reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam.
Wygląda na to,że po wczorajszym wypadku wszystko w porządku. Nic mnie później nie bolało, a mały ruszał się jak zwykle, dziś też wszystko normalnie. Dziękuje za wsparcie i dobrą radę. Strasznie się wystraszyłam. Teraz naprawdę uważam na brzuch. Ale to nie takie proste. Dziś nawet babcia w sklepie gratulowała mi bliźniaków...heh...Rzeczywiście strasznie wysunięty mam brzuch do przodu, aż jakoś nie pasuje do mnie.
Jutro odjeżdża moja mama- i znów zacznę niespokojnie sypiać,bo w nocy jestem sama:(

to moje piciechy

Załączniki

• masły.jpg
    masły.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 36
  • P1140078.jpg
    P1140078.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 39
A więc coś więcej o mnie;-)
Obecnie mieszkam w Norwegii, mój chłopak jest łotyszem i dzidzuś był planowany. Bardzo cieszyliśmy się gdy zaszłam w ciąże i bardzo nie możemy doczekac się aż synek się urodzi. Póki co wszystko z moją ciąża i synkiem przebiega normalnie i mam nadzieję, że tak będzie do końca.

lenka87 a wiesz ile Twój maluch waży? kurcze jak ja mówie ze Igor sie urodził 3140 to słysze-taki mały? nosz kurcze,jaki on mały...

EWI44 fajowe maluchy:)

Lena_no o Ty tez synka masz:) same chłopaki,no mówie Wam;)

STEPELEK Fajne prezenty Klaudia dostała.
LENKA Super że dobrze się czujesz. I że wszystko w porządku.
LENA NO Fajnie że dzidzia planowana i że oboje się cieszycie z tego malenstwa. Życzę powodzenia żeby tak było dalej. :-)
a Justynce jakoś rączka spuchla. Nie wiem czy to komar ja ugryzl czy coś innego ale trochę się drapala w te miejsce. Najgorzej że sobota jest bo normalnie nie można się dostać do lekarza.

Witam:-)

Black- to się cieszę,że wszytko ok, ale tak czułam:* Tylko Ty tam uważaj na siebie...

panistepelek- Wszystkiego najlepszego dla Twojej córci. Niech zdrowo rośnie!!! Buziaki dla Was:tak:

Layla- Mój urodził się 3050 , dla mnie był wielkoludem:-p Learze mi mówili, że do 3 kg nie dobije, tak z 2,5 kg będzie. A tu proszę:tak:;-) Czemu Mały , tylko drobniutki ;-) pokarm ściągaj. Nie dużo,ale dopóki poczujesz ulgę. Mi to pomagało.I to bardzo

kolia-
Ale ten Twój Syn jest słodki:tak: Kiedy mój tak będzie siedział ładnie:confused: ;-)

Magda- no,no Łucja to kandydatka na pierwszą dziewczynę dla mojego Ludwika, taka ładna. Natychmiast by się zakochał:-p hehe:-p:-) Ładna:tak:

Ewi- Witaj po nieobecności :tak: Dzieciaki Kochane, zresztą jak wszystkie małe dzieci. Jejku ja chcę kolejnego maluszka:szok:

Lena- Witam cię i ja:-)

Kurcze dziś wieczór panieński. Gdymysmy mieszkały gdzieś w mairę blisko, to Wszystkie Was bym zaprosiła. ;-):tak: I byśmy troszkę się odstresowały. hehe:-p Grzesiek zabiera młodego do siebie. Nie wiem jak wytrzymam bez niego. Odkąd się urodził nie spał beze mnie:-( Mój Kochany synek, będzie tęsknił za mamusią:-(

witajce:-)
nareszcie mam troche czasu, aby opublikować ten przepis dla Was, ale najpierw...
Lena no witam Cię serdecznie i gratuluje synusia (sami chłopcy teraz się tu rodzić będą...jak Wy to zrobiłyście:confused::-p) macie już wybrane imię dla Kruszynki??
Maagda Łucja baaardzo ładna! piękne ma oczka. po Tobie??:-)
kolia ale ten Twój Miki fajny jest:tak: fajnie sobie piszczy. Niech rośnie zdrowy
EWI44 oj to uważaj teraz na siebie....napewno musi bardzo boleć....biedactwo:-( a dzieciaczki masz śliczne i takie już duże:-)
Layla yhy....o skoro masz chęć to pewnie już niedługo bedziecie szaleć z mężusiem:-p nie uważam, żeby waga Igorka była mała. taka w sam raz. w porównani ze mną jak się urodziłam(2440:szok:) to z niego spory chłop był:tak:
lenka87 babcie to zawsze muszą swoje zdanie wtrącić:-p napewno brzusiu Ci pasuje:)
panistepelek prezęty śliczne Klaudia otrzymała:tak:
pola997 miłej zabawy życzę. małęmu napewno bedzie dobrze z Twoim Grzesiem;-)
a oto przepis na CIASTO Z OWOCAMI I BISZKOPTAMI
BISZKOPT:
6 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki kakao. na wierzch pójdą biszkopty z marmuladą(dżemem)
PRZYGOTOWANIE: jajka w całości ubijać i po powstaniu takiej piany dodać cukier, dalej ubijać, aż do dokładnego zmieszania. Mąke, proszek do pieczenia i kakao zmieszać i przesypywać przez sitko do jajek z cukrem. dokłądnie wymieszać i wylać na blachę. na tak gotowe ciasto układamy okrągłe biszkopty posmarowane marmoladą i sklejone razem. pieczemy biszkopt ok 20, 25 min
po upieczeniu jeśli chcecie mieć wyraźniejszy smak ciasta to można rozpuścić troche wódki i skropić ciasto a równie dobrze można dodać troche alkoholu do masy.
po ostygnięciu wyjmujemy ciasto, forme wykładamy folią i kładziemy spowrotem ciasto. na to idzie masa budyniowa(ja gotuje budyń waniliowy lub śmietankowy i po ostygnięciu ucieram kostę margaryny dodając po trochę zimnego budyniu i trochę cukru pudru do smaku) to ucieramy na puszystą masę i wykładamy na ciasto. kroimy np. brzoskwinie(lub inne owoce) i układamy na wierzchu masy. następnie już przestudzoną galartetkę wlewamy na ciasto i chłodzimy.
gotowe i życzę smacznego. naprawde to proste jest:-) WSTAWIŁABYM WAM ZDJĘCIE ALE SZCZERZE TO NIE WIEM JAK:(:(:(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry