reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Halsowa wiesz ja nie chce nic mowic ale Twoii rodzice maja powody by sie zloscic , nie dziwie im sie wogole :no: ile Ty z Nim chodzisz ze go nie przedstawilas rodzicom ?

Umi no popatrz taka mala a ma rozm 40 :-p z waga usg jest roznie mi babka robila 2 dni przed porodem i pokazywalo ze Ala wazyla 2970 a jak sie urodzila 3340 :szok::-D tak wiec ja nie rozumiem jak moze byc taka rozbieznosc :sorry2:

Adilea Hania wyglada slicznie :tak: i nie dziwie sie Jej bo mi tez sie podoba ta karuzela z kaczuszkami :tak: Ala miala 2 i wsumie zadnej nie lubiala , wogole Ja nie interesowaly :-D

No a U Nas wreszcie ladna pogoda , zaraz z Ala idziemy do sklepu :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
witam:)

dorom- ja tez miałam rózne obawy;-).... Chociaż potem po prostu wiedziałam co i jak:-p Miałam o tyle gorzej ,że byłam po cc i było ciężko zająć się maleństwem.... Gdyby nie rodzina to nie dałabym rady.

umi- masz rację każdy tyję inaczej... Ale ponoc właśnie z chłopcem tyje się mniej
(działają inne choromny niż przy dziewczynce) i coś w tym jest. :tak: Mi mówił np że do 16 kg mogę przytyć( przed ciążą ważyłam 42 kg twierdził,że za mało:dry:)... Przytyłam 12-;-) Jak masz 8,5kg na+ to malutko:tak:

Ogólnie karmienie piersią może zdziałać cuda;-) (umnie tak jest, jem dużo,a nie tyję wcale,nawet chcę przybrać tak z 5 kg :tak: i będę szczęśliwa:-p)

Adilea- fakt, Hania ma strasznie duże,wyraźne oczy:tak:

umi a mi lekarze mówili, że im kobieta szczuplejsza przed ciążą tym może więcej przytyć, byle żeby 20 kg nie przekroczyć.

AdiLea
u nas też by karuzela się sprawdziła, bo Julka nawet na maskotki powieszone na baldachimie się wpatruje. A Hania śliczniutka :-)

Halsowa szczerze mówiąc to ja też się nie dziwię Twoim rodzicom. W końcu mają wydać córkę za mąż kogo w ogóle nie znają. :sorry2:

czesc...
Polna-N-a u mnie pogoda do bani....snieg pada:szok::baffled:z deszczem i nie wiem co ze spacerem ale chyba wyjde na chwile.....

Halsowa-popieram Polna,byc moze rodzice maja powody zeby tak sie zloscic....czy napewno zrobilas wszystko zeby dobrze poznali Twojego przyszlego meza....??wiesz oni sie martwia o Ciebie i napewno nie jest im latwo pogodzic sie z ciaza nieletniej corki tym bardziej jesli nie znaja ojca dziecka....moim zdaniem powinnas jak najszybciej doprowadzic do poznania twojego chlopaka i szczerej rozmowy....

Pola- no nie wiem jak to z tym tyciem i chlopcami,ja w ciazy przytylam 14 kg(uwazam ze sporo)moja kolezanka 32kg(tez z chlopcem)bratowa 16(tez z chlopcem)a z corka niecale 8,moj lekaz z kolei mowil ze tycie zalezy glownie od uwarunkowan jakie ma przyszla mamusia,jesli ma sklonnosci do tycia to przytyje wiecej bez wzgledu na plec dziecka....

Umi- nie martw sie waga dzidziusia,moj w 37 tyg "podobno"wazyl niecale 3300 a urodzil sie w 39 tyg i wazyl 3910,z tym ze mi lekaz powiedziala ze juz pod koniec ciazy siezko jest okreslic dlugosc i wage dziecka ze wzgledu wlasnie na jego wielkosc i to ze jest ciasno w brzuszku i wody plodowe nie sa juz tak przejzyste...

dorom5 powiem Ci tak, czasami wydaje mi się ze sobie nie radze, ze zaraz wybuchnę płaczem, ale jak już to minie to wtedy rozumiem ze jednak sobie poradziłam. :) Wiadomo jest stres, ale lepiej się nie denerwować bo synek będzie to czuł. ;*
Umi2 zobaczysz, za niedługo i Ty będziesz miala dzidzie przy Tobie, teraz sie wydaje że ten czas wolno leci ale zobaczysz po porodzie. ;)
AdiLea sliczna córcia. :)

U nas noc sliczna mala poszla spac o 2 i wstala po 7 :) a teraz sobie smacznie spi. Gadalam z Krystynką ;) maly spi, u niej wszystko dobrze, pisze ze chodzi na spacery i duzo sie przytula z synkiem :)

