reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
groszek:) - wiesz, w 4tym tyg. to raczej do mnie nie docierało ;p ale właściwie to juz po pierwszym usg, czyli w 12tyg :s zaczełam sie tak INTENSYWNIE cieszyc ;p

A dzis oznajmiam, ze dowiedzialam sie wczoraj......iz u mnie w brzuszku mieszka CHLOPIEC ;] Jest zdrow jak ryba, i wazy 355g.!

(domikcw - dzieki za troskę ;] )

Ostatnia edycja:
Asheara nie ma za co;-) oooo to następny mężczyzna bedzie!! eh ale nam się namnożyło tych przystojniaków na tym forum:-) oby im tylko partnerek nie zabrakło:-D dobrze, że z dzidzią wszystko ok:tak: a imię już wybraliście??
BlackWizard to ja czekam na opublikowanie tych zdjęć:) śliczne je robisz:) i dobrze, że zmieniłąś podejście. buziolki:*

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Doszłam do wniosku, że będzie co ma być. Żyje byle do piątku. Może dziś pokażę Wam moją fotograficzną twórczość, o ile pogoda dopisze i ładne słoneczko będzie żeby zrobić coś ciekawego.

Madzia90 trzymam Cię za słowo :-D:-D:-D
Pola a Ludwik siedzi już sam? Czy jeszcze trzeba mu ciut pomagać?

KINGA - ja nie oszczędzam na dziecku bo zamiast sobie kupuje wszystko małej :-) więc to odpada :-) kocham córkę i chce dla niej najlepiej ale za przeproszeniem kasą nie sram :-) i mojej małej nic po tych szczepieniach nie jest jakoś specjalnie też nie ryczy tylko poboli 2 minutki i po strachu pamiętajmy że takie małe dzieci nie maja jeszcze dobrze wykształconego układu nerwowego i je nawet nie tyle tak to boli co jest to coś nowego i nie przyjemnego więc nie dramatyzujmy :-) i proszę mi tu bez takich że oszczędzam na córce po prostu uważam to za zbędne i tyle :-)

BLACK - dzięki :-) jest śliczna ale jeszcze nikt nie może rozgryźć po kim :-p bo do nikogo konkretnie nie jest podobna ma trochę z każdego :-p

MAMAOLA - witam również :-)

DOMIKCW - aha :-) no spoko już kiedyś tu taką mamusię planującą miałyśmy też :-p

GROSZEK - witam :-)

Asheara - gratuluje chłopczyka :-) jakie imię wybrałaś ?:-)

BLACK - widzę że też fotografią się interesujesz :-) chodzisz do jakiejś szkoły fotograficznej czy samouk ? :-)

A my dzisiaj lecimy na szczepienia :-) :-p no i mega ciekawa jestem ile ten mój klops przytył :-p

Kinga, Femme wiecie co? Ja też szczepiłam tymi zwykłymi szczepionkami. Niby po drugim szczepieniu w wieku 3 miesiecy nie miała apetytu, ale na tym dolegliwości się skończyły i na drugi dzień było ok. I szczerze mówiąc zgadzam się z Femme. Skoro nie ma problemów po niepłatnych szczepionkach to po co płacić? Lepiej za te pieniądze kupić coś innego, co się naprawdę dziecku przyda.

Femme ale oczka to Ninka na piękniuchne :tak: Wstaw więcej jej fotek :-p A swoją drogą w jakiej dzielnicy Gdańska mieszkasz? Można się umówić kiedyś na spacerek - ja mieszkam w Pruszczu Gdańskim, więc nie aż tak daleko :tak: Do szkoły fotograficznej nie chodzę, narazie do tylko hobby, ale myślę nad studiami w tym kierunku.

Witam mamusie, mala spi, domek posprzatany, wiec mam czas dla siebie:-)
Kinga takie male dzieci szybko zapominaja o bolu, moja byla szczepiona zwyklymi szczepionkami, i jak byla kluta to w ogole nie plakala, bala sie tylko pielegniarki:-) ja sie znowu dowiedzialam ze te skojarzone sa bardziej trudne dla dziecka, ze dziecko czesciej goraczkuje i marudzi po takich szczepionkach. Moja praktycznie ich nie odczula, zadnych marudzen czy goraczkowan, ale kazda matka zrobi jak uwaza
Black masz racje, nie ma co az tak sie zamartwiac, bo jeszcze Twoj stres odbije sie na maluszku, uwazaj tylko bardziej na siebie
femme fatal my idziemy w czwartek, ciekawe ktora ciezsza?:-)
Groszek witam

Kurdę, widze, że zaglądanie tu raz dziennie to zdecydowanie za mało, bo potem tyle do nadrobienia.

