reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

A my wybralismy sie na rowerek rodzinnie i pojechalismy do moich dziadków jakies 8 km... i oczywiscie na miejscu deszcz:eek: No i zimno momentalnie... niby słonko wyszło, ale bałam sie z mała wracac w takie zimno i po tych mokrych drogach... wiec rowery zostały, a dziadek przywiózł nas do domu:-)

Panistepelek.... ja wolałabym córcie, bo wiem, ze byłoby mi łatwiej z 2 dziewcznkami, nie byłoby problemu mieszkajac w 1 pokoju, itd... z chłopcem moze byc gorzej:-pAle z drugiej strony wiem, ze mężus chce bardzo męskiego potomka i fajnie jest miec parke:tak:dlatego mi jest wszystko jedno... dowiemy sie w styczniu;-)

reklama
Asiowo przezylam dzisaj cos podobnego pojechalismy pod Bydgoszcz i bylismy z pol h i deszcz zaczal padac a tak fajnie bylo:angry:

Justysia1a a robilas ten test bo sie troche pogubilam?

Nie wiem co ztymi zabkami Mikeigo myslalam ze mu wychodza bo nie chcial jesc le znowu apetyt odzyskal niby ma tam troche spuchnieta przy dwojkach ale czy to to juz nie wiem cala glupia jestem:confused2:

Witajcie ja po wizycie u taty bylo nawet fajnie maly pospał sobie na polku troche został wybawiont przez mojego tate i jego zone:-p tak wiec odpoczełam troche
domikcw to moze przez to zapalenie spóźnia ci sie @
lenka87 Zgadzam sie z Asiowo wszystko zalezy od pogody ja wyszłam ze szpytala w sobote z tym ze kiepsko sie czułam po cesarce i z małym wyszlismy na pole we srode dopiero bo w poniedziałek i wtorek był deszcz. A jak sie czujesz?
pola997 Wszystko bedzie dobrze zapewniam cie:-p:-D
panistepelek O to widze ze nie tylko u mnie pogoda sie popsuła ale przynajmniej w ciagu dnia było ładnie
Asiowo Wczesniej nie chcecie wiedziec?:-)

pola997 nie dziwię się, że nie masz czasu, pewnie przygotowania do ślubu? :-) Ludwiczek współpracuje? :-p grzeczny jest ? ;-)

Justysia1a no to po badaniu krwi zapewne będzie jasne czy jesteś w ciąży :tak: powodzenia ;**

panistepelek u mnie tak samo, rano ładna pogoda, słoneczko świeci, gorąco jest a później nagle się zmienia, słońce znika, deszcz leje, wczoraj nawet była burza.. :baffled: no to Klaudia miała się z kim bawić :-) Nie mogę się doczekać kiedy moja Zuzia będzie biegała :-p

Asiowo łee to nie fajnie z tą pogodą, no ale dobrze, że dziadziuś podwiózł :laugh2: a córcia rozumie, że będzie miała rodzeństwo? ;-) pewnie się ucieszy z takiego małego dzidziusia :tak:

Wasze dzieciaczki miały lub mają ciemieniuche? Nie jestem pewna ale wydaje mi się, że Zuzi się robi :eek: I nie wiem czy już teraz ją zacząć wyczesywać? I robi jej się też coś takiego kolo brwi, to co z tym zrobić ?

Dziewczyny a macie może naszę-klasę ? :-p:-p bo chętnie bym Was pooglądała :tak::-)

Umi2- dobrze,ze sobie odpoczęłaś dzięki tej wizycie. Ja tez bym się chetnie wyrwała z domu- ale raczej nie powinnam-> może pozwole sobie na krótki spacer.

Czuje się nie za dobrze-ale w domu dostaje na głowę już. Mały wczoraj znów takie nerwowe ruchy miał. Za chwilę wybieramy się do fryzjera-to może wstąpie jednak do szpitala dziś. Naprawde niepokoi mnie jego aktywność,bo raczej powinien sie uspokajac przed porodem, a nie rodeo mi odstawiać. Sama juz nie wiem taki metlik mam. Niektórzy mówią,zebym nie panikowała,bo dopiero termin minął-ale np. ten z dwóch usg-to na 30 maja był.
Chciałabym przyśpieszyć poród- ale "masaż" mojego S nie działa, herbaty z liści malin nie zdobyłam, sprzatanie nie pomagha, innych sposobów za bardzo nie znam- może ten olej rycynowy-ale to nie na moje nerwy.

