reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Magda ja nie byłam u lekarza, ale kupiłam maść o nazwie Avenoc. Generalnie nie wiele pomogło. Z czasem ból sam mi przeszedł.

Pola Julka nie płacze, ale mam masakre z jedzeniem. Z łyżeczki je chętnie i wręcz się na nią rzuca, bo jest przegłodzona, a z butli nie może pić. Nawet mleko daje jej łyżeczką do picia, tylko w nocy pije z butli, bo jest chyba na tyle zaspana, że nie pamięta o bólu dziąseł. Szkoda mi jej strasznie. W dzień staram się 1-2 posiłki nafaszerować ją kaszką ryżową, bo też jest na mleku modyfikowanym, ale ona nie bardzo chce ją jeść, a żele na dziąsła nie wiele pomagają. Za to dziś w nocy obudziła mi się na jedzenie 3 razy. Chodzę przez to niewyspana, ale przynajmniej wiem, że nadrabia w nocy dzienne jedzenie i nie spadnie mi z wagi mocno.

reklama
witam mamusie w sobotni dzien!
jak was tak czytam to już wam tak zazdroszcze! mi jeszcze troszkę zostalo, już nie mogę sie doczekac,
dzis wkoncu od dłuzszego czasu przespalam prawie calą noc.
poza tym to troszke smutno , bo moj M w pracy a jak przychodzi to jest tak zmeczony ze caly czas spi, a ja za bardzo nie mogę nic robic bo mam skurcze i skrocona szyjke wiec strasznie mi się nudzi, mam nadzieje ze to sie zmieni, jak maluszek bedzie z nami. Nic trzeba byc dobrej mysli.

Maagda_ aa te hemoroidy to kazdej kobiecie w ciazy czy po porodzie się robią ?
w ogole czym to się objawia. ??

Ada objawiają się bólem w okolicy odbytu, są to żylaki odbytu. Przeważnie pojawiają się przy porodzie, wyskakują przy parciu, ze względu na bardzo duży nacisk i ciśnienie krwi wtedy.

ja chyba nie mam hemoroidów,raczej na pewno,na azie,ale jak tak dalej pojdzie to kto wie:/

Maagda sama nie byłam,ale badania jest wiadomo,per rectum,jesli pojdziesz wczesniej moze wystarcza srodki farmakologiczne,a zwlekajac zostanie tylko inwazyjna metoda...

Black ja rodziłam przez CC wiec wysiłku nie miałam. Więc nie wiem czemu to mam. Może jak dziecko uciska na coś .. nie wiem sama.
ada najczęstszym objawem jest krew kiedy robisz kupkę , ból , swędzenie , pieczenie itp.

boje się iść , bo podobno wsadzają sondę do odbytu. :szok:

dzieki dziewczyny za odpowiedz, jak narazie nic takie nie stwierdzam mimo ze mam zaparcia, i mam nadzieje ze nie bede tego miala,
Maagda_ ile osob pewnie mialo taka przypadlosc jak Ty nie przejmuj się to pewnie jak wizyta u ginekologa, dasz rade:tak:

wszystkim zycze milego dnia :-):-):-)

reklama
Ada jeśli możesz to nie pisz posta pod postem, tylko edytuj :tak:
Magda mi mama mówiła, że jak w ciąży się na zaparcia to też mogą się pojawić. Mi dopiero po porodzie się zrobiły, krwawień nie miałam, ale bolało jak cholera. nawet nie wiedziałam, że miałaś CC. Jak rana się goi? Da się z tym żyć?

Do góry