reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ANGEL obecnie to siedze sobie w domku, po liceum poszłam zaocznie do szkoły ale niestety problemy z ciążą i po ciąży nie pozwoliły mi skończyć roku i teraz planuję dalej ja kontynuować!!!
Ja dziś kochana jeźdze zapraszać moją familie na chrzest naszego Bartoszka!!!powiem tak szczerze że było na początku ciężko ale jest coraz lepiej i każda z was musiała by sobie dać rade, czasem nie ma siły i nerw więc zawoże mała do mojej mamy ,mimo tego że jest bardzo schorowana to mi pomaga a dodam że i Oliwka I bartek urodzili się jak miałam 20 lat a między nimi jest 11mc różnicy.

Dasz sobie rade ,co innego pilnować swoje a kogoś dziecko...jak to mówią własna matka dziecku krzywdy nie zrobi!

reklama
polna skąd ja to znam te nasłuchiwanie :crazy: ja mieszkam u teściów i w tym roku podnosimy góre ,bo po 1 mamy jeden pokój a nasz jest już 4 a po 2 nie chce być od nich uzależniona no i te kłótnie o rachnki za energie i gaz,że niby mu korzystamy więcej a mój teśc jak śpi w nocy to mu bębni telewizor a poza tym jestem tego zdani że z teściami dobrze tylko na zdjęćiu się wychodzi a to i nie zawsze bo mogą cię wyciąć.

Dasz sobie rade ,co innego pilnować swoje a kogoś dziecko...jak to mówią własna matka dziecku krzywdy nie zrobi!

Oj nieraz sie slyszy o tragediach , nie wiem czy slyszalyscie o tym maluszku -mowili o Nim w wiadomosciach !! Az serce sciskalo co rodzice mu zrobili:wściekła/y:

Ja jakies 2 tygodnie temu uderzylam Lusie w raczke bo chyba juz poraz enty zrywala firanke,POtem tak sie podle czulam nawet do tej pory czuje sie winna :-( chodziaz to bylo lekkie uderzenie i nie plakala ,tylko poszla do swojego misia i tak sie patrzyla na mnie :zawstydzona/y:

Swieta racja,a jak nieraz chce dac mamie pieniadze zeby zaplacila rachunki to sie obraza bo od dzieci pieniedzy brac nie bedzie a i tak za pare dni mowi ile to za prad trzeba zaplacic :-D
wiec chodziaz kupuje cosik do jedzenia :rofl2:

ja tez mieszkam z tesciami, tylko my mamy troche inna sytuacje, mamy osobne wejscie, 3 pokoje, kuchnie i lazienke, a co do rachunkow, to malo kiedy chca od nas brac pieniadze, malo tego, ostatnio tesciowa przyniosla nam 1000 zl!, i tam mniej wiecej co tydzien daje nam ponad 100, a sprobuj jej odmowic....
i tez mieszkam na wsi, do tego tesciowie maja krowki i kurki:-)
nio i niedlugo bede musiala isc plewic moje kochane truskaweczki bo mi zarosly:-)

moim zdaniem takim ludziom co się znęcają nad dziećmi powinno się odbierać dzieci ,bo potem to są takie nerwy,psychole a nie daj boże kaleki....!!ja nie wiem czy ci ludzie to sąsiadów nie mają??? tak szczerze to coraz więcej jest rodzin patologiczntych,gdzie kobiety rodzą dzieci tylko dla becikowego i zasiłku ,pieniądze przechlają a dzieci są na całe życie!

ja tez mieszkam z tesciami, tylko my mamy troche inna sytuacje, mamy osobne wejscie, 3 pokoje, kuchnie i lazienke, a co do rachunkow, to malo kiedy chca od nas brac pieniadze, malo tego, ostatnio tesciowa przyniosla nam 1000 zl!, i tam mniej wiecej co tydzien daje nam ponad 100, a sprobuj jej odmowic....
i tez mieszkam na wsi, do tego tesciowie maja krowki i kurki:-)
nio i niedlugo bede musiala isc plewic moje kochane truskaweczki bo mi zarosly:-)

widze ty tak jak ja jesteś miłośniczką truskawek...oj jak był zjadla takie z bitą śmietaną.

U mojej babci były kiedyś krowy,kon jak umarła rok temu to dziadek się załamał i rozchorował a na gospodarstwie zostały kury ,króliki,gołębi koty i psy...nie ma to jak na wsi ,zbieranie ziemniaków i suszenie siana....a potem jak piękna opalenizna !!!

To widać masz dobre układy z teściami ...nie powiem teściową mam oki a teścia no cóź on ciągle nawija i czasami mam go dość bo ja spokojny człowiek jestem.

polna chyba nie pytałaś sie o imionka. Dla dziewczynki napewno bylaby Maja, nio ale ze na usg wyszedł pyrtuś to z Maja narazie musimy sie pozegnać. K chce miec jeszcze z 4 dzieci:rofl2: wiec mam nadzieje ze to imie sie jeszcze przyda:):tak: A jesli chodzi o imie dla chlopczyka to miał byc Oliwier ale zrrezygnowalismy. I teraz mi sie podoba Kuba ale znow K sie nie zgadza. wiec nie wiem co to bedzie moze Mikołaj:) Ale pewnie jeszcze 10 razy sie zmieni....:)

Hehe u nas tez byly awantury ale nie o rachunki, tylko moi rodzice sie klocili z rodzicami K bo kazdy nas chciał wziaść do siebie hehe:) Ja mam caly dom wolny i K rowniez i był problem gdzie bedziemy mieszkac bo byly dwie opcje:) I przeciagłam na swoje i mieszkamy i umnie i mamy cała góre:) Mama gotuje i zchodzimy na obiady bo ja nie mam czasu bo mam szkole. Wiec narazie nie narzekamy wszytsko jest ok:) Pomijajac to ze mielismy 2 opcjwe to tata powiedział ze jak chcemy to moze nam dom wybudować )jest murarze- i to dosc dobrym. NIo ale 3 domu nam nie potrzeba wystarczy 2 wiec sobie ta opcje odpuscilismy:)

Ale sie rozpisaam. Pedze zaatwiac z tym dowodem moim caly. milego dnia papa<papa>:tak::tak:

reklama
U Nas mieszkanie u tesciow odpadalo,tesciu jak tylko sie dowiedzial ze zostanie dziadkiem powiedzial ..ale tu mieszkac nie bedziecie.. :laugh2: My mamy dwa pokoje wiec nie jest zle !!

angel501 wiesz u Nas mial byc chlopak i chcielismy dac mu Patryk odtak zeby byly inicjaly PP !!zreszta w rodzinie meza tak jest ze chlopcy maja miec imiona zaczynajace sie na 1litere nazwiska !!

madzik1388 ja w czasie ciazy opychalam sie truskawkami a wiadomo ze w zimie to takie nie bardzo zdrowe ale mialam zachciewajke to mezulek ja spelnial :-) ja musze dzis pojsc poplewic poziomki :rofl2:

Do góry