznij sobie
Asiowo jak się uśmiałąm po przeczytaniu tego co twój mężyulek powiedział w aptece:laugh2: dooobre to było. i współczuje dzisiejszego szorowania dywaniku....
madzia90 nio i dzidzi nie bedzie:-p tak właśnie myślałam bo skoro miałaś okres to....co tam u Ciebie??
mamaola oj to się pomocna okazałaś...racja, że na wózku już duuuużo zaoszczędzą.

reklama
madzia90 nio i dzidzi nie bedzie:-p tak właśnie myślałam bo skoro miałaś okres to....co tam u Ciebie??
szczerze odetchnęłam z ulgą, bo sie martwiłam nigdy tak nie miałam skąpo i krótko :szok: w przyszłym tygodniu idę do ginekologa bo też martwią mnie te bóle jajników od 2 tygodni, raz tak się skręcałam z bólu że aż wymiotowałam :szok:
a tak po za tym to wspaniale, będziemy polować z eM na jakiegoś last minute na początku lipca, a gdzieś w połowie lipca zamieszkamy wkoncu razem :rofl2:

Do góry