reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

matosia ja chyba mam teraz słabszy pokarm,jadłam mniej produktów mlecznych i chyba to był bład,mały mniej spi,wiecej je,a problemy z brzuszkiem chyba jednak były po soku jabłkowym!

KingaMZ niech pisze;) w końcu kazdy ma prawo ćwiczyć wyobraźnie;) a ja chetnie sobie humor poprawię;p

reklama
kinga popieram w 100% :)
layla powiem ci ze ja mialam duzo do czynienia z pania ktora jest specjalistka od laktacji i na 110% moge ci powiedziec ze twoj maluszek ma problemy z powodu nabialu, albo produktow ktore nabial w sobie maja (nawte zwykle herbatniki, a nawet chleb!) ja na poczatku bylam na bezmlecznej i jakos da sie z tym zyc. a co do slabszego pokarmu to powiem ci ze czegos takiego jak slabszy pokarm nie ma :) jezeli go masz duzo to dziecko powinno sie najadac :) a to wybudzanie sie to kwestia raczej przytulenia i poczucia zapachu mamy :) trzymaj sie cieplo bo wiem ze z takim maluchem to troszke ciezko jest

suzyq18 wiesz powiem ci ze ciezko jest zrobic dziecko przez przypadek, a tymbardziej przez sen :) byc moze o tym jeszcze nie wiesz ale spiac nie da rady 'zrobic dziecka' a jakbys spala i ktos przez przypadek wszedlby ci do pokoju to moja droga napewno bys sie obudziala jesli ktos by ci 'dziecko robil'

Ostatnia edycja:
matosia myslisz ze to nabiał?bo w szpitalu jadłam i małemu nic nie było...po powrocie do domu po 2 tygodniach sie zaczeło...

Layla-mi tez sie wydaje ze to nabial...niestety....i poradzilabym Ci abys pila duuzo wody a napoje typu soki odstawila....ale musisz wlasnie obserwowac siebie i malca bo ty najlepiej wiesz co jesz w jakich ilosciach i co moze synkowi szkodzic.....kazde dziecko jest inne i jednemu szkodzi to innemu tamto....ach a apropo jedzenia w szpitalu mi tez po porodzie serwowali zupe mleczna a jednak po powrocie do domu Mlody stwierdzil ze nabial mu nie smakuje.:-D

SuzyQ-pogratulowac tylko...zdecyduj sie czy dzieci masz szescioro czy troje bo to roznica:szok:12 lat i pierwsze dziecko:szok:a gdzie ty rodzicow wtedy mialas....????bajki jakies wypisujesz????a jesli to prawda to sory za mocne słowa ale wedlug mnie to patologia normalnie:szok:

Black-co u Ciebie???pisz tu kochana szybciutko jak sie czujesz i jak po wizycie u gina....nocy przez Ciebie nie przespie...:-(

Witam:-)

mamaola- właśnie, mały nie chce pić... denerwuje się... masakra.... Nie wiem czemu. Karmię niby ,ale on chyba bardzioej najada się butelką i po prostu nie chce jeść cyca:-( niewiem... Nawet jak laktatorem ściągam to nic nie leci. Chyba ,że ręcznie wtedy leci.... Mam herbatkę, ona pomaga? W sumie jej nie piłam, bo dla mnie jest nie smaczna,ale chyba zacznę:-(

Layla- na zmniejszenie laktacji jest szałwia;-) sama ją uwielbiam :tak: Ale teraz nie piję;-) tak jak piszę matosia nie ma słabego pokarmu... Może mały źle ssie czy coś....

matosia- nmi mówił lekarz,że jeść trzeba wszystko tylko ograniczać nie które produkty...Właśnie nabiał,ale nie powinno się rezygnować z niego zupełnie. Ja musiałam na jakiś czas, mały miał podejrzenie nie tolerancji laktozy, bądz białka mleka krowiegio. Oddałam kupkę Ludwika do badania i wyszło ok.... Jak ma się podejrzenie że coś konkretnego szkodzi powinno się badania zrobić. Tak mi się wydaje. Sama wiem ,że ta dieta była okropna!!! Ja się czułam fatalnie ,nic nie mogłam jeść... Indyka gotowanego przełknąć nie mogłam... tragedia:dry: Ale masz rację,że nie ma czegoś takiego jak słaby pokarm, jak on jest to wszystko jest ok:tak:

matosia - A co chciałbyś najbardziej studiować?
Ja po ślubie jestem już prawie 1,5 roku ale pamietam ten stres.

SuzyQ - Wiem, że to róznie bywa w zyciu ale Twoja hiostoria jest bardzo zaskakująca. Troche nie rozumie jak ktoś Ci mógł zrobić dziecko gdy Ty spałaś... Musisz mieć bardzo twardy sen. Pozatym 6 dzieci w tym wieku? Chyba, że się pomysliłaś i w końcu masz 3.

Pola-mi ta herbatka pomagala...tylko sprawdz ile mozna jej wypic w ciagu dnia bo nie pamietam dokladnie a chyba jakies ograniczenia sa...(albo i nie:eek:)a jaki masz laktator??ja na poczatku jak sciagalam takim zwyklym z apteki najtanszym(za jakies 30 zl) to tylko kropelki lecialy....a jak zmienilam na lepszy (AVENT)to tak sie przyssal do cycka i sikalo jak z fontanny...i pociagnelam jeszcze trzy miesiace tak sciagajac.....A Ludwiś pewnie zasmakowal w butli bo to lepiej leci mleczko i o...

Ostatnia edycja:
reklama
layla wiesz uczulenie wychodzi po3 dniach na skorze u dziecka, byc moze jest uczulony na bialko mleka krowiego, a ono jest praktycznie we wszystkim

pola997 wiesz ja tam tez chcialm jesc wszystko ale malej to bialko mleka krowiego wychodzilo i nic praktycznie nie jadlam co bylo z tym zwiazane :) ale po niecalych trzech miesiacach jej przeszlo widocznie wyrosla z tej alergii :)

panistepelek wiesz mialam kilka planow ale tak naprawde nie wszystko moge, chcialam medycyne ale o tym powinnam pomyslec wczesniej, a teraz zostala ta ekonometria lubie matme wiec niech juz tak bedzie :)

mamaola a ile elektryczny aventu by kosztowal? bo ja mam medeli ale reczny

Do góry