reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

magdaa_ do zwyklego liceum
mamaola, Umi bo tak chyba prawie zawsze jest jak sie chodzi to sie nie chce a pozniej to jednak troche brakuje.
Adddaaa ja przytylam w ciazy 17 kilo i to ogilnie w ostatnim trymestrze bo tak do 6 7 miesaca bylo to jakies 7 kilo pozniej sie posypalo ale po porodzie zeszlo 10 odrazu. No niestety 7 mi zostalo i brak mi samo zaparcia zeby zrzucic szczegolnie jak sie jest z facetem maniakiem kebabow:-p
BlackWizard i jak po wizycie?

ja ogolnie zostawilam malego w lozeczku o naglepatrze a on na boczku spi ale najbardziej rozbraja mmnie to ze nei wiem jakim sopoboem smoczek znalaz sie w jego buzce:-):confused2::sorry:

reklama
Witam. U mnie też kolejny dzień z deszczem.
Odwiedziłam dziś pewien ciucholand i kupiałam kilka fajnych rzeczy: dżinsową kurteczkę i bluzeczkę dla córci, dla siebie bluzke i dla męża krótkie spodenki Pumy i wszystko po 2 zł. Sobie kupiałm jeszcze jedną bluzkę za 12 zł, tylko mam troszkę za mały biust do niej i muszę jakoś ją przerobić.

mamaola - Wczoraj jak ja siedziałam wieczorem przy komputerze to mąz grał sobie na drugim. :p
Pochwal się nową fryzurką :p

KingaMZ - Aby pobrać mocz takim małym dzieciom kupuje się w patece takie specjalne woreczki, ale z tym też trzeba się pomęczyć. Raz np. dopiero za 3 razem udało mi się pobrać.
A zdjęcia bardzo ładne. I widzę, że Łucja tez lubi "na taras wychodzić".

Maagda - Córcia śliczna. Małe Dzieci leżące na brzuszku wyglądają uroczo.

umi - Głupota i to wielka z tym moczem. Gdyby było dziecko starsze to co innego ale u takiego malucha.

adaaa - Ja w czasie ciąży przytyłam 15 kg i bardzo szybko je zgubiłam więc nie martw się tak.

matosia - Witaj w naszym gronie. Nie znam Cie z innych wątków, więc może napisz coś więcej o sobie.

Ostatnia edycja:
ada najwiecej i najszybciej tyje sie pod koniec bo wtedy dziecko najwiecej przybiera (nie ty-wiec az tyle do zrzucenia nie bedzie)...i tak np jak bylam na usg w 8 miesiacu syn wazyl 2500 a miesiac pozniej jak go urodzilam 4500, wiec musialo mi przybyc to przez miesiac...nie stresuj sie wazniejsze jest malenstwo zeby bylo zdrowe a nie czy bedziesz miala jeden czy dwa kilo wiecej do zrzucenia....

matosia witaj i tu :D

Black a no wlasnie, z obiektywami to tak jak ze wszystkim...chcesz miec dobre to musisz zaplacic...nie ma rzeczy naprawde dobrych i tanich.

panistepelek jestem z gdyni od pazdziernika zaczynam studia na uniwersytecie gdanskim keirunek informatyka i ekonometria, coz moze niejest to moje marzenia ,ale cos studiowac trzeba hehe. w sierpniu slub biore z moim mezulkiem ale tym razem koscielny no i z tego powodu mam same stresy na glowie teraz :) no ale coz zrobic taki juz los 'panny mlodej' :D

matosia a co toz a herbatka bocianek?ja szukam czegos do picia co nie wzbudzi laktacji bo mam duzo pokarmu...

coś sie mojemu maluchowi poprzestawiało,jadł wczesniej co 3 godziny czasem 4 a teraz co 2 i to jak smok je normalnie,rzuca sie,szybko usypia,meczy sie bardzo i za chwile znów głodny

layla ta herbatke ciezko jest dostac w aptekach raczej jej nie znaja ale w necie mozna znalezc albo w jakiej poradni laktacyjnej czy gdzies...
no a na zmniejeszenie ilosci pokarmu to szalwia jest dobra,
a twoj maly poprostu bliskosci potrzebuje przeciez to jescze kruszynka jest :)

Ostatnia edycja:
Hejka!
Ja teraz obevnie mam 18 lat i jestem już mamusią 6 dzieci i aktualnie jestem już w po raz kolejny w ciąży. W moją pierwszą ciąże zaszłam w wieku 12 lat z przypadku, bo nocowałąm u koleżanki po imprezie i jej brat po ciemku pomylił się jej brat i przez sen zrobił mi dziecko. Po tym jak spóźniał mi się okres i dowiedziałam się że jestem w ciąży przeżyłam szok. I urodziłam przepiękną córeczkę, co prawda to dziecko poczełam bez wiednie ale bardzo je pokochałam.
Bardzo się bałam reakcji otoczenia na moją ciąże ale na szczęście miałam zajefajną siostrę która wraz z moimi rodzicami mi pomagałą. W kolejną ciąże zaszłam w drugą już ciąże w wieku 13 lat bo wpadłąm z moim uwczesnym chłopakiem. A teraz czekam na kolejne rozwiązaniie seirpniu. które będzie już w sierpniu . Mój narzeczony już nie miże się doczekać na kolnedziecko, bo jego rodzice zostają ponownie dziadkami już 3 raz. Zapraszam do pogadania przez gg. mój numer 5795271.

SuzyQ18 witaj . ;] dla mnie to nie pojęte co piszesz, ale ok masz w końcu 3 dzieci czy 6.. ? wstaw fotki dzieciaczków. :) a i jeszcze dziwie się że Ci chłopa nie zamknęli, bo jeżeli dziewczyna ma niżej niż 15 lat to dla chłopaka seks z nią jest karalny. :)

Ostatnia edycja:
SuzyQ18 Witam;-) 6 to starsznie duzo powiedz jakie utzrymujesz bo to musi byc kosmiczny wydatek w ogole twoja sytuacja jest kosmiczna;-)

reklama
Suzy wlasnie wstaw zdjecia he he he wiekszej bzdury nie slyszalam...12 lat w ciazy..pozniej 13 i w ciazy...i teraz... jak ci sie nudzi to naprawde zacznij opowiesci since fiction pisac bo widze ze dobra w tym jestes...to nie jest miejsce na zartowanie sobie!

Do góry