reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

czesc

ja dzis czsu na nic nie mialam...maraton po sklepach zeby jakis pozadny telewizor wybrac no i udalo sie mamy w koncu super tv....

Ewi-sliczne sa Twoje pociechy i cora jaka juz duza dziewczynka a synio ma piekny usmieszek,BUZIAKI DLA DZIECIACZKOW....jeju no i uwazaj na siebie kobieto;-)

Blakc-dasz rade;-) ja wytrzymalam bez sexiku 4 miesiace.... Darek tez dawal rade i nie bylo tak strasznie....

Maagda-jeju jaka slodka jest Łucja mi sie wydaje ze podobna bardziej do taty ale ze zdjec ciezko cos wywnioskowac....poza tym dzieci sie zmieniaja,Darus bardzo sie zmienil od porodu....hmmm cos czuje ze o Twoja corcie to chłopcy beda ostro walczyc...ach i chyba pytalas o imiona moich facetow,i maz i synek maja te same imiona czyli oba Darki;-)

Pola-kurcze szkoda ze tak daleko mieszkasz bo chetnie bym przyjela takie zaproszenie;-)ZYCZE UDANEJ IMPRESSSKI!!!!!ach i nie przejmoj sie swoimi chlopakami dadza sobie rade napweno....

Umi-mam nadzieje ze okaze sie ze wszystko z nereczka jest ok...bardzo mocna trzymam za was kciuki...

KiniaArus-witam sredecznie...zapoznaj sie z regulaminem i pisz czesto

Domikcw-mniam to ciasto....po opisie to pysznosci chyba....

Lena-witaj....

Layla-iiii tam maly...normalny ze tak brzydko napisze....najwazniejsze ze zdrowy dzieci nie powinno sie porownywac bo kazde jest inne....moj darus urodzil sie z waga 3910 chociaz nie spodziewalam sie takiej wagi bo na usg w 37 tyg gin stwierdzila ze wazy okolo 3300:confused:a tu o....

Olena-narazie dalej z tesciami mieszkamy bo porozmawialismy burzliwie i stwierdzilismy ze jeszcze ten rok sie przemeczymy.....

Panistepelek-ale super zabaweczki Klaudia dostala....

trzymajcie sie laseczki....

reklama
Witam wszystkie młode mamy. Ja mam 17 lat i spodziewam się dziecka. Nie wstydzę się tego bo to przecież nasze powołanie, być mamusiami i to nie ważne w jakim wieku.
Masz rację, bo nie ma reguły wg. mnie na wiek. Każda kobietka zachowuje się inaczej , czasem te młodsze mamy zachowują się o wiele dojrzalej niż te starsze, a czasem na odwrót. :tak: Poza tym uważam, że lepiej jest mieć dzidziulka w młodym wieku niż nie mieć go wcale ( jak mój brat z bratową :-( ) Pozdrawiam serdecznie.:-)

No i moja mama pojechała. Trochę mi smutno. Czułam taki spokój jak tu była. Wczoraj miałam skurcz za skurczem i spanikowałam. Tzn. chyba to były skurcze,bolały mnie jajniki jak na okres-tylko ból był taki, że dosłownie chodziłam po ścianach.Przetrzymałam to. Teraz wiem, że mogłam lepiej pojechać do szpitala. Jak się dziś powtórzy to chyba pojadę się skontrolować. Normalnie dostałam takiej paniki, że wolałam cierpieć w domu. Tak masakrycznie się boję szpitala.

Witajcie
mamaola Gratuluje zakupu TV pochwal sie jaki to kupiliscie? mnie sie tez marzy tv bo na razie to na monitorze komputera oglądamy wszystko no ale aktualnie kasy brak ale kiedys sobie zafundujemy:-)
Makunga a twój brat to nie chce miec czy poprostu nie mogą?
lenka87 Trzeba było pojechac byłabys spokojniejsza, a co do szpitala mam to samo w dzien w którym miałam cesarke juz chciałam wychodzic chociaz nawet wstac nie byłam w stanie:-p Było mi wszystko obojetne byleby nie lezec w szpitalu:-)

I ja witam :-)

Mam chwilkę, bo Julka właśnie poszła spać. Wczoraj byłam u brata i poszliśmy na spacerek do lasu z Julką i jej kuzynką Natalką na 4 godziny, mam taki zakwasy, że ledwo chodzę :-D

Mamaola kochana słuchaj, Ty doświadczona mamuśka jesteś. Masz może jakieś przepisy na dania dla 4-5 miesięcznych maluszków? Ja póki co gotuję ziemniaka, marchewkę i chcę dodać pietruszkę. Ale w jakim wieku można dodać małe ilości np. drobiu? :confused:

czesc....

