reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

pola997 nie wiem dlaczego nie możesz zobaczyć zdjęć?:-(
BlackWizard czy mogłabyś zobaczyć czy ty możesz zobaczy moje zdjęcia? Bo pola997 chciała zobaczyć i nie może, nie wiem dlaczego:dry:

reklama
Layla-jak bym czytala o swojej ciazy...tyle sie wtedy w mojej glowie dzialo a ja nie maialm z kim pogadac....Darek zupelnie mnie nie rozumial myslal ze ciaza to poprostu duzy brzuch i zadnych innych zmain,a ja potrezbowalam wsparcia i tego zeby mi ktos powiedzial ze bedzie dobrze....to fakt ze faceci nic a nic nie rozumieja,no moze jeden na stu...musisz kochana to przetrzymac,skupic sie na sobie i dziecku teraz nalezy ci sie odpoczynek bo koncowka najgorsza,a moze potem jak maz zobaczy synka to zrozumie jaka krzywde tobie robil....faceci to wzrokowcy i dopuki nie zobacza to nie mysla i nie wierza....

Pola,Black-ja wam powiem ze na chwile przed ciaza zastanawialam sie czy nie odejsc od Darka bo juz nie wytrzymywalam,a jak zaszlam w ciaze mimo ze byla planowana to ryczalam jak glupia ze co ja najlepszego zrobilam....teraz uwazam ze to byla najlepsza decyzja jaka podjelismy,bo darus pokazal nam co jest wazne i sprowadzil nasze zycie na wlasciwe tory....

Olena-ja tez nie moge:(((

88grandzia ja wiedziałam już w 4-5 tyg. ze jestem w ciąży po prostu lekarz zrobi Ci USG i będzie wiedział. :) ale wydaje mi się że Twoje objawy to jednak ciąża. Ja mam 18 lat i 2 miesieczną córcię . :) i mialam takie objamy w 1 miesiacu.

Wszystko zalezy od kobiety, jej cyklu miesiączkowego i terminu poczęcia. Nie u kazdej kobiety lekarz zrobi usg, które pokaze ciąze w 5 tygodniu. U mnie np. na usg nie było widac nawet w 6 tygodniu. Nic, nawet pęcherzyka. A w ciązy jestem :-) Najpewniejsze jest badanie krwi tzw. beta HCG. Ono najwcześniej wykryje ciąże. Kazdo badania posiada normy, które podają w którym tygodniu ciąży znajduje się kobieta, oczywiście jeśli w niej jest :-)

PS. Odczytywanie testu ciążowego po godzinie??? w instrukcji obsługi testu jest jak byk napisane, że nie należy odczytywac po okreslonym czasie (i jest to w zależności od testu - ale zazwyczaj max. do kilkunastu minut).

A ja dalej w dwupaku. ;(
Dziewczynki mam do Was pytanko, jako do doświadczonych mamuś.
Dziś tak sie zastanawiam z chłopakiem i planujemy wakacje ... powiedzcie mi, czy wyjazd z 3 miesięcznym dzidziusiem nad jezioro (ok. tygodnia) to dobry pomysł.? A od którego miesiąca, basen.? I w ogóle gdzie najlpiej się wybrać z takim maluchem.?

Anormalna ja byłam teraz z Julką 3.5 miesięczną nad jeziorem na domkach wczasowych. Ale wybierając się z takim maluszkiem możesz zapomnieć o opalaniu i tak naprawde większość czasu spędzasz w domku z dzieckiem. Taki maluch też za dużo na słońcu przebywać nie może.

Olena ja mogę zobaczyć zdjęcia

Anormalna-tak jak pisze Black wakacje z takim maluszkiem to nie lada wyzwanie bo w zasadzie to sobie nie odpoczniesz,my w zeszlym roku wyjechalismy sami a malego dziadkom zostawilismy:-)w tym roku juz planujemy wyjazd we trojke ale jeszcze nie wybralismy gdzie....ja to lubie latac po gorach ale z wozkiem to odpada i chyba pojedziemy nad Soline....a na basen to chyba juz z takim trzymiesiecznym mozna...

