reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

czesc dziewczyny....

ja ostatnio nie mam weny tworczej,czytam was ale odpisywanie mi nie wychodzi:baffled:Darus troche sie przeziebil wiec oststnie nocki mam nie przespane:baffled:do tego caly czas zastanawiamy sie z Darkiem nad tym mieszkaniem,obliczamy co i jak czy nam starczy,bo tylko Darek pracuje a ja w domu kwitne:baffled:wynajecie mieszkania w okolicach Wawy to koszt okolo 2000zl,przynajmniej takie o jakim myslimy czyli 2 pokoje,no i mamy zagwostke czy kasy starczy.....no i czy damy rade bo Darek czesto wyjezdza i sama bym zostawala na kilka dni.....ach sorki za wywod....

Galarecia-popieram Cie z tymi postami,czasem nie nadazam wszystkiego czytac,nie ze mi to przeszkadza ale mozna bardziej posta rozbudowac i skierowac go do kilku dziweczyn.....moze jak nowe mamusie popisza troszke z nami to zabacza o co w tym wszystkim chodzi:tak:no i u mnie pogoda sie popsula,na trzy minutki przed spacerem zaczelo lac:baffled:i wiac strasznie....

Black-swietny prezent Ci maz sprawil,gratuluje....no i widzialm zdjecia...masz talent:-)ach wspolczuje wymiotow,to najgorsze co ja wspominam z ciazy caly drugi trymestr wymiotowalam:baffled:masakra....a poza tym jak sie czujesz??....no i moze powtorze ktoras z dziewczyn-bylas juz u gin?znasz termin??

Pola-jak sie mieszka w nowym pokoju???no i co u Ludwiczka?pisalas ze chcialabys aby juz chodzil:-)powiem Ci ze ja tak nie moglam sie doczekac az zacznie Darus chodzic ale teraz to juz zupelnie chwili oddechu nie ma bo oczy trzeba miec dookola glowy a i tak wszystkiego nie ustrzezesz...ale chyba bardziej na zabki czekalam bo pozno wychodzily:baffled:a teraz czekam az zacznie mowic...pewnie wtedy bede nazekac ze mu sie buzia nie zamyka ale co tam.....;-)powoli zaczyna mowic MAMA i TATA i BABA i DADA i NE!!!!

Maagda-ale juz duza dziewczyna z Łucji,kurcze ale te dzieciaczki rosna:-)pamietam jak niedawno ty czekalas na swoje malenstwo...a jak urodzinki sie udaly???

MoniaMama-witaj....zapoznaj sie z regulaminem i pisz jak najczesciej....poszukaj tez na forum jest watek dla samotnych mamus....a co do tycia ja przytylam w ciazy 14 kilo i niestety do tej pory jeszcze kilka zostalo:baffled:a czy najmlodsza na forum jestes to chyba nie bo czytam gdzies ze sa i 16-latki w ciazy wiec nie jest zle:-)

Nie wiem ktora z Was zaczela temat o tym czy nasi mezowie (partnerzy)sa naszymi pierwszymi facetami....Darek niestety nie jest moim pierwszym facetem ale ja dla niego jestem pierwsza:-)smieje sie ze jak bedzie mial syndrom 40-latka to sobie odbije....strasznie sie wtedy denerwuje:-Di sie nie odzywa do mnie wtedy i musze go przepraszac ladnie;-)

Swoja droga ciekawe co u Umi i Dorom....

reklama
jak chodziłam w ciąży do lekarza to owszem mówił ale wtedy nie przywiązywałam aż takiej dużej uwagi do tego ile utyłam. Dla mnie najważniejsze było to aby dziecko było zdrowe...

mamaola kolo warszawy 2 pokoje 2000? no way :) ja w ursusie za 40m 2 pokoje w nowiutkim bloku place 1400 + prad co 2 miesiace i tak tutaj takie mieszkania po 1500 widzialam... :)

kolia u mnie to samo ;) Krzysiek zabral mala na spacer i dosyc dlugo ich nie bylo ;) ale skorzystalam, ogladnelam brzydule i najadlam sie przy okazji;)
MoniaMama17 ja przed ciaza wazylam ok 60 kg , idac do porodu 82 ;) a teraz 63,5 :) takze mysle ze nie jest tak zle :)
Galarecia co do postów to mi to nie przeszkadza :), ale fakt w jeden dzien potrafimy napisac 4 strony i pozniej trudno sie odnalesc.
mamaola no szybko te maluch rosna ;P juz w tyle ciuszków sie nie miesci ;) a urodzinki super ale chrype man do tej pory ;) wybawilam sie jednym slowem . ;)

u mnie paskundna, szaro i pelno chmur ;) Koncze bo Luska sie obudzila i mnie "woala" ;) milej nocki kobitki ;*

Wczoraj oglądałam film JUNO... bohaterką tez jest 16latka z dosyc oryginalnym podejciem do sprawy. Polecam wszytskim ten film..
Co do wieku .. mój brat zaliczyła wpadkę gdy miał 19 lat jego dziewczyna 17.. :) są małżenstwem od 16 lat, mają dwoje dzieci.. i mimo początkowych trudności, teraz wiedzie im się wspaniale. Kluczem do przetrwania jest miłość i wiara ze wszystko się uda.

KingaMZ-my szukamy w Piasecznie bo tu Darek ma prace a teraz na bielanach mieszkamy i cienko ma z dojazdami bo korki okropne...te ktore wybralismy maja ceny 1700 i 1800 do tego oplaty+ internet i kablowka wychodzi okolo 2000tys:baffled:mieszkanie musi byc umeblowame w pelni tzn.kuchnia+pralka lodowka i meble no narazie szukamy zobaczymy co z tego wyjdzie....ursus calkowicie odpada,ew moze byc Nowa Iwiczna,Konstancin....

Maagda-super ze zabawa sie udala,a chrypka przejdzie....

MoniaMama-da rade sie wkrecic,troche poklepiesz i zalapiesz o co chodzi

mamaola aaaaaa no te rejony to sa drogie nie ma co....ojjj niestety...w ogole w warszawie korki sa takie ze szkoda gadac...zeby rano czy popoludniu gdzies dojechac to minimum 2 godziny :/

monia mama ja w pierwszej przytylam 14, za to zrzucilam 24..a w drugiej przytylam 18, a na dzisiaj to 6 mam jeszcze do zrzucenia... :/ wkrecisz sie wkrecisz :) przykro mi z powodu odejscia chlopaka...a na rodzine mozesz liczyc? tutaj jest gdzies watek dla samotnych mam.

layla jak egzamin i ktg? czemu sie nie odzywasz? my tu zniecierpliwione czy w szpitalu nie zostalas a ty co ;) ojjj nie ladnie nie ladnie ;p

KingaMZ-no wlasnie korki w Wawie to masakra,rano zeby byc w pracy na 9 wychodzi o 7:baffled:a wraca ponad godz...w tych okolicach gdzie teraz mieszkamy mozna juz za 1500 wynajac ale nam nic to nie zmienia wiec szukamy,jeszcze ursynow wchodzi w gre ale tu kawalerki sa po 2000tys:baffled:

No wlasnie Layla co u Ciebie???moze juz maluszek jest z Toba???

reklama
Do góry