reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Black wiadomo że się boisz bo to Twoje dziecko, ale na pewno wszystko bedzie dobrze ;* i to nie Twoja wina.
umi2 nie karmię , a jakim mlekiem karmiszz. ? bo ja Bebilonem
femme fatal wlasnie jak zobaczylam ze Twoja córcia ma 6 miesiecy i sama siedzi to zaczelam się zastanawiac. ;)
Lenka ja napet po terminie lazilam po miescie na zakupy i wogole , ale po fakcie juz miesiac przed porodem lezala bym plackiem w domu. ;P

reklama
LAYLA - z tymi ukuciami nie ma co przesadzać ... 3 czy 1 co to za różnica i tak boli i i tak będzie płakać ale czy 3 czy 1 popłacze minutki i zapomni jak dla mnie to wyrzucanie pieniędzy w błoto ...

POLA - a właśnie poszła spać :-) złote dziecko tylko strasznie ruchliwe :-p ale ogólnie nie mam na co narzekać kochana jest :-)

MADZIA - chętnie bym Cię przygarnęła żebyś mi gotowała to ciasto wygląda bosko :-p

MAAGDA - no ona juz przed 5 miesiącem zaczęła siadać :-) teraz już tak ładnie się trzyma :-) ale jeszcze sama nie siada :dry: a ciągle chce siedzieć więc trzeba jej pomagać :-p

Mała poszła spać ja jutro mam wolne Kuba tez więc można posiedzieć z sobą do nocy :-p :-)

femme a dla mnie nie jest to wyrzucanie w bloto bo po tych nieskojrzonych czesciej wystepuja dolegliwosci poszczepienne i sa mocniejsze, a skoro mozna tego dziecku zaoszczedzic to dlaczego nie? ja bym nie chciala zeby rodzice tak na mnie oszczedzali....poza tym jak sie idzie do dentysty to znieczulenie sie bierze, a w takich sytuacjach to wlasnie niektorzy tweirdza ze poplacze i przestanie...czego kompletnie nie jestem w stanie zrozumiec, czasami wychodzi ze 3 czasami ze 4...co 1,5 miesiaca takie atrakcje to dziekuje bardzo....ale to tylko moja opinia.

black trzymaj sie i musisz wierzyc ze bedzie dobrze, bo napewno bedzie! daj znac jak bedziesz po wizycie...duzo pozytywnego myslenia przesylam!

layla chyba jakis baby blues zaczyna ciebie dopadac...nie dawaj sie zlym nastrojom, powiedz mezowi to co czujesz..ulzy ci a moze zrozumie i bardziej "dopusci" cie do malego...chyba wkurzylabym sie za takie traktowanie jako kogos z boku.... hmm....

Ostatnia edycja:
U mnie nastrój ciut lepszy. Grzesiek skacze nade mną żebym tylko chodziła uśmiechnięta, ale i tak mi ciężko. Za to mój dzidziuś zrobił mi dziś niespodziankę. Pięknie złapała się za moje ręce i hop do góry do siedzenia ;-)

Layla
pogadaj z mężem, wszystko się da załatwić, początki z dzidzią w domu są trudne, ciężko jest się przystosować do zmiany sytuacji, chce się być jak najlepszymi rodzicami. Sama też przez podobną sytuację przechodziłam, tylko to ja nikogo nie dopuszczałam do Julki. Mąż ze mną pogadał i jakoś przemówił mi do rozsądku, także uszy do góry!

Madzia90 ja też chcę takie ciastoooooooo :sorry2::-p:-p:-p

Femme zdjęcia Ninki w kąpieli są boskie ;-) Śliczna dziewuszka Ci rośnie :tak:

Pola jeeej Ludwik już 5 miesięcy, ale ten czas leci. Moja Julka 4. Aż wierzyć się nie chce, te nasze dzieciaczki już nieługo dorosłe będą :tak:;-)

Magda dzięki kochana. Staram się wierzyć, że będzie dobrze, ale jest ciężko. Mój Grzesiek strasznie mnie wspiera, gdyby nie on to bym chyba zwariowała :zawstydzona/y:

Layla, KingaMZ- No pewnie , po coś sa te szczepionki. Jeżli mozna dziecku bólu zaoszczędzić to czemu nie. (oczywiście jeżeli nie jest kasy szkoda) Oczywiście ogólnie inne skutki uboczne są mniej odczuwalne. Można też zaszczepic chyba normalnymi i potem tylko wykupić te dodatkowe.... Ja tam młodego na wszystko szczepie. Teraz na jakieś meningokoki będziemy szczepić. Pieniążki odkładam, zawsze babcia trszkę da i jest ok;]

Black- ja tam wierzę ,że wszytsko będzie okej. Jesteś młoda ,masz silny organizm, troszkę dzidzia pomoże i będzie dobrze:tak: Czas leci strasznie... Mój też już siedzi, podciąga się,ciekawe czy raczkować będą nasze dzieci:-D

Ostatnia edycja:
czesc

Mi dopiero Darus zasnol,cos go meczy ostatnio mam nadzieje ze to nie przeziebienie....nadal sama bez Darka bo wraca w czwartek i tesknie juz:zawstydzona/y:

Pola-wlasnie zerknelam na suwaczek i widzie ze Ludwis ma juz piec miesiecy....pieknie rosnie-podgladalam na NK:zawstydzona/y:no i super ze podlapalas pracke-pieniazki zawsze sie przydadza....ja niestety nie mam opcji i posiedze w domku az darus pojdzie do przedszkola.....