lenka87 Terminem z USG sie nie przejmuj jak byłam w ciazy to wg USG Kacperek był o tydzien mniejszy niz powinien z OM miałam termin na 17 kwietnia a z USG na 26 kwietnia i lekarz posiłkował sie tym terminem z USG. Po porodzie dopiero okazało sie ze ciaze przenosiłam nie o 10 a 19 dni... wiec wyszedł termin z OM którego lekarz nie brał pod uwage... Dlatego jezeli jestes po terminie zwiazanym z data OM to nie masz sie czego bac a do szpitala na kontrole wybierz sie bedziesz spokojniejsza:-) Mój mały tez był strasznie aktywny ale mnie to nie martwiło do teraz nie wiem czemu ten mój szkrab nie chcial wyjsc:-p
anetka551 Ciemieniucha to jest taka złuszczajaca sie skóra? Bo mój Kacper cos takiego mial koło brwi ale smarowałam mu to oliwka i teraz od jakichs 2 dni nie widac tego.

Asiowo - Z tym mieszkaniem w jednym pokoju rzeczywiście jest dobrze gdy są 2 dziewczynki. ja sama za siostrą dosyc długo dzieliłam jeden pokój.

umi - A jaka pogoda dziś u Ciebie? u mnie narazie w miarę ładnie

anetka - teraz nie możesz się doczekać tego chodzenia a potem bedziesz miała dosyć ciągłego biegania za dzieckiem :p
Co do naszej klasy to poszukaj mnie: Agnieszka Stępniak (Zieja)
Moja córcia też miała ciemieniuchę i dośc sporo na główce i po jednym zlikwidowaniu tego pojawiło się drugi raz ale mnie. Ja przed kapaniem smarowałam oliwką a potem wyczesywałam. Przygotuj się na to, że takie usuwanie ciemieniuchy może potrfac no i czasem wraca.

A My jestesmy po szczepieni. Dziś było tylko jedno ukłócie i córcia była bardzo dzielna, bo tylko przy wbijaniu igły trochę zapiszczała a takto zero płaczu. teraz za jakieś 7-10 dni może pojawić się gorączka ale zobaczymy, jak do tej pory nic jej po szczepieniach nie było. Nastepne w październiku.
Pozatym jest zdrowa jak rybka i waży 9 kg (w ubraniu). Może to nie jest dużo, ale doktórka powiedziała, że jest drobna ale biorąc pod uwage poprzednia wagę to dobrze przybiera.
Mierzona niestety nie był, bo pielęgniarka powiedziała, żebym sobie sama zmierzyła na tej wadze, ale córcia przecież sama jeszcze nie stoi i nie miałam jak.

Jesli chodzi o ciągły brak zębów to mamy poczekac jeszcze miesiąc i jak nadal nic nie będzie to dostaniemy skierowanie do stomatologa na prześwietlenie.

umi2 no właśnie mojej Zuzi łuszczy się skórka na głowie i koło brwi, więc może i ja spróbuję posmarować to oliwką :tak:

panistepelek może i tak, ale jak na razie nie mogę się tego doczekać ;-) gdyby chociaż już siedziała :-):-)
To widzę, że córcia dzielna :) Nas też niedługo czeka szczepienie, może i Zuzia tak dobrze je zniesie :p Trzymam kciuki za ząbki Klaudii :))

Pozwoliłam sobie kilka z Was zaprosić do znajomych na NK :tak: Aneta ze Trzcianki to ja :tak:;-)

anetka - fakt, jak dziecko samo już siedzi to staje się bardziej samodzielne, bo potrafi już sięgnąc leżąca blisko zabawke itp.
Co do szczepien, to moja Klaudia tylka na 1 bardzo płakała a wszystkie następne, były takie jak dziś.
Dziekuję za zaproszenie na Nk.

reklama
anetka551 Dzieki za zaproszenie. Spróbuj tej oliwki po dniu albo po 2 powinna sie zrobic taka jakby skorupka i jak dotkniesz palcem to powinna sie kruszyc przynajmniej tak u mnie było na sucho potarłam 2 razy i juz nie było tej skorupki i tak utrzymuje sie do teraz ale oliwka i tak smaruje
panistepelek u mnie jest ladnie ale wieje okropnie,ale podobno ma padac. Dzielna masz córeczke:-) eh oby te zabki wyszły.

A ja jak narazie zmykam na zakupy

Do góry