reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Galareciu - U mnie tez nockaz dwoma pobudkami. :tak: No ja powiem Ci ze bardzo bym chciala! :-) Macierzynstwo to fajna sprawa, i czuje sie swietnie w roli Mamy. :tak: A ja czuje sie tez dobrze. Zaraz jade na dzialke z Alankiem, to bedzie jegopierwse wyjscie. :tak: A jak Ty sie czujesz?

Black - Hehe, no tak. Tylko ze ja druga Dzidzie bardzo chce. :tak: Alejakby to nie bylo musze troche odpoczac. :tak:

pola997 - Łeee, to troche sobie poczekam za tym usmiechem. Ja tez dalam wkoncu Alankowi smoczek. :tak: I tez spokojnie spi. :tak:

reklama
maybe_baby masz racje milosc jest najwazniejsza, ale 16 latka w ciazy... nie no to nie jest fajne, to jeszcze dziecko... powiem szczerze, ze nie wiem jakie pojecie o milosci moze miesc taka 16-latka... pamietam siebie i swoje kolezanki z tego wieku. natomiast juz rok pozniej gdy jest sie w liceum podejscie do sprawy ma sie zupelnie inne

manolka masz 100% racji! zgadzam sie z toba przeciez na studiach wiele osob ma juz dziecko i to nic wielkiego,a jezeli chodzi o gimnazjum no coz...

swoja droga slyszalyscie o tym przypadku chlopca z wielkiej brytani ktory w wieku 13 lat zostal ojcem ?

przeprowadzili testy na ojcostwo:) i okazało się,że nie jest tatusiem, choć młody zapowiedział,że będzie się dzieckiem ze swoja zajmował;>

Witajcie. Od dziś zaczynam ponownie z Wami pisać. Przepraszam za tak nagłe zniknięcie. Powodem był pewien kłopot i postanowiłam, że napisze tu dopiero jak się rozwiążę. Dziś już wiem, że jest wszystko ok :).
Nie nadrobię zaległości ale mam nadzieję, że i tak na nowo się wkręce.

dorom - Gratuluję Syneczka :)

Co do mojej Klaudii mogłabym teraz walnąć bardzo długiego posta, ale może lepiej będzie jak co i rusz wspomnę :p.

Ostatnia edycja:
witajcie

Panistepelek-witaj z powrotem....ciesze sie ze znowu do nas sie odezwalas:-)nie raz zastanawialam sie co u Ciebie???pisz co slychac,jak coreczka sie chowa,pewnie juz biega?:-)nie wiem czy dobrze mysle ale chyba roczek niedlugo konczy???

Dorom-śliczny Twoj Alanek jest....slodziak....no i fajnie ze odnajdujesz sie w roli mamy:-)

Black-ja za to z Darusiem wymiotowalam ale to chyba nie ma reguly,tak czy inaczej to nie jest przyjemne....

Pola-niestety kwoty za wynajem sa astronomiczne nie raz tyle samo placi sie za kredyt na mieszkanie ale niestety z tym musimy sie wstrzymac okolo 2 lata,dlatego przez ten czas planujemy wynajmowac.....

Galarecia-my szukamy w Piasecznie ceny troche przyjemniejsze ale i tak duzo....

Olena-nie odbieraj tego jako atak na siebie,dziewczyny poprostu pilnuja porzadku,pisz z nami jak najczesciej nikt Cie nie wygania.....

Hihi mamy juz dwa mieszkanka na oku moze w tym tyg ktores obejrzymy,jedno z 20-metrowym tarasem(moj typ)a drugie tez fajne.....no zobaczymy....jak mozecie to trzymajcie kciuki zeby nikt nam nie sprzatnol ich sprzed nosa....

mamaola - Tak córcia w maju kończy roczek a dokładniej 22. Biegać jeszcze nie biega i sama chodzic tez nie potrafi. Co jedynie trzymana za rączki przebierać nóżkami ale robi to jeszcze bardzo koślawo. Póki co najlepiej Jej idzie wstawanie przy wszystkim i poprostu raczkowanie.
A co u Was?

Oto kilka zdjęc mojej Klaudii:

Załączniki

• P4232195.jpg
    P4232195.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 61
  • P5032392.jpg
    P5032392.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 71
  • P5012315.jpg
    P5012315.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 72
  • P4122043.jpg
    P4122043.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 54
wydaje mi się, że im młodsza kobieta tym lepiej znosi poród i ciążę.
Miałam 27 lat jak urodziłam Olivię (zawsze chciałam być młodą mamą, nie udało mi się, sama mam o 21 lat starszą mamę i jest super, ma masę sił by mi pomóc w opiece w nad dzieckiem, razem chodzimy do kosmetyczki, fryzjera, zakupy... mąż ma dużo starszych rodziców i w zasadzie to są już staruszkowie, siedzą w domu i nie pomogą przy dziecku bo nie mają sił. Poza tym wizja bycia najstarszą mamą na wywiadówce nei uśmiechami sie.. ). Poród był super, ciaża extra, nigdy tak dobrze sie nie czułam, do końca latałam w szpileczkach :)
Koleżanka jest 9 lat starsza i ciażę zniosła ciężko i poród tez (2 godziny parła :szok::szok::szok::szok:) i mały jak będzie mięc 20 lat to jego matka będzie po 60 :(
I tak smutno jakoś jak ma sie starszych rodziców, wiem to od koleżanek. A młodsi mają siły by pobiegać z dzieckiem, pograć w piłkę itp. I organizm szybciej dochodzi do siebie po porodzie

reklama
Ah macie kobitki racje;)
Moja mała kruszynka ostatnio zaczeła przesypiać całe nocki i daje mamusi się wyspać;)
Pozdrawiamy serdecznie! ;***

Do góry