reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

mamaola a ile elektryczny aventu by kosztowal? bo ja mam medeli ale reczny

ja mam medeli elektryczny i na szczesciekupilam taki a nie reczny bo sciaganie trwa krocej...tak to bym sie zajechala normalnie....

layla racja...alergia moze po jakims czasie dopiero wychodzic...zrezygnuj z soku jablkowego i zobacz czy bedzie duza roznica...teraz to na wieleee rzeczy dzieci maja alergie :eek:

reklama
dziewczyny,mój mały nie ma alergii skórnej,jedynie brzuszek go boli,ale po tych lekach jest zupełnie inaczej,lepiej,spi cała noc(chyba że mądra matka nakarmi a potem przebierze co skutkuje rozbudzeniem;) ) dziś spał pięknie,po 4 godziny nawet. a ja sobie pozwoliłam na plasterek sera żóltego,zobaczymy co będzie.
co do laktatora,mam reczną medele,super sprawa,owszem szybciej sciaga sie elektryczna(w szpitalu miałam na oddziale) ale boli...ja na najmniejszej sile ssania i wyłam.

znacie jakis sposob na zaparcia po ciąży:(

Layla próbuj, ale nie przesadzaj z nowościami żeby nie zaszkodzić maluchowi.

Co do laktatorów to ja miałam ręczny i super mi ściągał pokarm, w 10 min miałam 150ml w butli.

BlackWizard to tak jak ja,pare razy pociagne i juz można małego karmić, zreszta ciezko zabrac elektryczny na uczelnie,medela wydawała dzwiek jak parowóz

Witam.

layla - Ja też miałam taki ręczny ale kiepsko u mnie ściągał... chyba, że naprawdę miałam bardzo duzo mleka to jakos tam to szło.
Co do zaparć to może kup sobie czopki glocerynowe. Ponoc pomaga też jedzenie otrębów i piecie dużych ilości wody niegazowanej.

Blck - Dobrze, że po wizycie u lekarza nie jest gorzej :) Oby tak dalej.

Layla ja mam zaparcia , i mega ogromne hemoroidy, byłam u lekarza i powiedział że zero słodyczy, w Twoim przypadku to nie wiem co będzie bo Ty nie jesz słodyczy. ;)
Black ciesze się że wszystko jest ok. ;* a Ty jak się czujesz. ?
Asiowo co u Ciebie. ? kiedy wizyta. ? :)

A właśnie czy któraś z was była u lekarza z hemoroidami jeżeli tak napiszcie co tam wam robili bo ja sie boje pojsc. :zawstydzona/y: ;P

Ostatnia edycja:
reklama
witam z rana:-)

mamaola- no właśnie mały za cholerę nie chce piersi:-( Mama mówi,że trudno widocznie tak ma być ,że już go wykarmiłam.... Ale ja mam cholerne wyrzuty sumienia... Zresztą pewnie nie które z Was też t miały:-( No,pomęczę się jeszcze, zobaczymy. Może się uda:tak:

Magdaa- No właśnie hemoroidy po ciąży i w trakcie ciąży są strazne. Ja troszkę miałam,ale jakoś już przeszły... Lepiej iść wcześniej, bo potem to ponoć masakra... Dokładnie niewiem jakie badania się robi,ale moim zdaniem powinnaś iść... Potem jeszcze będą Ci musieli jakąś operację robić czy coś....

Layla-mi kazał lekarz jeść duzo błonnika, chelbki razwoe, ogolnie zero bialego pieczywa. Piłam dużo soku śliwkowego. A;le Ty jak karmisz to nie wiem czy możesz. Na pewno troszkę nie zaszkodzi....Fakt, słodyczy tez nie mogłam jeść. Piłam herbatę czerwoną. Tez pomaga. Najlepiej jakbyś się zapytała lekarza:tak:

Black- To dobrze,że jest ok:tak: Jak tam Julka ,płacze przy ząbeczkach?

Do góry