witajce:-)
nareszcie mam troche czasu, aby opublikować ten przepis dla Was, ale najpierw...
Lena no witam Cię serdecznie i gratuluje synusia (sami chłopcy teraz się tu rodzić będą...jak Wy to zrobiłyście
) macie już wybrane imię dla Kruszynki??
Maagda Łucja baaardzo ładna! piękne ma oczka. po Tobie??:-)
kolia ale ten Twój Miki fajny jest
fajnie sobie piszczy. Niech rośnie zdrowy
EWI44 oj to uważaj teraz na siebie....napewno musi bardzo boleć....biedactwo:-( a dzieciaczki masz śliczne i takie już duże:-)
Layla yhy....o skoro masz chęć to pewnie już niedługo bedziecie szaleć z mężusiem
nie uważam, żeby waga Igorka była mała. taka w sam raz. w porównani ze mną jak się urodziłam(2440
) to z niego spory chłop był
lenka87 babcie to zawsze muszą swoje zdanie wtrącić
napewno brzusiu Ci pasuje
panistepelek prezęty śliczne Klaudia otrzymała
pola997 miłej zabawy życzę. małęmu napewno bedzie dobrze z Twoim Grzesiem;-)
a oto przepis na
CIASTO Z OWOCAMI I BISZKOPTAMI
BISZKOPT:
6 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki kakao. na wierzch pójdą biszkopty z marmuladą(dżemem)
PRZYGOTOWANIE: jajka w całości ubijać i po powstaniu takiej piany dodać cukier, dalej ubijać, aż do dokładnego zmieszania. Mąke, proszek do pieczenia i kakao zmieszać i przesypywać przez sitko do jajek z cukrem. dokłądnie wymieszać i wylać na blachę. na tak gotowe ciasto układamy okrągłe biszkopty posmarowane marmoladą i sklejone razem. pieczemy biszkopt ok 20, 25 min
po upieczeniu jeśli chcecie mieć wyraźniejszy smak ciasta to można rozpuścić troche wódki i skropić ciasto a równie dobrze można dodać troche alkoholu do masy.
po ostygnięciu wyjmujemy ciasto, forme wykładamy folią i kładziemy spowrotem ciasto. na to idzie masa budyniowa(ja gotuje budyń waniliowy lub śmietankowy i po ostygnięciu ucieram kostę margaryny dodając po trochę zimnego budyniu i trochę cukru pudru do smaku) to ucieramy na puszystą masę i wykładamy na ciasto. kroimy np. brzoskwinie(lub inne owoce) i układamy na wierzchu masy. następnie już przestudzoną galartetkę wlewamy na ciasto i chłodzimy.
gotowe i życzę smacznego. naprawde to proste jest:-) WSTAWIŁABYM WAM ZDJĘCIE ALE SZCZERZE TO NIE WIEM JAK