A dziękujemy. Oczka ma po mnie:-p. Ale poza tym jest cala jak tatus:dry:.
Polna zazdroszcze ładnej pogody. U nas jakos tak szaro.
Pola997 jej ja chce znow wazyc 42. A to jeszcze 5kg do zbicia. Jakos mi wolniutko ta waga spada. Chociaż waze już mniej niż przed ciaza.
Halsowa twoi rodzice najwyraźniej nie wiedza co oznacza samotne przechodzenie przez ciaze. Tak jak dziewczyny Pisza, przedstaw chłopaka i na pewno się dogadacie.
Umi kurcze mi by się nie chcialo tak wczesnie do szkoly wstawac. Zawsze mialam z tym problemy.
Magda to slicznie Ci mala spi.

Magda- widz masz małego śpiocha, oby tak pozostało:tak:;-) przynajmniej na razie:tak:

Adilea- Mnie to np denerwuje, bo wszyscy mówią ,że nie wyglądam jak matka tylko jak 14 letnia dziewczynka:dry: a mały wygląda jak mój młodszy brat:dry: Mnie takie gadanie strasznie wkurza. Mam 157-158 cm wzrostu ,a przy karmieniu waga spadłą mi do 40 kg, także w ogólnie porażka:dry: Zawsze miałam kłopoty z tyciem,ale bardzo bym chciała ważyć 47kg. Wtedy nabrałabym ładnych kobiecych kształtów:tak:

Mamaola-MAsz pewnie też rację, nie zawsze się sprawdza... Moja mama ze mną i moja jedna siositra przytyła 7kg a z drugą 30 kg:szok: także róznie to bywa:tak: 16 kg to ponoć jeszcze jest okay.

Fajnie ,że u krystynki wszystko okay:tak::-)

A My juz po obiadq , na polu bylysmy godzinke , poszlam z Ala do sklepu na piechotke , balam sie ze Luska sie zbuntuje ale ladnie szla i jak juz stawala to popatrzec jak woda plynie w rwie albo na golebie :rofl2::-D
zaraz pojdzie spac wiec bedzie fajrant :tak:

mamaola tu sie zgodze z Toba , ja przytylam jakies 12-15 kg ale jak tylko urodzilam brzucha nie mialam :szok::-) moja sasiadka , przed ciaza wazyla 60 kg a teraz wazy 80 kg przy wzroscie 162 , urodzila 2 coreczki w odstepie 2 lat i w czasie kazdej ciazy tyla jakies 25 kg no i Jej to zostalo :rofl2:

Magda to oby spala tak dalej ;-) ale uwazaj z zasypianiem Malutkiej w nocy bo jak dziecko przyzwyczaji sie do spania kolo polnocy bedziesz miala przechlapane:sorry2:

polna_N jak Wam fajnie ze wyszlyscie na spacerek. My sie dzisiaj nie wybieramy bo pogoda fatalna:-(.
pola nie martw sie, nie tylko Ty wygladasz na 14 lat. Mi tez tyle daja. Mam 155cm;-)

reklama
Black - Żeby u mnie było tak samo, zobacze Synka i obawy przejda i dam sobie rade ;-)
panistepelek - Wiem, wiem. Ja juz teraz mam dosyc jak ciotka do mnie przyjezdza i mi zaczynam wyklad robic, ze najlepiej to smarowac pupke tym, ale niczym innym bo ona tak robila i bylo dobrze... :dry: A ja mam dosyc tego sluchania bo to moje Dziecko bedzie a nie jej... :dry:
AdiLea - No wlasnie z tymi ciuszkami to przesadzilam z tymi najmniejszymi :sorry2: Co zrobie jak urodzi sie klopsik i w nie juz nie wejdzie :sorry2:
mamaola - No zobaczymy, bo jak wpadne w jakas depreche to dopiero bedzie doł. A wogole to Twój Synek to juz duzy chłopczyk :tak: Teraz tak patrze na suwaczek :tak:
Umi2 - Ja napewno do 12 kg. dojde jeszcze :tak: Bo został miesiac, a juz 10 na + :tak:
pola997 - Nio ja z tą moja tarczyca, prawdopodobnie bede miala cc :sorry2: Juz wstepnie lekarz mi powiedzial. Wiec z jednej str. ciesze sie bo bede miala termin cesarki i juz :sorry2: Ale z drugiej chcialam naturalnie.
Magda - No to wszystkiego naj dla Łucji :-D Ma dzis tydzien :-p
polna_N - A ja dopiero z godzine temu jadlam sniadanie :-p Gdy wstane z rana to nigdy nie jestem glodna i kilka godz. minie zanim zjem sniadanie. A Ty juz po obiedzie :-p

Do góry