reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

kolia ojej . ;) wyobrażałam sobie Ciebie całkiem inaczej. ;) wyglądasz strasznie młodo. Ładna blondyneczka z Ciebie. :) Ty masz 17 czy 18 lat. ?
Black nawet nie wiedziałam ze Ty masz nk. :) o ile dobrze pamiętam jutro wizyta. Na pewno będzie dobrze . :);*

u nas burza zaraz bd .. takie chmury i wiatr.. :szok: Oj jutro wolne od szkoły.. :-) Łucja była dziś na szczepionce . A właśnie , szczepiła któraś z was swoja pociechę na rotawirusa. ?

reklama
Witam-:-)

domickw- Wszystkiego najlepszego!!!:tak: Spóźnione,ale szczere:tak::-p ja biorę ślub 13 czerwca:szok: Już nie długo..... Zaczynam się denerwować...;-)

natalka90
- tak jak piszę anetka po cc ból straszny:baffled: Ja czułam się tragicznie... Sama operacja normalnie rewelacja,ale potem....

anetka- mój na pczatku też dużo przybierał na wadze,ale chyba to normalne i prawidowe ,że dzieci w pierwszym miesiącu dużo przybierają... Ponoć dziecko powinno do 6 miesiąca podwoić swoją wagę urodzeniową:tak: tak mi lekarz mówił..;-)

Black- no Twoje hobby drogie:-p.... Brat mojego Grześka robi zdjęcia też jego pasja....;-):-)

magda- ja szczepiłam na rota. Każdy lekarz mi radził żeby szczepić. Ja uważam ,że się powinno...Najlepiej jak zapytasz sowjego pediatrę :)

jejku tyle napisałyście ,że się pogubiłam:sorry::zawstydzona/y::-p

Ostatnia edycja:
Ale wy duzo piszecie!!!!!! Nie no wymiekam. Eh jak zwykle brak czasu, lata co dziennie do szpitala to z moczem małego to po wyniki badan to na konsultacje dzis np łapałam siku do pojemniczka bo musiał to bycmocz srodkowy wiec nie mogłam go zlapac do woreczka bo godziie była cała mokra a w kubeczku ie miałam awet kropelki ale sie wkocu udało. jutro zowu lece a kosultacje wyków a w sobote ide a slub tak wiec zamierzam sie wybawic za wszystkie czasy:-)
pola997 nie tylko ty sie pogubiłas:-p
Black Jak sie czujecie?

anetka551 - A pomaga Ci cos ta kawka i te herbatki? :sorry: Ja rodziłam naturalnie, w smie 6 godzin. :tak: Jakbym mogla to chcialabym cofnac czas na moment zeby poczuc jeszcze raz jak mi polozyli Alanka po porodzie :tak: A dlaczego przez CC?
A co to za granulki? :sorry: Moze i mi sie przydadza ;-) A Zuzka jest sliczna! :-)

Layla - Chlebek oczywiscie smarowany tylko masełkiem, z białym serkiem, zółtym lub szyneczka. :tak: Jem równiez kaszki. :tak: Zupki na obiady, np. pomidoroweczka, krupniczek. Ziemniaczki, i tylko gotowane miesko. Do tego brokuły, buraczki. :tak: Tak po troszku wprowadzam cos nowego, ale bardzo malytko bo sie boje szczerze mowiac. Jem tez czesto serniczek lub ciasto drozdzowe. To tak na podwieczorek. :tak: A wlasnie ost. wprowadzilam do swojej diety slodka kapuste - i Alusiowi nic nie bylo. :tak: A Twoje dania jak wygladaja?
Mój Alus to 3700g. wazył przy wypisie ze szpitala. :-p

Mamaola - Mi Alanek po marchewce płakał. :-(

Black - Kalafiora chyba nie mozna. :-pTylko brokuły. I gratulje ząbków! :-)

domikcw, Maadna_ - Dziekuje. :tak:

Córcia już spi (wyjątkowo wcześnie) mąz "pozwolił" mi trochę posiedzieć więc jestem.