Black-ja nie wiem co Ci napisac...jak Cie podniesc na duchu....musisz byc dzielna i wierzyc ze wszystko bedzie dobrze....i nie daj sie myslom ze to twoja wina...wiesz choc sie nie znamy osobiscie to ja codziennie mysle o Tobie i Twojej fasolce i mocno wam kibicuje....

Dorom-super ze Alanek taki grzeczniutki i kochany synek...pogratulowac tylko....ja tez jak bym mogla to cofnela bym czas zeby Darus tak grzecznie lezal i spal ale niestety nie mozna....dlatego ciesz sie kochana takim spokojem:-)

Femme Fatal-my sie nie znamy wiec witam Cie serdecznie....Sliczna masz corcie....

Layla-nie denerwuj sie kochana...moze porozmawiaj z mezem o swoich rozterkach,powiedz co cie gryzie....trzyma za was kciuki...poogladalam zdjecia synka na NK,sliczny chlopaczek....

KingaMz-podobnie jak Ty nie uwazam ze kupowanie szczepionek skojarzonych to wyrzycanie kasy w bloto...po co narazac dzieciatko na taki stres i dodatkowy bol...???wogole nie rozumiem oszczednosci na zdrowiu dziecka....

Maagda-a jak Twoja Łucja...jeju ale ten czas leci a pamietam jak Ty niedawno rodzilas....

Umi-co u Was?jak Twoja raczka???no i jak Kacperek....???

Lenka-dasz rade,jeszcze troszke i juz bedziesz miec dzidzie przy sobie....rozumiem cie bo mi tez koncowka ciazy strasznie sie dluzyla a i czulam sie jak slonica...:dry:

madzia-witam my sie jeszcze nie znamy...ciasto wyglada przepysznie...ja gotowac lubie szczegolnie dla Darka ale przyznam sie ze jeszcze nigdy nic nie upiekalm,ale chyba niedlugo sie za to zabiore....

Pozdarwiam pozostale mamusie....

Madzia90 ja też chcę takie ciastoooooooo :sorry2::-p:-p:-p
zrobie i wyśle kurierem do Gdańska :-D

madzia-witam my sie jeszcze nie znamy...ciasto wyglada przepysznie...ja gotowac lubie szczegolnie dla Darka ale przyznam sie ze jeszcze nigdy nic nie upiekalm,ale chyba niedlugo sie za to zabiore....

witaj :happy2: ja uwielbiam jak coś przygotuje a potem rodzinka mnie chwali że dobre :tak: już od małego lubiałam gotować, a zaczynałam od podstawówki, najpierw wymyślałam własne sałatki ;-) a potem to już wszystko pokolei

Kurcze chyba dziś nie zasnę. Moja mama przyjeżdża o 5 rano. Dobrze,ze pospałam popołudniu troszke. Dawno się nie widziałyśmy. Pewnie nie będziemy się mogły nagadać. No i będe mogła ponarzekać, bo mój S już ledwo wytrzymuje moje lamenty. No i odetchnę z ulgą,ze jakbym zaczęła rodzić to nie bede sama. Niestety mój S pracuje na nocki- a ja potem spać nie mogę ze stresu,że się zacznie.

reklama
dzień dobry kochane :-)
fame fatal nie mam dzidzi(jeszcze-jest w planach, ale za jakieś 2 latka) trafiłam tu przez przypadek z podejrzeniem ciąży:-D(jak to śmiesznie brzmi) i tak już tu zostałam i uczę się od doświadczonych mam:tak: Chciałam Ci powiedzieć, że masz śliczną tą córcie;-) urocza
lenka87 dzidzia przez tą swoją ruchliwość pewnie ukazuje charakterek:tak: oj bedziesz mieć pewnie bardzo "żywe dziecko";-) I jak się udał murzynek?? nie ważne jak wygląda, ale ważne jak smakuje:-D A no i ponarzekać też trzeba:tak: a Ty masz do tego prawo i korzystaj z pomocy mamusi;-)
madzia90 ooo to musi być fajna książka:tak: musisz zdać sprawozdanie co tam ciekawego się dowiedziałaś. Widzę, że nie tylko ja nie lubie sprzątać bałaganu po kuchennych rewolucjach:-D:-p A co to za ciasto?? pięknie wygląda:tak:
BlackWizard to dobrze, że masz wsparcie G. to bardzo ważne:tak: i cieszę się, że nastrój Ci się poprawił choć troszkę;-) tak trzymaj i pisz jak się czujesz
pola997 gotowanie to nic trudnego. Trzeba tylko troche inwęcji wykazać:-p napewno się kiedyś nauczysz. A jak Ludwiczek??
mamaola oj biedny Daruś....coś go pewnie męczy:-(
layla oglądałam na NK Igorka i stwierdzam, że jest cuuudny:-)!!. Mój W nie mógł się na niego napatrzeć;-) Ma takie fajne czarne włoski!! uroczy:-) Kochana moja porozmawiaj ze swoim mężem o tym czego oczekujesz. nie możesz czuć się odtrącona....jeszcze nam wpadniesz w jakąś depresje poporodową:-(
umi2 a co u Ciebie??
a co z MoniaMama17 i Asheara?? dawno się nie odzywały...
groszek:) witam serdecznie:) to cudownie, że się cieszysz z nowego członka rodziny. pozdrawiam serdecznie:*

Ostatnia edycja:
Do góry