Fame_fatal - Witaj. Ja oczywiście Cię pamiętam. Co u Ciebie?
Co do szczepionek to według mnie te płatne to nie tyle, że szkoda kasy, bo może i są lepsze, ale ja też szczepiłam na kasę chorych. Serce mi pekało jak córcia płakała, ale tak naparwde i tak tego nie będzie pamiętać. u nas dodatkowo po żadnej szczepionce Klaudia nie miała doleglowości.

domikcw, kolia - Teraz pytanie, czy to My jesteśmy takie niezdarne czy to złośliwość rzeczy martwych?

pola - To rzeczywiście fajną masz tę pracę, zawsze coś sobie dorobisz. Ja myslałam coś o pracy w sklepie ale tylko żeby tak na druga zmianę. Niestety narazie nie ma takiej opcji.

Black - Rozumiem, że się martwisz ale Broń Boże nie obwiniaj siebie. Ja od 5 miesiąca miałam zagrożoną ciążę i cały czas faszerowali mnie tabletkami i pomogło.

umi - Życzę Ci by Synek zawsze ładnie spał. A to od 5 do 12 rozumiem, że ma przerwę od spania?

editwil - Witaj

lenka - Moja córcia w brzuszku przez całą ciążę bardzo mało się ruszła. Ale najgorzej było jak głowką kręciła.
I jak tam ciasto wczorajsze?

groszek - Witaj na forum. Przeczytaj regulamin i pisz z Nami jak najczęsciej.

Ostatnia edycja:
witam :-)

Black- tzn siedzi tak jeszcze troszkę zgiety, ale już się ładnie trzyma. :-) Także myślę że to kwestia dni:tak:

Asheara- moje gratulacje ;-)

groszek- Witam cię i gratuluję dzidziusia;-):-)

mamaola- no taka jak będę mieć czas. Ja będzie miał kto z młodym zostać. Ale i tak się cieszę, bo zawsze będę miała coś swojego;-)

femme- Widzę ,że Twoja córa ma już ząbki, kiedy jej zaczęły wychodzić???

lenka87- jeszcze troszkę,wytrzymaj:-) Co do tego gotowania to niby bardzo bym chciała coś umieć, ale poprostu nie chce mi się. A niestety jak ma się w domu chłopa, to wypadałoby coś mu jednak ugotować:tak:;-) Adaś - ładnie(tez tak chciałam swojemu dać:-p)

domikcw- no właśnie, ja jestem troszkę leniwa:-p hehe. Ale trzeba będzie coś zacząc się uczyć;-) Ludwik teraz drze swoją buźkę i leży sobie na brzuszku. Nauczył się wydawać taki śmieszny dzwięk i cały czas teraz krzyczy:-D

madzik- zapominają o bólu, ale ja zaszczepiłam skojarzonymi i jestem zadowolona;-). po pierwszej troszkę płakał, ale potem tylko lepiej spał. Po drugim ukłuciu nawet nie płakał, tylko trochę krzyknął i się skończyło;-) Żadnego śladu po szczepieniu ,nic nie ma. Może i tak bym nie zrobiła, ale konsultowałam to z różnymi lekarzami i każdy był za tymi szczepionkami. Tak jak piszesz każda matka zrobi tak jak chce;-)

Ostatnia edycja:
reklama
dzien dobry:tak:

Sorki, ze sie straciłam, ale nie mam sił... :zawstydzona/y:Po prostu od rana do wieczora latam do kibelka, po prostu paskudnie sie czuje:-(Blada, bez sił, bez apetytu, itd... a jeszcze Paulinka uczy sie chodzic:zawstydzona/y: i daje mamie wycisk... a jak na złosc przestawia sie na 1 drzemke godzinna, a do tej pory spała ładnie 2 razy po 1,5h w ciagu dnia, to mogłam odpoczac, a teraz... szkoda gadac:zawstydzona/y:

Black... trzymam kciuki za was!:tak:Odpoczywaj i nie martw sie, na pewno bedzie wszystko ok!

A ktos tu poruszal temat szczepionek... Paulinka tez była szczepiona zwykłymi i nic, a nic jej nie było... a nawet było lepiej, bo po szczepieniach spała lepiej;-)żadnych skutków ubocznych... :tak:wiec czy ja wiem, ze skojarzone lepsze...

Do góry