Makunga-witam Cie serdecznie....taka gapa jestem nie przywitalam sie z Toba....fakt zgadzam sie ze lepiej miec dziecko w mlodym wieku niz pozniej miec problemy z zajsciem w ciaze....no ja akurat urodzilam jak mialam 26 lat:-)ale tez mam znajome malzenstwo ktote juz od 11 lat stara sie o dziecko i nie moga a najgorsze ze lekarze nie wiedza czemu.....

Umi-my mielismy do tej pory starego grata tzn,byl calkiem nie zly ale kolos ogromny i taki no nie fajny....a kupilismy takie cos SAMSUNG LE32A551 FULL HD GW. SAMSUNG POLSKA 24m. (632439600) - Aukcje internetowe Allegro i jestesmy zadowoleni co prawda teraz musimy kupic dekoder do odbioru tv cyfrowej bo mielismy analogowy....

Pola-i jak imprezka??udala sie??moze jakis fotki masz to pochwal sie:-)

Black-Kochana ja na poczetek gotowalam na cielecince np.łopatka doslownie odrobinka i ciapalam to drobniutko do tego ziemniaczek,marchewka,ciut pietruszki....kurczczka,ja najczescie kawalek piersikow dawalm mniej wiecej okolo 5 miesiaca wiec juz mozesz ale nie za czesto raz-dwa w tyg bo kurczaki hormonami sa pasione....i ja rozgniatalam widelcem zeby bylo troszke grudek bo jak sie malec do papki przyzwyczai to pozniej ciezko bedzie odzwyczajac....a od czasu do czasu zamiast ziemniaka dodaj łyzeczke ryzu niech sie rozgotuje w zupce....zawsze to odmiana...

Ostatnia edycja:
mamaola telewizor genialny podobny nam się podobał w sumie to podobały nam sie 2 jeden z tej firmy a drugi z panasonica :-) no ale jak na razie musimy przemęczyć się na monitorze:-) my mamy to szczescie ze do monitora jest wejscie na cyfrówke tak wiec zle nie ma no ale jak kupicie ten dekoder to moze jakosc bedzie lepsza:-)
Black ty sie dziewczyno nie przemeczaj:-) twój maz to ie powinien na rekach nosic a nie zbys 4 godziny musiała na nogach byc:-p a tak na serio to siwerze powietrze napewno dobrze ci zrobi:-)

Witajcie , ja kiedy zaszłam w pierwszą, ciąże mialam 18 lat ale niestety poroniłam, 11 lipca 2008 urodził sie mój synek Łukaszek a ja miałam 19 lat, i obie ciąze byly planowane. Choć zdarzyło sie że slyszałam komentarze, że sobie życie juz marnuje.A tak nie jest wcale, kocham go mocno i nie żaluje ze tak szybko urodziłam.Dziewczyny jestem z wami:-)

reklama
Mamaola Julka dostawała ryż z marchewką ale ze słoiczka. A teraz wzięłam się za gotowanie samej. Te słoiczki tak naprawde zupełnie inaczej smakują niż gotowane jedzonko. A jaka radocha jak Julka zjada ze smakiem :tak::-) Z mięskiem poczekam jeszcze tydzień, może dwa. Teraz chcę wprowadzić brokuł i dynię. Tylko gdzie ja dynię dostanę o tej porze roku? :confused: Chyba będę musiała w tej kwestii zdać się na słoiczek znów. A co do grudek, to jak Julka dostanie nawet taką malutką to zaraz się krztusi, więc z tym poczekam jeszcze troszkę. Ale wiekie dzięki za pomoc :tak:
Umi wczoraj to ja zmęczenia nie czułam, dopiero dziś :-p
Magda Twoja Lusia mmm cukiereczek :tak:

Do góry