reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
dorom5 no herbatka pewnie trochę pomaga, oby Zuzia zaczęła ładnie jeść :-)
Przybiera sporo :-p Podobno nawet za dużo. A Alanek ile waży ? ;-)
Zuzia miesiąc kończy 4 czerwca ;-) dzisiaj mijają 4 tygodnie, a miesiąc dopiero 4-tego :-):-)

krystynka88 - Dziekuje Ci bardzo! :tak: Wstaw Nam kilka zdjec Twojego synka. :tak: To teraz bedziesz do Nas czesciej zagladac, super! :tak:

anetka551 - Napewno zacznie. Alanek to waży kilo wiecej niż Twoja Zuzia. :tak: Z tym ze gdy urodzil sie to mial 4kg. :tak: Mój Skarb. :tak:

dorom - Oby zawsze był taki grzeczny :) Chociaż myslę, że czasem każde Dziecko musi troche pamarudzić i porozrabiac więc napewno kiedyś przyjdzie pora i na Alanka :p

krystynka - Oj jak fajnie, że jesteś. Zastanawiałam się czy jeszcze kiedys do Nas zajrzysz. Napisz Nam cos więcej jak tam podoba Ci się byćie mamą.

anetka - Widzę, że szybko przybiera Ci na wadzę. Pamietam, że moja Klaudia kiedyś w miesiąc przybrała tylko 300g.

Dorom-zgadzam sie z Panistepelek....moj jak byl malutki byl bardzo grzeczny,wszyscy mi mowili ze "nie ma dziecka"jadl,spal,nie mial kolek,lezal sobie grzczniutko....niestety im byl starszy tym bardziej domagal sie zainteresowania,byl taki moment ze musial caly czas "miec kogos na oku"...:-)

Anetka-niemowlaczki powinny przybierac kilogram miesiecznie,ale z tym roznie bywa,jesli mala jest spokojna i pogodna to nie ma powodu do obaw....mozesz sprawdzac czy wszystko jest ok na siatkach centylowych.....

Krystynka-milo Cie "widziec":-)fajnie ze sie odezwalas....napisz jak sie Czarus sprawuje....

anetka551 to będziesz karmić i piersią i tym mlekiem modyfikowanym. ?
dorom5 moja mała na 2 dzień po porodzie przekręciła się na brzuszek , nie wiem jakim cudem , ale już jej przeszło i na razie trzyma główkę wysoko jak leży na brzuszku. :)Moja mała tez jak zaczęłam ją brać w pion to odbijała się od moich nóg.
krystynka88
no w końcu jesteś. ;* u nas dobrze, mała rośnie w oczach. :)
madzia90 fajnie , że tak o tym myślisz. :) oby wam szybko zrealizowały się te plany z dzidziusiem . ;*
mamaola to fajnie ze tak uważasz niektóre dziewczyny czują się obrażone kiedy mówi się że są dziećmi a mają po 20 lat.

Kolia zgadzam się z Tobą najważniejsze jest to żeby dziecko czuło, że jest potrzebne i kochane.
Matosia mnie też nie chodziło o skrajności moze xle ujęłam to co chciałam powiedzieć.Ja urodziłam dzidzię mająć 27 lat bo dpiero wtedy naprawdę poczułam, że jestem na to gotowa. I wcale nie czuję się stara i nie na czasie.Cieszę sie w pełni z tego, że jest moja kruszynka. Wcześniej mając 20,21 lat nawet nie myslałam o dziecku dlatego wydaje mi sie, że to wszystko zależy tylko od kobiety. Pozdrawiam.

kamusia185 na bóle kości raczej no spa nie pomoże,zreszta ja myslałam ze to szwy tak ciagna,ryczałam z bólu,a po zdjeciu okazało sie ze boli dalej i wtedy wyzła kosc ogonowa:/

dorom5 jem troche wiecej,musze sprawdzic co mi wolno,ale waga jestem załamana,stoi uparta w miejscu,po porodzie schudłam tylko 6 kg, w domu kolejne tyle....a teraz ciiisza;) i mój maluch tez strasznie silny jest,głowke potrafi utrzymac,odwrócic sie na bok...i tez jest baaardzo spokojny,w szpitalu pytali czy płakac umie..

Maagda_ jak tylko mogę to karmię piersią, ale czasami Zuzia się denerwuje, nie chce pić z piersi to wtedy muszę jej dać modyfikowane.
Położna mówiła, żeby tego mleczka AR dać jej tak z 30 ml przed karmieniem piersią to wtedy jej zagęści pokarm w brzuszku i będzie mniej ulewać. Jak na razie ulewa tak samo jak ulewała :-p mam nadzieję, że przestanie w końcu...

reklama
Do góry