reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Black super wiesci! teraz to juz bedzie tylko lepiej

panistepelek dam ci dobra rade....jesli chodzi o bunt dwulatka jaki cie czeka w najblizszej przyslosci (a moze sie zaczac juz za pol roku) to wierz mi ze najlepszy sposob na to to dystans...ja poki przejmowalam sie zachowaniem Igora jak go przechodzil to sama ciagle chodzila wkurzona...a jak poczytalam troche i zaczelam nie zwracac uwagi na jego wrzaski, krzyki, rzucanie sie na podloge i sceny jakie urzadzal..bralam go na przeczekanie to sama sie od razu lepiej czulam a i Igor krocej sie awanturowal jak widzial ze mnie to absolutnie nie rusza....pozniej to juz tylko sie usmiechalam przy takich sytuacjach...na szczescie na 3 latki dzialaja juz kary.... :)

reklama
KingaMZ - Dziekuję za rady. Mam nadzieję, że uda mi się wcielic je w zycie i będa skutkowały.

Lena_no - Witaj na forum. Przeczytaj Nas regulamin i zaglądaj tu jak najczęściej. Może napisz cos więcej o sobie: cos o szkole/studiach; mężu/chłopaku

panistepelek jak je wprowadzisz to napewno zadzialaja....tylko ciezko jest to wprowadzic w zycie..my matki bardzo emocjonalnie przezywany takie zachowania dziecka i ciezko w takich sytuacjach olac i udawac ze sie wcale tym nie przejmuje...ojjj ciezko...niektorzy to sie poddaja szybko...zwlaszcza w sklepie jak wszyscy zaczynaja sie patrzec ze wspolczuciem i wyrazem twarzy mowiacy "boze co za dziecko, jaki histeryk" - nie wazne ze kazde dziecko to przechodzi...w jednej takiej sytuacji tak uslyszalam od jednej pani sprzataczki w centrum handlowym..jakie to ja mam dziecko histeryczne itp (pomijam ze byl to pierwszy wybryk na taka duza skale ;p cale centurm handlowe zapewne go wtedy slyszalo, a ja stalam z boku i czekalam az skonczy)...z takimi ludzmi to nawet nie chce mi sie dyskutowac, skoro nie wiedza nic na ten temat a dawno zapomnialy co to znaczy miec male dziecko...tym bardziej ze ja jestem absolutnie przeciwko wszelkim klapsom.

Lena_no witaj!

kochana ja mam to samo...ale wiesz mi ze po krotkim czasie zrozumiesz ze tak bedzie i tobie latwiej i dziecku...zeby sie szyciej naczylo ze niczego tym nie osiagnie...ja to po jakims czasie jakbym automatycznie sie wylaczala jak on zaczynal wyc... :) pozniej to juz do pokoju go wynosilam do czasu az sie uspokoil... :)

Black Gratuluje kochana . :* ! wierzyłam, że to nam napiszesz :tak: Oby tak dalej . :) a co do współżycia dla dziecka wszystko można zrobić. :):-)
panistepelek super rowerek . :)
Lena_no witaj :) odzywaj się do nas czesto :) ;*

a u nas straszna pogoda :dry:nigdzie nie da sie wyjsc bo zimno , i nie wiadomo czy bedzie
padać wiec caly dzien w domu. Mała dziś wnocy obudzila sie o 3;30 poszla spac o 4 i wstala o 7;20 . Teraz siedzi i się bawi. ;) no i gada jak oszalala jednym ciagiem :tak: super jest :) ciesze sie ze taki dzidzius mi sie trafil.

Zdjęcia Lusi z przed wczoraj . ;) Zdjecia są słabe bo z telefonu. ;)

zdjcie051640x480.jpg

zdjcie050640x480.jpg

Ostatnia edycja:
Strasznie sie roxpisalyscie wiec nie poogarniam;-)
panistepelek spoznne zyczenia dla Klaudii:-)

Black to cudownie byle tak dalej:-D
Maagda_ u nas pogoda tez do kitu. Niezla laseczka rosnie u ciebie:-)

Miki dzisaj tak fajnie caly czas piszczal wiec filmik nagralam ale jak zobczyl aparat to troche ucichl:-D
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=lIOunqYRRJI"]YouTube - Miki[/ame]

reklama
Witam!
Ciężka noc za mną. Poszłam spać ok 2 a już o 6 na nogach. Justynka od 3 nie spala a przed 9 zasnęła na podłodze. I śpi.
STEPELEK, MAMAOLA Wypadek niby nie groźny. Rozcielam sobie trochę skórę na głowie. Trochę krwi było ale jak to bywa w takich miejscach. Nawet guza nie mam. Tylko głową mnie boli strasznie. Jakiś nerw się uszkodził a tak to wszystko ok. Muszę tylko kontrolować się u neurologa.
STEpELEK Spóźnione, ale szczere. Wszystkiego najlepszego dla córci. A Mareczek za dwa tygodnie już będzie miał roczek. Rowerek fajny
mAMAOLA Zdrówka życzę. Współczuję Darusiowi ząbkowania. Ja niedawno to samo z Mareczkiem przechodziłam. W nocy często się budził a w ciągu dnia był nie do wytrzymania. I super prezent na dzień dziecka dostaliście. A moje maluchy się chowają. Jak będę miała czas to wstawie ich zdjęcia bo jeszcze chyba niektóre z Was ich nie widziały.
BLACK Przepraszam ale nie czytałam wcześniejszych postów i nie miałam pojęcia że masz zagrożona ciążę. Ale dobrze że jest już poprawa i oby tak dalej. A córka śliczna. I gratuluję wychodzącego ząbka.
LENKA I jak się czujesz po wczorajszym wypadku? Mam nadzieję że dobrze.
KINGA Co do buntu to ja stosuje te sama zasadę co do Justynki. Ja jako jedyną jestem twarda na jej marudzenie. A swojego tatę i dziadków owinela sobie wokół palca. I oczywiście przez to ja wychodzę na ta złą. No i prawda że niektórzy nie rozumieją że istnieje coś takiego jak bunt dwulatka.
OLEna Zuzka musi ślicznie wyglądać w kolczykach.
LENA NO Witaj. Udzielaj się w miarę możliwości. I napisz coś o sobie.
MAGDA Łucja jest śliczna.

Do góry