reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

pola997, kolia, umi2 hehehe dziewczyny ja tyle tych placków napiekłam, że pół rodziny możnaby wykarmić:-D więc zapraszam serdecznie:-p lubie gotować i piec, więc to sprawia mi ogromną przyjemność jak rodzince smakuje:tak: tylko nie zbyt lubie po tym wszystkim sprzątać....:no:
umi2 oj widzę, że Twój Kacperel to niezły słodomorek;-) niech mu na zdrowie idzie;-)
lenka87 skoro brzuszek Ci się obniżył to znak, że już niedługo poród:-) odpoczywaj ile możesz

Jednak dziewczynki przez to obcowanie z Wami i czytanie postów dużo się nauczyłam:tak: dziękuję:-)
Maagda no czas zawsze szybko biegnie...a w wakacje to bedziesz mogła nacieszyć się swoją Łucją:tak: super
BlackWizard nie dziwię się, że nic Cię nie cieszy:-( martwisz się o fasoleczke...bedzie dobrze!! zobaczysz:tak: trzymaj się
editwil witaj:-). napisz coś o sobie

reklama
Layla - koszt dopiero jak kupujesz dodatkowe szczepionki które uważam są zbędne ;-)

domikcw - a ty jesteś w ciąży, urodziłaś czy masz zamiar dopiero bo nie ma odpowiedniego suwaczka i nie wiem :-p

Kolia - Witam również :-)

Maagda - moja córa z tego co pamiętam tak koło 3-4 miesiąca już była "sztywna" :-p

Black - jej... kochana wiara czyni cuda ;-) ja tam w modlitwy itp nie wierze ale w to że trzeba wierzyć w siebie i że jak ty będziesz silna to dasz siły swojej fasolce to jak najbardziej :-)

femme fatal My też sie nie znamy :-) witaj :-)

domikcw ja też jak tak czytam to coraz to nowszych rzeczy się dowiaduje, a do tego kupiłam sobie książkę "W oczekiwaniu na dziecko" super książka :-)

Witam. Odzywam sie dziś o tak późnej porze, bo mój Luby cały dzień blokował komputer. Wybrałam się dzis sama na chwilę do sklepu i ledwo wróciłam. Mam już dość tej niedołeżności. Mam nadzieje,ze kolejną ciąże będe lepiej znosić. Bo chciałabym w przyszłości mieć jeszcze jedno dziecko. Och, ale jak narazie musze się skupić na tym. Adaś normalnie mi żyć nie daje, taki mały narwaniec z niego. Czytałam,że pod koniec ciąży ruchy powinny być słabsze a u mnie nie są. Nie wiem czy to w porządku. Całą ciąże taki był. A wizyta dopiero 30 maja. Czy Wasze maluchy też były takie ruchliwe w ostatnich tygodniach?
Jutro przyjeżdża moja mama, wkońcu troszkę sobie pogadam z nią na żywo, może mnie troszkę uspokoi przed rozwiązaniem.

Layla- cieszę się, że już sie wprawiasz w roli mamusi i wszystko idzie coraz lepiej. Aż się boję jaką ja będę matką.

Femme fatal- Ja Cię dobrze pamiętam, witaj po dłuższej przerwie. Twoja Ninka nie do poznania-tak wyrosła:)

Lecę piec murzynka na przyjazd mamy:) mniam

Ostatnia edycja:
MADZIA - miło mi :-)

LENKA - ;-) może Cię uspokoję bo miałam ten sam problem :-p moja Nina też tak wariowała pod koniec jeszcze bardziej niż wcześniej :-p nawet w szpitalu z tym w końcu byłam :-p niektóre bąble widocznie tak mają :-p ... teraz tez narwaniec śmieje się że małe ADHD tyle energii ma :-p :-)

domikcw- ja nie umiem i nie lubię gotowac:-p niby chciałam się nauczyć, ale coś mam słomiany zapał:-p

femme- też Cię kojarzę;-) Witaj ponownie:-) Jak tam Twoja Ninka???

W sumie to ja też do spokojnych nie należę, to sie maluszkowi udziela. Tak patrzę na Wasze maluszki i rozmyślam jak może wyglądać mój Adaś. Już się nie mogę doczekać,żeby go zobaczyć. Narazie domyslam się,ze jest spory- prawie nie mieści się w moim brzuchu. Jeśli dotrzymam do terminu,to niewiem gdzie się biedaczek ulokuje.

pola997- ja uwielbiam gotować, ale ostatnio mój S czasem musi obejść się smakiem,bo mi się z łożka nie chce wstawać. Dziś go jednak nakarmie, robie ryż z kurczakiem po chińsku:) coś mnie dziś natchnęło,więc niech się cieszy biedak. A od jutra laby-przyjeżdza mama i będe miała parę dni pyszne jedzonko- na żadanie:) ach jak ja się stęskniłam za jej kuchnią:)

oj tak ja też uwielbiam gotować/piec :) tylko potem też nie chce mi się sprzątać hihi :-D

a takie ciasto kiedyś upiekłam :tak:

Załączniki

• PICT0114.jpg
    PICT0114.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:
Gotowanie, smażenie TAK. Wypieki w moim wykonaniu to narazie początki. Ale się nauczę. Mój murzynek dziś to nie wiem jak będzie wyglądał za bardzo-ale żeby chociaż nadawał się do zjedzenia.

reklama
no załamka,napisałam taka fajna wiadomosc,dłuuuga i sie skasowała bo komp załapał reset zanim zdazyłam dodac...ale po krótce,mąż był przy porodzie i naprawde super sie spisał,choc miałam straszne kryzysy,chciałam wracac,nie słuchałam połoznej przez co straciłam siły i końcówka była trauma...

dodatkowo teraz mam jakies humory smetne,bo małym w dzień zajmuje sie maz,przewija kapie etc,mnie rzadko dopuszcza,pomaga mu moja mama,a w nocy jestem zdana na siebie,meza nie budze i wszyscy mysla ze leze i pachne..a ja po nocce na uczuwaniu i dniu przy małym padam,a tu o wszystko pytaja męża,w co ubrac,jak przewijanie,ile razy sie w nocy budził,ile razy jad ł,ile przewijał..mam dosc:(

a szczepienia bede płacic,nie wytrzymałabym tylu ukłuc wole chyba skojarzone...

trzymam kciuki za BlachWizard !!

a jeszcze kurcze taka głodna chodze a tu jeszcze jesc nie mozna:(

Do góry