reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dzien dobry:-)

Dawno mnie tu nie było...

Wszystkim maturzystką powodzenia zycze:tak: 3mam kciukasy!

Black... podziwiam Cie!:tak: Ale tak pozytywnie oczywiscie, odważna i twarda babko! Ale popieram Cie w 100%... odchować i miec świety spokój:-p Jak nie spac w nocy to z rzędu, jak siedziec w pieluchach to z rzędu, itd...:tak:

reklama
abundzu kwestia kontaktu między nimi to był pierwszy powód a drugi to taki, że dwójkę odchowamy i mamy spokój :-) Co prawda chcieliśmy mieć troje dzieci, ale póki co ograniczamy się do dwóch. Może jak będę miała 30-ści lat to na starość zechce mi się niańczyć jeszcze jedno maleństwo :-). A lat mam 19 ;-)

Ten post mial byc chyba skierowany do mnie, a nie do Abundzu :D [bo to ja pytalam]

Asheara już poprawione, pomyłka ;-)
Asiowo, dokładnie. Jestem takiego samego zdania. A jak będą dwa szkraby to przynajmniej wesoło będzie, zresztą kocham dzieci :-). Finansowo na dwójkę dzieci nas stać, a jak odchowamy maluszki to zacznę myśleć o jakiejś pracy itd. To nie pozostaje mi nic, jak życzyć Tobie również powodzenia i mam nadzieję, że spotkamy się za jakiś czas na forum o mamusiach z tego samego miesiąca :-D

Olena262 mozliwe ze juz sie mocniej obliza...a torby spakowanej nie mam...powaznie wylatuje mi to z głowy...a wczesniej myslałam ze juz z 2 miesiace wczesniej sie bede pakowac...a tu 2 tygodnie a ja dalej w proszku

pola997 juz sie łądnie rusza,ale powiem Ci ze dzis to mi kregosłup pęka:(

kupilismy z moim M zestaw 5 w 1,niania,steryzlizator,podgrzewacz termometr w smoczku i torba do przewijania,za 229 zł...chyba dobra cena?

Jeszcze raz, pragne podkreslic, ze chyba zadna z tutaj udzielajacych sie 16/17latek, nie planowala teraz dziecka, mowie jeszcze raz... nie chce uzywac slowa ''wpadka''. Troche to smutne, ze kazda z Was pisze dlaczego to jest jakies niedorzeczne, ze niezdajemy sobie sprawy bla bla bla.. Moze i nie, napewno i nie, bo przekonamy sie dopiero kiedy bedziemy miec juz dziecko nie w brzuchu, tylko na wlasnych rekach, bo nikt nie wie jak to jest miec dziecko i jak dac sobie z tym rade, poki go nie ma. To jest oczywiste. Ale o jedno prosze, nie zabierajcie nam teraz pozytywnego spojrzenia na ta sytuacje. Dziecko juz jest, nie chcemy sie dolowac, tylko przygotowac tak, zeby jak najlepiej rozegrac ta sytuacje. Nic innego zrobic nie mozemy, ja bynajmniej nie mam zamiaru rozlozyc rak i zostawic tego na glowie innych. A predzej czy pozniej, same sie przekonamy jak bedzie.

Mysle, ze nie mam juz wiecej do powiedzenia w temacie...

K thx bye

Ashareo raz jeszcze zwracam uwagę byś uwaznie przeczytała co napisano. Napisano, że ciężarne nastolatki należy wspierać, nie piętnować. Napisano też, że świadome macierzyństwo (bo ten temat poruszyło parę dziewczyn) to nie tyle powód do wstydu co do przemyślenia czy aby napewno w tym wieku świadomie zajść w ciąże warto... czy warto zrobić to sobie i temu maleństwu, któremu nie stanie się nic złego jak pojawi się na świecie za kilka lat.
temat nastolatek, którym ciąża - nazwijmy to - sie przydarzyła - a tych, które świadomie decydują się na dziecko (zdarzają się takie o dziwo) to dwie różne sprawy.... i to tym była mowa w ostatnich postach :-)

Black,Asiowo- zgadzam się z Wami:tak: Ja jak było by nas stać, to chyba też zdecydowałabym się na 2 dziecko.:tak: Dzieci bawiłby sie razem, miały by super kontakt... Ale chyba bedę musiała jeszcze poczekać parę lat....:-p;-)

Layla- myslę ,że cena super.... Naprawdę tanio jak na te wszystkie rzeczy....

pola997 własciwie szukalismy niani i podgrzewacza,ale za te 2 rzeczy juz cena wychodziła w granicach 200zł....

U nas własnie tez problemem była kasa i brak własnego mieszkania..., ale powoli te sprawy się normują wiec narazie zaczynamy myslec o rodzenstwie:tak:2 lata roznicy bedzie sam raz:-)

Ja juz po maturce przepraszam ze nie poodpisuje kazdej z osobna no ale czas mnie goni bo musze cos na obiad upichcic i tylko wpadam powiedziec ze nie urodziłam na maturze:-p
Dziekuje za kciuki i w ogóle potem wam poodpisuje mam nadzieje ze nie bedziecie złe:-)

reklama
Layla myśle że nie daliście dużo za ten zestaw. Radzę ci się spakować bo to wiesz różnie, a lepiej się samej spakować niż liczyć że ktoś spakuje to czego ty chcesz:tak:Ja się spakowałam miesiąc wcześniej, może to głupie ale miałam przeczucie że urodze wcześniej, i miałam racje:tak::-D Ja uszykowałam sobie dwie torby jedną brałam ze sobą, a drugą włożyłam mojemu R do nosidełka żeby wziął jak nas odbierał.

Dziewczyny mam pytanie. Dajecie swoim pociechom witamine D3:confused: a jeśli tak to jaką dawkę? Bo dzisiaj mi koleżanka powiedziała że po pół roku powinno się zwiększyć dawkę, a mi moja pani doktor n ic nie mówiła na ten temat i zwątpiłam:-(

Do góry