Black - Wiem, że moje zdjęcia nie są jakies super dobre jakościowo ale to nie jest przeszkodą bym robiłą to co lubię. A mój aparat to zwykła cyfrówka Olympusa.

madzia90 - Zastanawiałam sie która z Was to Magda Haase ale już wiem, że to Ty, bo poznałam po zdjęciu :p

natalka - Moja córcia też ma na imię Klaudia :D

kolia - Coś z ta pogoda i spaniem rzeczywiście jest bo i ja senne i moja Klaudia zresztą też w dzień spała 2 godziny.'

adddaaa - Witam nowa mamusię. Mam nadzieję, że regulamin przeczytałaś i będziesz często tu zaglądać.

domickw - Cięzko mi powiedzieć czy córcia zadowolona bo jeszcze tak nie rozumie ale zabawki spodobał Jej się.
Ciasta wyglądają bardzo apetycznie (zwłaszcza sernik). To teraz jak już umiesz wstawic zdjęcie to pokaż pierścionek :p

umi - Pamietam jak ja musiałam kilka razy pobrać córci mocz w te woreczki... koszmar...

dorom - Miło Cię widzieć. Co u Ciebie? Jak synek?

Ostatnia edycja:
przeczytałam Wasze rady,dziekuje!mały na lekach spokojniejszy,napady sie zdarzaja ale mniej,troszke nam ulzyło ze sie maluchnie meczy

dorom5 no to ja mam "biedniejsza " diete. szyneczka, parówki(teraz zaczełam jesc) ziemniaki gotowana piers z kurczaka, dzis kopytka ale bez sosu,z wywarem z piersi w sosie własnym, krupnik pomidorowa, odstawiłam nabiał zey zobaczyc co z małym,zero słodyczy,tylko herbatniki, pije herbate mineralna,nic poza tym...

domikcw taki serniczek to bym sobie zjadla:-)
Maagda_ jeszcze pare ostatnich dni 17, a zdjecia moje to z jakies rok temu byly robione a teraz to bardziej ruda jestemniz blond:-p
pola997 no to wlasciwie zostala ci odliczanie ostatnich dni:-)

czesc z rana....

ale pogoda do d.py...pada caly czas,na dworek z mlodym nie pojde i bedziemy sie kisic caly dzien w domu....no ja dzis do fryzjera lece......na bostwo sie zrobic.....a po dentyscie ok powiedzial ze mam piekne zabki tylko dwa do leczenia.....:-)

Pola-jak tam po wyprawie z Ludwiczkiem do miasta???grzeczny był????

Umi-pisz koniecznie jak sie czuje Kacperek no i jak z nereczka...mam nadzieje ze wszystko ok....trzymam kciuki.....

Dorom-widzisz roznie to z tymi dietami jest,kazda mamusia musi sie przystosowac do dziecka indywidualnie bo jedna to jje inna nie....

Domikcw-jeju ale pysznie wygladaja te ciacha....masz dziewczyno talent.....:-)

Maagda-ja nie szczepilam przeciw rota....a ja Łucja sie chowa???co u Was slychac..??

Panistepelek-ah dobry ten Twoj mężuś:-Ddobrze ze u nas kazdy ma swojego kompa bo inaczej to wojna na noze by byla:-D

Layla-super ze synkowi juz sie poprawia...jeszcze troszke i sie tak zgracie ze w mig wyczujesz o co chodzi....

Kolia-ja tez jakos inaczej sobie Ciebie wyobrazalam...patrze a tu taka śliczna i mloda dziewczyna:-)ja to chyba najstarsza z was tu jestem:baffled:

Black-daj znac jak po wizycie u gina...trzymam kciuki zeby wszystko byla jak najlepiej...

Anetka-nie wiem czy juz pisalam ale Twoja Zuzia jest przesliczna.....slodziak taki....

Ostatnia edycja:
natalka90 jak cesarke to współczuję, chociaż w sumie nie wiem jaki ból jest przy naturalnym, pewnie też ogromny...

pola997 nie wiem, może i to dobrze, ale położna powiedziała, że troszke za dużo :-p

dorom5 kawka raczej nie pomaga, herbatka z Herbapolu raczej też nie, może troche pomaga herbatka granulowana z HiPPa. Granulki to Ricinus Communis 5CH, 2 razy dziennie bierze się po 5 granulek pod język, niby pomaga, ale zobaczymy :-p CC dlatego, że Zuzia była ułożona miednicowo, leniuszkowi nie chciało się odwrócić ;-)
Alanek też jest śliczny :-)

reklama
Witam:-) ahh juz prawie weekend jeszcze tylko kilka godzin im blizej wakacji tym bardziej mi sie nie chce, juz tylko dni odliczam:-)
Maagda_ i mamaola to chyba dobrze ze mloda zestarzec sie jeszcze zdaze:laugh2::szok:

Do góry