reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ja mam 20 lat, i po rozmowie z kolezankami w moim wieku ktore juz sa mamami wiem ze lekarz moze nie stwierdzic czy jest ciaza:(a co do testow to tez mam mieszane uczucia bo tez sa wątpliwe:(ze nie wykazuja nawet jesli ciąża jest:(a z moich wnioskowan bylabym w 3 tygodniu także nie wiem czy to jest wczesnie czy nie?

reklama
Cześć dziewczyny. Moja Zuzka dzisiaj znowu co chwile się budziła:-(a o 5:00 już na stałe wstała. Marudzi okropnie:zawstydzona/y: Chyba wpadam w depresje albo co bo normalnie już mam wszystkiego dość:zawstydzona/y:

. Teraz dól pleców i pachwina boli mnie tak,ze ledwo wstaję do łazienki. Trochę mnie to martwi. Miesiąc do porodu a ja nie moge funkcjonować to chyba nie jest normalne?? Taki stres teraz czuje,ze nie wiem co robić. Najlepiej chyba położyć się i czekać- a przecież tak nie można.

chyba cie nie pociesze ze ja tak mialam przez ostatni miesiac ciazy.....:dry: a jak doszly jeszcze pozniej skurcze przepowiadajace (i to takie konkretne) to w ogole myslalam ze umre zanim urodze....:dry:

Olena a twoja nic innego nie je? zadnych sloiczkow? bo ja to jak chce wyjsc na jakies 3-4 godizny to robie tak ze karmie mala piersia..klade spac (wychodze od razu)..ona spi z godzine-poltorej...wstaje i po tym jak wstanie dopiero po godzinie czasami 1,5 dostaje sloiczek wiec akurat mam ten czas zanim wroce zeby obylo sie bez krzyku :tak:

Witamz rana, za mną spokojna nocka, oprócz tego że mój mąrdy mąż oglądał w sypialni jakieś filmy do 3 w nocy ( tak jest odkąd komputer jest w sypialni :dry: ) i przez to się nie bardzo wyspałam.
A my za 6 dni kończymy 4 miesiące, aż się wierzyć nie chce ;-)

Layla, Anormalna
jeśli czujecie się na siłach to jedźcie na wakacje, jednak Wasze dzidziusie będą jeszcze dość małe i szczerze mówiąc ja na dłuższą metę bym sie bała. My też jedziemy na wakacje, pod koniec sierpnia, Julka będzie miała 7.5 miesiąca a i tak się boję.

Magda
śliczny ten Twój aniołeczek! Jak na moje to do mamy podobna, oczka ma Twoje ;-)

Mamaola ja też się stałam śpiochem pod koniec pierwszej ciąży. Mogłam spać i spać. Później jak Julka się urodziła to już tym bardziej, bo jednak wstawanie do niej co 3 godz w nocy nie pozwalało mi sie wyspać. A teraz to chyba podwójnie chce mi się spać i przez ciąże i przez Julkę :-D

Anetka gratuluję!

KingaMZ moja zuzka je już po trochu bardzo dużo rzeczy chlebek z masełkiem, paróweczkę, jogurcik, banany jabłka, chrupki, paluszki, biszkopty, słoiczki kaszki kleiki.....itd oczywiście po troszku:tak: Tylko że ona śpi w dzień 3 razy po pół godzinki i jak się obudzi to szybko cycuś musi być bo płacze:wściekła/y:
anetka551 GRATULUJE:-D:tak: Moja córeczka też ma na imię Zuzanna:tak:
BlackWizard my za 8 dni 8 miesiączków:tak: Leci ten czas:tak:

Witam:tak:

Anetaka- Gratulacje:tak:

Olena262-Ja mojemu podaję pierś rano jak się budzi i potem jeszcze tak z 3 razy,ale dla niego to taki deserek, bo naprawdę naje się butlą:-D Po niej śpi jak suseł od 19 do 6 rano:-p Ale tez chce zacząć podawać inne specjały jak oczywiście będę mogła...

BLACK- my tez chcemy jechać pod koniec sierpnia jakoś..Ale Ludwik będzie miał 8 miesięcy więc myślę że będzie oki;-)

Magda- Łucja już tak urosła,a pamiętam jak Ty urodziłaś:tak: śliczniutka :*

Magda Lusia przesliczna jest:-) i jak tam na imprezie bylo?:happy2:
Mamaola a ja odwortnie wstawalm rano imialam duzo sily ale za to chodzilamspac wczesnie jak dziecko:sorry2:
anetka551 Grtauluje coreczki;-)

A jadzisaj on nie pamietam kiedy mialam nie przespana noc. Miki budzil sie tak co pol, maksymalnie co godzinechyba brzuszek go meczl bo rano sie pozadnie wyproznil i teraz znowu energi ma za dwoch. Dopiero co zaczal siedziec a nie moze w jednym miejscu usiedziec. A teraz lezy i baw2i sie czym tylko mozna i spiewa tym swoim sposobem:-)

reklama
Cześć Wam!
Za mną straszna noc. Mareczkowi wychodzą 3 ząbki na raz i ostatnie noce są ciężkie. Non stóp budzi się z płaczem. A najgorsze że nic nie pomaga.
Co do problemów z facetami to nic tylko współczuć. Mam to samo z moim. W ciąży się kłóciłam z nim i po ciąży jeszcze gorzej jest a już prawie rok. No i myślę że lepiej byłoby gdyby lekarze mówili takim przyszłym tatusiom że zdenerwowanie u Ciężarnej szkodzi dziecku itp. To pewnie byłby spokój przez te 9 miesięcy.
Wybaczcie ale tyle napisałyscie że tylko wybiórczo przeglądałam i odpisuje na to co mi się w oczy rzuciło.
ANETKA Gratuluję córeczki. A czemu cc było?
DOROOM Synek śliczny.
MAGDA Łucja też słodka.
POla Super że z bioderkami wszystko ok. No i dobrze że na te bakterie w kupie jest sposób.
No i więcej nie pamiętam co miałam napisać. Miłego dnia życzę.

Do góry