reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ufff i za nami super nocka. Zmieniłam wczoraj Julce mleko z NAN1 na Bebilon 1. Nan jest wzbogacony o żelazo a to powoduje zaparcia i myślę, że stąd wziął się brzuszkowy problem. Dziś w nocy przespała mi 7 godzin, zjadła i kolejne 5 spała :-) Widocznie odsypiała zaległości ;-)Nam też dała pospać, bo w nocy zajmowała się nią moja mama :tak::-). Jeeej ale dobrze się wyspać :-D
A wczoraj spaliłam sobie plecy na solarium i mnie troszkę pieką :dry:

reklama
Witam!
Za nami dobra noc. Mały pierwszy raz spał bez jedzenia całą noc.
Justynka wymiotówała w nocy i od wczoraj ma biegunkę. Dzisiaj z nią na pogotowie jedziemy. Mam nadzieję że tylko leki jakieś dadzą bo wizja szpitala mnie przeraża.
BLACK No to masz teraz problem. NO A co do mleka nan to ono u wieksząści dzieci powoduje zaparcia. Dobrze że zmiana mleka pomogła.
ASIA Justynka to z chęcią na dwór wychodzi. Sama nawet daje kurtkę żeby ja ubrać. Może jak pogoda będzie ładniejsza to twoja będzie też tak wychodzic.

witam.... u nas noc ok...Właśnie przed chwilą wstalismy:-)

Adilea- Nie martw się bilans musi być na zero;-)...Więc skoro Hania teraz dużo płacze, z powodu kolek, to potem powinno być odwrotnie:tak: Dobrze,że dziś dała trochę odpocząć... Co do facetów to niestety tacy są.... :dry: podobnie jak Ty cc wspominam ok i też jestem zadowolona ,że tak się zakończyła moja ciąża...:tak:

Ewi- daj znać co z Justynką, jak wrócicie. Może się zatruła....

BLACK- ja też dawałam małemu 2 dni bebilon jak miałam problem z piersiami....i nie mogłam karmić. Żadnych problemów nie było.... Mały jak zjadł butlę to spał 9 godzin;-)

mamaola- dziękuję za komplement w imieniu Młodego;-) Ty byś wstawiła jakieś zdjęcie Darusia:-p :tak: Mnie też ostatnimi dniami głowa pęka... Chyba przez ciśnienie. Mi kawa zawsze pomagała.... Teraz pijam ,ale bezkofeinową, albo bardzo słabą. To z przyzwyczajenia, ogólnie jestem strasznie uzależniona od kawy:sorry2:

Płock-Asia - Dobry pomysł z tym pokazaniem zwierzątek itd. To napewno zachęciło córcię do wizyty w zoo. Może nie lubi sie ubierać. Spróbuj wymyslac jak najwięcej różnych, fajnych zabaw na dworze.

Ewi - Tak sobie teraz pomyślałam, że dawno na niebie gwiazd nie było widac tylko ciągle sam księżyc.

AdiLea - Niestety faceci nie zdjają sobie sprawy, że opieka nad dzieckiem do też ciężkie zajęcie.

mamaola - W końcu to synek będzie Ciebie wyciągał na huśtawki.

Black - Dobrze, że zmiana mleka pomogła. Moja mama czasem w soboty bierze Klaudię na noc.

Ostatnia edycja:
Wyrzuciłam dziadzkow na spacer z Hania i ide odespac troszke:-).

mamaola hihi nie sądze zeby sobie poradził z nią az tak długo. On nawet pampersa zmienic mlodej nie chce:dry:.
EWI44 mam nadzieje ze z corcia wszystko ok.

hej mam takie pytanie mała od wczoraj rana (3;35) nie robiła kupki , pruta , i widać ze boli ją brzuszek co można jej dać żeby jej ulżyło, herbatkę z kopru czy rumianek? taki leciutki. Odpiszcie w miarę szybko

A co do cesarki to po tej kroplówce zbadali mnie i okazali ze szyjka na dole się otwiera a nie na górze, miałam skurcze do 80 % na ktg ale nie były regularne.

Ostatnia edycja:
MAGDA No to nic dziwnego że cc miałaś. Ważne że masz już mała przy sobie. Co do tego brzuszka to koperek chyba lepszy. Herbatka plantex też jest dobra. Dziewczyny może dokładniej Ci pomogą bo ja jak pisałam nie miałam z moimi takich problemów.
No a co do Justynki to do szpitala nas położyli. W poniedziałek pewnie wypuszcza. To jakąś wirusówa biegunka i już jutro powinno być dobrze. Szczerze mówiąc to przyznam się że już od poniedziałku jestem w szpitalu i różnicy dla mnie zbytniej nie ma bo w poniedziałek i tak miałam wyjść. Tyle że mam już dwujkę dzieci do opieki.

Ehh..ja trochę nie w temacie,ale spróbuję się wdrożyć :-)pasuję chyba tu, bo mam 20 lat i urodziłam 5 tygodni temu córcię :-D widziałam problemy z mlekiem, ja teraz daję małej BEBILON i jest dobry :tak: z tego co widzę :-)tylko mała ulewa,ale jak z piersi jadła to też ulewała, wielkie mi halo:-) taki urok dzieci:-)ale Bebilon podobno najlepszy jest,a przecież chodzi o dobro maleństw;-)
Na kolki pomaga masażyk brzuszka, w kierunku działania zegara, w prawo kółkami ;-)

reklama
Do góry