Olena-ja tez juz moge ogladac zdjecia

Ostatnia edycja:
już wiem dlaczego nie mogłyście zobaczyć moich zdjęć, i już naprawiłam błąd:tak:

Anormalna_ moja kuzynka pojechała ze swoim miesięcznym synkiem nad morze:tak: Tylko faktycznie jest tak jak BlackWizard pisze, że opalanie niezbyt wchodzi w gre:tak:
Black Wizard dzięki za sprawdzenie:tak:
Layla tak to niestety jest z nami kobietami, mężczyźni nas nie zrozumieją bo ich to prawie nie dotyczy przez cały okres ciąży, a to my się zmieniamy fizycznie ipsychicznie:tak: Faceci zaczynają pojmować że będą tatusiami najczęściej dopiero wtedy jak dzidziuś jest już w domu:szok::-D Jakby co to na mnie też możesz liczyć co do rozmowy. Ja też w ciąży kłóciłam się z moim Rafałem:angry: Ale zobaczysz jak już maleństwo będzie z wami, to będzie inaczej:tak: Bądź silna dla swojego maleństwa, bo to ciałko z twojego ciałka;-)

anormalna-Pewnie tez zależy jaka będzie pogoda... Ponoć jak są upały nie powinno się z dzieckiem wychodzić... Ale jeżdżą z takimi maluchami, więc jak będziecie mieć wszystko zorganizowane to czemu nie:-p

Olena- już mogę zobaczyć:-p słodka Twoja Zuzia:tak:

Black-jak tam samopoczucie? Ciekawe jak tam Asiowo się ma....:confused:

Black - Hym. u nas jest troszkę inna sytuacja, bo nie chcemy jechać do domków, a raczej na żagłowkę. Więc nocleg zapewniony w kajucie.

mamaola - Oo to widze, kochana ciekawe plany macie. No ja właśnie o basenie słyszałam, że maluszka można już zabierać od pierwszych miesięcy. Ja też uwielbiam góry, no ale niestety w tym roku odpadają. My chcieliśmy jak najwięcej zwiedzić z naszym synkiem, choć Mały to i tak narazie nie doceni piękna widoków xD

Olena - no czyli moje plany są aktualne. ;) Plusem jest to, ze ja i tak preferuje opalanie w solarium, niż naturalnym słoneczkiem ;p

Pola - no mam nadzieje, ze uda mi się te wakacje jakoś dobrze zaplanować ;)

reklama
mamaola ja mam wrazenie ze czasem mam do czynienia z dwoma różnymi osobami,jak jest dobrze to sie troszczy,a jak źle to moge zdychać a on bedzie duma sie unosił i udawał ze mnie nie widzi.do tego jego obie siostry sa za nim i niby oczywiscie słysze ze mam o siebie dbac ale mam tez dac mu wiecej swobody,zey sobie wychodził,zeby nie było go w domu,bo on musi odreagowac,ma tyle na głowie. a prawda jest taka ze zajec nie ma prawie wcale,siedzi w domu,jak tylko pojawi sie mój kuzyn zaraz znika,a ja zostaje sama,a jak wraca siedzi przed laptopem,kazda rozmowa konczy sie kłótnia,bo nie mam prawa wyrazic swojego zdania. a za chwile jest do rany przyłóż,troszczy sie i skaka w koło mnie. ciągle słysze ze to moja wina,bo jakbym normalnie sie zachowywała to on byłby inny a tak psuje mu psychike i on nie ma siły. nie spimy razem,spie u siebie w pokoju,bo jest mi wygodniej i łatwiej wstawac do łazienki. dzis chciałam mu dac pospac,przyszedł sam przeszedł koło mnie bez słowa,nawet nie zajrzał do pokoju,zacze łam sie denerwowac ze mnie olewa,w koncu widział ze siedze sobie i sie ucze,to sie tłumaczył ze poszedł zjesc,nie musiał sie do mnie odzywac,mógł po sniadaniu a ja jestem histeryczka bo o takie pierdoły sie rzucam..wygadałam sie troche:(

Olena262 mam nadzieje ze bedzie inaczej,bo ja sobie nie dam rady,on sie kłóci ze mna nawet o kolor czapeczki dla dziecka,ciagle słysze ze sama wszystko planuje,bez niego. on juz wie co bedzie robic jego dziecko,słysze ze mam durne podejscie bo ja nie umiem sobie wyobrazic zostawic malenkiego dziecka(3msc) na 2 tygodnie z tesciami, bo nie brakuje mi imprez ani wyjsc ze znajomymi...

Do góry