reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Pola ja to sama nie wiem. Pewnie panikuję jak zwykle, ale jednak się matwię ;-) Zobaczymy co powie mi w piątek lekarza. Jedziemy na USG bioderek. Trochę późno, ale to był pierwszy wolny termin. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok ;-)

reklama
Witam!
MAGDA Fajnie że Twoja mama Ci pomaga. Przynajmniej możesz sobie odpocząć.
OLIWKA Dobrze że dzieciaki nie chorują. Życzę aby obyło się u Ciebie bez szpitala. A w pracy nie możesz użyć krzesełka?
No i już zapomniałam co komu pisać miałam. U mnie rano była ładna pogoda teraz chłodno się zrobiło. Wczoraj tak ciepło było to na dwie godzinki pojechaliśmy na spaceręk do lasku. Jeśli wiał wiatr to drzewa wszystko tłumiły. Dzisiaj znów sama siedzę. Wyszorowałam jeden dywan. Na wieczór może drugim też się zajmę.

Mam ogromną prośbę do wszystkich nastoletnich matek ( czyli do tych,
które urodziły najpóźniej jako 19 latki) Piszę pracę magisterską i
bardzo proszę was o wypełnienie mojej ankiety. Proszę prześlijcie mi
maila a ja wam wyślę ankietę. Będę wam bardzo wdzięczna!!!!! Błagam
o pomoc!!!!!! anka_22@o2.pl

Witam dziewczyny ;*
Pamietacie mnie jeszcze.? Tak więc od czasu mojego ostatniego postu, wiele się zmieniło.
Rodzice przyjęli tą wiadomość, aż nad to dobrze. Pokoik dla maluszka juz odremontowany, wszystkie potzrebne rzeczy w gotowości. Tatuś dziecka, cieszy się z niego, choć ostatnio czesto się kłocimy.
Termin mam już na 29 kwietnia. A z USG wyszło,że będzie to zdrowiuśki chłopiec. :tak:
Nawet kochane, nie wiecie jak sie ciesze.

dorom5 Ciuszkoholiczka!!!!:-p u mnie wczoraj było brzydko a dzis cały dzien leje. no ale przynajmniej ciepło jest:-)
EWI44 Oh jak ja ci zazdroszcze tego spacerku... normalnie sama bym sie wybrała.
Ellie witaj widze ze mamy podobne terminy porodów:-) i tez czekam na chłopca :-) imie juz wybraliscie?

a u mnie pogoda do kitu:-( mam jakies kłucia w podbrzuszu ale za kazdym razem jak to sie pojawia to mi mały daje kopniaka o wiele mocniejszego gdzies wyzej. jak tak patrze na mój brzuch to mam wrazenie ze mi wyskoczy ze skóry tak sie wierci.

umi2 - oo jak miło. U nas prawdopodobnie będzie Szymon Marcin. A u Was już jakieś plany.?
Moje kochanie, też coraz mocniej się wierci. Brzuch faluje,wygina się,aż czasem się boje że zaraz mi z niego szkrabek wyskoczy. :)

Black, Oliwka ale u niej ulewanie przypominało trochę wymioty tak jak z węża się lało wiecie o co mi chodzi. ? Ja na pleśniawki używam Witaminy C , i już połowa języczka czyściutka . :)
Dorom ja też przed porodem uwielbiałam kupować ciuszki, teraz nie kupuje, bo kto przyjdzie to coś przyniesie i już mam 3 szuflady zapełnione :szok: a jeszcze na górze 3 pudla.. także na razie przystopowałam, bo nie mam już gdzie tego chować. Jak kupie nową szafę to znowu pewnie polubię ;) A co do szczepionek u nas są po 350 i opłaca się według mnie . Zgadzam się z tym co napisała Pola.
Black a na te bioderka jesteś zapisana państwowo czy prywatnie. ?
EWI44 Też się cieszę, że mama mi pomaga. Nie wiem jak dałabym bez niej radę..
Ellie No to gratulacje . ;)

U nas spokojnie , dziś byłam w szkole. Mała grzeczna. ;) Najadla się i śpi.
Zdjecia wstawię jutro. :), bo szczerze to nie mam czasu zrobic.. mam na telefonie ale slabej jakosci. Naładuje baterie do aparatu i pocpykam troche fotek. ;)

Ellie u nas bedzie kacper i zastanawiamy sie czy dac drugie imie jesli sie zdecydujemy to bedzie Kacper Mateusz. A ile wazy twój synek?;-p to tak z ciekawosci chce sobie z moim porównac:-p

Maagda_ - a dziękuje ;)
Umi2 - Hym. ostatnie USG było w 30tygodniu.wtedy mały ważył 1400g, więc niestety było to jakiś czas temu.
Ja niestety sałbo przybieram na wadze, może dlatego że zawsze byłam aż nad to szczupła,więc brzuszek też nie jestzbyt duży.
A twoje kochanie, jaką ma wage?

reklama
Ellie ja w przeciwienstwie do ciebie pulpet byłam i jestem przybrałam jak do tej pory jakies 10 kg a musze jakos upilnowac 12 kg zeby nie przekroczyc ja miałam USG w 34 tygodniu + 1 dzien:-p i mały wazył 2300 to ciekawe ile nasze kruszyny beda wazyc po porodzie:-)

Do góry