reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie
Ja was z pewnoscia nie nadrobię no ale cóż. Dzis prawie zakonczyłam matury został mi tylko ustny angielski na drugi tydzień ( bo nie przybyłam na pierwszy termin)

Maagda_ Pokarm mam ale okropnie mecze sie przy karmieniu bo odczówam straszny ból eh jak mam karmic to mi sie płakac chce, nie wiem co mam zrobic normalnie zeby to tak nie bolało:-(
panistepelek jak ja Cie dawno nie widziałam

reklama
Asiowo- gratuluję:-) Ale fajnie, juz na następnej wizycie z pewnością posłuchasz serduszka swojego szkraba:sorry2::tak:

umi-
Kochana, ale bolą Cię całe piersi czy młody Ci że tak to napisze gryzie sutki??? Jeżeli piersi to odciągaj przed karmieniem troszkę pokarmu, a jak sutki to zawsze po karmieniu smaruj bepanthenem albo kup(chyba ,że juz masz) kapturki mi bardzooo pomogły:tak:Bapanthen zreszta też:tak: Będzie dobrze. a karmisz tylko piersią czy jeszcze jakimś mleczkiem? wem jak to jest po cc nie wiem jak Ty ,ale ja się kipesko czułam:dry:Mam nadzieję,że Ty czujesz się lepiej:tak:

domikcw- no ja tez chcę poczytać coś o tych metodach:-D Wogóle to dziękujemy za miłe słowa:tak:;-)

Layla pewnie w szpiatalu już, bo coś długo się nie odzywa:confused:

Ostatnia edycja:
panistepelek a jakie konkretnie filmy lubisz?? chodzi mi o ich rodzaje tzn. horrory, komedie itp??
madzia90 ooo to super. zazdroszcze takiego wypoczynku:p a z jakiej to okazji pojechaliście??
Asiowo to super, że z Twoją fasoleczką wszystko ok:) dziękujemy za wstawienie zdjęcia małego człowieczka:) niby nic nie widać a i tak uroczo:)
pola997 ja jak czytałam to się uśmiałam z niektótych opisów jak nie wiem co:p nie ma za co. to szczera prawda była:*
umi2 kochana jak się czujesz?? na bolące piersi to też słyszałam o obkładaniu ich tłuczonymi listkami, zimnej i świeżej(surowej) kapusty. może pomoże:) boże jaki ten Twój bobas jest piękny!!! chyba się zakochałam!!!!!!!!:*:*:* daj mu od e-cioci buziolka wielkiego:* grzeczny jest czy daje popalić?? trzymaj się cieplusio:*

Ostatnia edycja:
pola997 Piersi bola mnie bo mały strasznie gryzie mam te kapturki i masc tez mam ale przy tych kapturkach odczówam taki sam ból. Dokarmiam małego butelka w sumie to moge powiedziec ze karimie butelką bo nie wyrabiam z piersią, nie wytrzymuje psychicznie chyba, i z bólu. Ja po cc czułam sie zle teraz jest lepiej z tym ze mam anemie i to dosc mocną i to mi troche zycie utrudnia bo nie jestem w pełni funkcjonalna....

Umi- No najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła przede wszystkim psychicznie:tak: Może faktycznie daj odpocząć piersiom.... :tak: No i bierz witaminki... Pewnie ci zapisali leki. A jakim mleczkiem karmisz???

pola997kaprmie bebilonemcomfort ale muszę zmienić chyba bo mały strasznie ulewa i wymiotuje po nim. Niby mu się odbija po jedzeniu a i tak po 30 minutach ulewa. Niestety nie moge dac odpoczac bo mi sie pokarm zastoi a niestety laktator nie działa w mim przypadku i musiałabym recznie sie meczyc. A jak tam Ludwiczek?
domikcw Buziak przekazany:-p dziekuję za komplemet ale wychodze z załozenia ze wszystkie małe dzieci sa sliczne:-p eh szkoda ze nie moge powiedziec ze podobny do mnie jest:-) jesli ta kapusta działa na obolałe sutki to spróbuje:-)

Ostatnia edycja:
domikcw ja tu się wzięłam za edycje posta bo nie zauważyłam tamtej wiadomości:-p Eh tak w ciagu dnia jestem sama z małym na czas matur przychodziła do nas mama mojego chłopaka i pilnowała małego gdy ja byłam w szkole ale tak w ciagu dnia radze sobie sama a jak mój Tomek wraca to oczywiscie mi pomaga tak wiec nie jest źle a poza tym moja mama jest na każde moje zawołanie:-)

umi- faktycznie też słyszałam ,że kapusta też pomaga...To nie dobrze,że laktator nie pomaga.... Mi się unormowała laktacja po około 2-3 tyg jakos tak. Tylko ,że ja karmiłam tylko piersią... No to w takim razie przystawiaj Kacerka. Z Każdym dniem powinno być lepiej:tak: My karmimy bebilonkiem pepti i pierisą na zmianę. Puki co jest ok:tak: Ludwik ma się dobrze,już chce siadać, może niedługo zobaczymy ząbka:-D Aaa ja jeszcze miałam krem do piersi (zresztą jeszcze używam) perfecta mama trochę pomagał na obolałe piersi... (też na moje rozstępy:-p) robiłam też okłady zimne też dawały ulgę. :tak: Dobrze,ze pomagają Ci Tomek i mama i mama tomka. Wiem ,że taka pomoc jest ważna:tak: Mi była ona bardzo potrzebna w pierwszym okresie;-)

reklama
umi przy pierwszym dziecku mialam taki sam problem...nic nie pomagalo..malo tego, caly ten koszmar trwal prawie do 5 miesiaca zycia synka...mimo wszystko nie dokarmialam go butelka tylko karmilam piersia....zaciskajac zeby. Jedyne co to zrezygnowalam z jednej piersi - tej bardziej bolacej. I jedna tylko karmilam :) dobrze ze masz na kogo liczyc.

Black eee to wpadam hihihi jak narazie to jedna sobie tylko robilam sesje zdjec - aktow :D

Do góry