reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam
Dziś na dobre rozpoczęcie dnia, rozsypałam na podłogę prawie pół opakowania Klaudii kaszki, pól godziny po tym jak skończyła odkurzanie :-/ :D

dorom - Zazdroszcze tylko dwóch pobudek. U mojej córci ze spaniem co i rusz się zmienia ale rzadko na lepsze. Niby jak miała 2 tygodnie to tez mi pieknie przesypiała prawie całę nocki ale późnie ciągle były jakieś problemy. Teraz, od kilku dni śpi juz w miarę dobrze tez tak z 2-3 pobudkami.

pola - Na czym polega twoja praca. ja tez kombinowałam nad jakims stażem czy coś ale póki co nie mam możliwości by iść do pracy.

Black - Wiem, że bardzo chciałaś tego drugiego dzidziusia więc tym bardziej mi przykro. Oby wszystko sie poprawiło.

Ostatnia edycja:
reklama
Jej jak mnie tu dawno nie było ...jakieś 3-4 miesiące chyba :dry: ale wybaczcie brak czasu :-p

Witam wszystkie które mnie jeszcze pamiętają przypominam o sobie tym co zapomniały i informuje o swoim istnieniu tym które jeszcze mnie nie poznały :-p

Olena262 biedna,współczuje:( a dziś jest lepiej?

lenka87 juz niedługo urodzisz,nie martw sie:*

BlackWizard trzymam kciuki za Ciebie:*

femme fatal witaj:)

ja dzis padam na twarz i nie wiem czemu,Mały mi sie budzi 2 razy w nocy,spi tez ładnie w dzień,nie płacze,szwy sciagniete,skacze teraz jak sarenka,z piersi obrzek zszedł po odciagnieciu laktatorem,teraz juz mały sam ssie i nie mam nadprodukcji ale kapusta obowiazkowo jeszcze jest. połozna była,mówiła o szczepieniach,jejku piekielny koszt

witajcie:*
chyba mnie coś choroba zbiera bo katar taki mam....fatalnie się czuje....
obiad już gotowy(zachciało mi sie placków ziemniaczanych to się ustałam przy smażeniu:baffled:), posprzątane i się nudzę koszmarnie!!!
feme fatal witam serdecznie;-)
Olena262 oj biedna ale musisz być po takich przebojach ze spaniem padnięta...:-(a wiesz dlaczego Twoja dzidzia tak marudziła?? chora, czy ząbki??
pola997 to gratuluje Ludwiczkowi ukończenia 5 miesięcy
panistepelek jak pech to pech....rano zrobiłam to samo! poodkurzałam i wynosząc cukierniczke potknełam się i wysypałam całą na dywan:angry::wściekła/y:ale byłam zła!!
layla cieszę się, że już dobrze się czujesz i Igorek tak dobrze się sprawuje:tak: dobrze, że Twój mąż był taki dzielny i wspierał Cię z całych sił;-) nie wszyscy faceci są gotowi na asyste przy porodzie....a szkoda:(
a co do szczepionek to zdaje sobię sprawę, że to musi być kosztowne....:baffled: ale chyba niektóre są refundowane??

Layla- szczepienia są drogie:dry::dry::dry::baffled::baffled::baffled: To prawda... Chyba ,że wybierzesz te bezpłatne, też można przecież:-) Ja np szczepiłam płatnymi i na pewno nie żałowałam na te szczepionki( wolałam sobie czegoś odmówić:-p;-)) zresztą każdy się troszkę dokłada do tych szczepień i jest ok;-):-p Dobrze,ze Igorek ma sie dobrze buziaki dla Was:tak:

panistepelek- ja pracuję w firmie cateringowej ,która organizuje rózne imprezy takie jak komunie, wesela itp. Ja zadeklarowałam,że mogę chodzić w weekendy no i na jakies imprezy w tygodniu ,ale popołudniu jak G wróci z pracy:tak: Fajna sprawa. Jak mają robotę to dają znać:tak:

domikcw- dziękujemy ;) oj placki pycha:-):-D Też się nudzę:dry: ;-)

Ostatnia edycja:
Black- strasznie trzymam kciuki za was, mysl pozaytywnie i staraj sie zachowac spokuj to teraz najwzdniejsze dla fasolki.
Layla milo przeczytac od ciebie taki odmieniony post dobrze ze wszystko jest juz good:-)
lenka87 juz widze doczekac sie nie mozesz:-)
pola997 gratuluje 5 miesiecy. Ludwiczek to juz duzy chlopak:-)
panistepelek rouzmiem twoja irytacje mi ostatnio caly obiadek Mikiego myslalam ze szalu dostane:-p
femme fatal my sie jeszcze nie znamy wiec Witam;-)
domikcw ty tu o placakch piszesz a ja musze cos szybko wymyslec bo umieram z glodu:baffled:

Hej ;) ja miałam dziś jedną pobudkę ok 3. :) a później mała obudziła mnie akurat jak miałam wstać do szkoły ;) Oj i już koniec roku ;) i wakacje. Szybko zleciało.
Mam pytanko kiedy dzieci mają sztywny kregosłup tak, że nie trzeba podtrzymywać głowki jak bierze się na rączki :)?

Black napewno wszystko się ulozy . ;* Ja od wczoraj będę się codziennie o was modlic . :*
Umi2 , dorom5 co tam u was. :)?
umi2 a Ty karmisz piersia, dokarmiasz jakimś mlekiem. ?
Layla bardzo sie ciesze, że u Ciebie już lepiej. ;)
femme fatal witam . ;)
panistepelek po prostu pech . ;)
pola997 no to gratulacje . ;) ten czas tak szybko leci. :)

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, mimo wszystko jest mi bardzo ciężko. Nawet aparat poszedł w kąt i nie mam najmniejszej ochoty go nawet rozpakować :dry: Strasznie boję się piątkowej wizyty. Szczerze mówiąc nie wierzę w cud, że te tabletki pomogą. Z początku miałam wyrzuty, że to wszytko dlatego, że tak mało czasu minęło od pierwszej ciąży, jednak lekarz wybił mi to z głowy. Boje się strasznie :-(

Magda moja Julka zaczęła sztywniej trzymać głowę w wieku około 3 miesięcy, ale czasami jeszcze jej uciekała. Teraz ma 4 i już podtrzymywać nie muszę, ale ortopeda mi mówił że już zupełnie sztywno powinna trzymać główkę po 5 miesiącu życia :tak:

Femme a mi coś się wydaje, .że przed Sylwestrem byłaś ostatnio :sorry2::-p Wypytywałam dziewczyn co z Tobą ;-) Witaj spowrotem ;-)

reklama
Witajcie
ja się oczywiście nie wyrabiam z małym mimo ze prawie grzeczny jest. ale zdezorganizowana jestem.
panistepelek to mam nadzieje ze mój Kacperek nie weźmie przykładu z twojej córci i będzie zawsze ładnie nocki przesypiał eh ja mam za to gechenne od 5 do 12
lenka87 odpoczywaj puki mozesz:-) bo skoro brzuszek masz niziutko to w kazdej chwili maluszek moze zechciec wysc na swiat
pola997 gratuluje
domikcw ja tez chce placki ziemniaczane tylko nie chce mi sie robic nic eh podziwiam cie
editwil witaj
Maagda_ ja to karmie butelką a piersią dokarmiam bo inaczej nazwac tego nie mozna dla mojego syna jedzenie z dwóch piesi to przystawka obiadem jest butelka. A ty karmisz piersią?

Do góry